Valilik, basın, TOKİ, GTO, Mermerciler…
Levent Altun

Levent Altun

Levent Altun

Valilik, basın, TOKİ, GTO, Mermerciler…

03 Temmuz 2018 - 10:41

Seçim bitti, geçim başladı.

Siyaset ve seçim gündeminin yerini şehrimizle ilgili konular almaya başladı. Geçtiğimiz hafta en çok konuşulan konulardan birisi, Kocaeli valiliğinin basın toplantısıydı.

Sadece günlük gazetelerin ve ulusal haber ajanslarının davet edilmesi, internet haber sitesi ve diğer yayın organlarının tepkisini çekti.

Kocaeli’de çok fazla internet sitesi olduğu bir gerçek ancak bu işi ciddi olarak yapanlar da var ve yok sayılmamalı. İnternet sitesi çok diye, bu konudaki mevzuat eksikliği ve yasal düzenlemenin olmamasında suç internet sitesi sahiplerinin değil.

Bir başka önemli konu, Pelitli köyündeki Mermerciler fuar alanı ile ilgiliydi. Bilindiği gibi İstanbul Doğaltaşçılar Birliği Derneği tarafından ilk önce Dilovası’nda yapılmak istenmiş ancak onay çıkmayınca Gebze’nin Pelitli köyünde yapılması kararlaştırılmıştı.

Gebze belediye meclisinde CHP’lilerin ‘olur’ onayı alan proje için Kocaeli büyükşehir meclisinde CHP’liler ‘hayır’ deyince uzun süre gündem olmuştu.

Öyle ya, Gebze’de yapılacak proje için CHP’li meclis üyeleri tarafından Gebze’de evet denilen projeye Büyükşehir’de aynı partinin meclis üyeleri neden hayır demişti?

Gebze Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısında ise Mermerciler Fuarı alanının isminin değiştiğine tanık olduk.

Yeni ismi Anadolu Ticaret Vadisi oldu.

Bu konuyla ilgili Gebze belediye başkanı Adnan köşker, ‘Her şey denetim altında’ mesajı verirken, Ak Partili ve CHP’li meclis üyelerinin onayını alırken Gebze Ticaret Odası başkanı Nail Çiler farklı bir yaklaşım sergiledi.

Haziran ayı meclis toplantısında bu konuya da değinen Nail Çiler,  bazı rahatsızlıklarını dile getirerek konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

Anladığım kadarıyla yeni adıyla Anadolu Ticaret Vadisi, Gebze kamuoyundan ve önemli kurumlarından habersiz bazı çalışmalar içinde.

Önümüzdeki günlerde bekleyip bunların ne olduğunu göreceğiz.

Bir başka ilginç konu, metro tabelası ile ilgiliydi. Osman Hamdi Bey kültür merkezinin oradaki metro direğine kamyon çarpınca onarım için kaldırıldı. Konunun gerçekliğini bilmeyen bazı gazeteler metro tabelalarının seçim bittikten sonra kaldırıldığını belirten haberler yaptılar. Hatta CHP’li milletvekili Tahsin Tarhan da bu tuzağa düştü. Oysa gerçek daha farklıydı. Her habere itibar etmemek gerekiyormuş demek ki…

Dikkat çeken bir nokta da, Gebze’nin Pelitli köyünde yol çalışmalarının yarım bırakılmış olmasıydı. Müteahhit firma işi bırakınca, yol da yarım kalmış oldu. Demek ki neymiş, Gebze belediyesi ihale verdiği zaman firmaları daha iyi mercek altına alıp incelemesi gerekiyormuş.

YORUMLAR

  • 0 Yorum