Temiz gazetecilik, hemen şimdi..!
Reklam
Levent Altun

Levent Altun

Levent Altun

Temiz gazetecilik, hemen şimdi..!

23 Eylül 2019 - 10:11

Eskiden iyi gazeteci denilince, en çarpıcı haberler bulan, haberi en hızlı bir şekilde okuyucularına ulaştıran kişiler akla gelirdi.
Şimdi iyi gazeteci denilince, namuslu ve ahlaklı bir şekilde mesleğini sürdüren, her önüne gelene küfür ve iftira atmayan kişiler akla geliyor.
Gazeteciliği neştere benzetirim. Neşter; iyi bir doktorun elinde hayat da kurtarır, bir katilin elinde can da alır.
Gazetecilik de öyledir.
Dürüst gazeteciler halkın gözü ve kulağıdır. Vicdanıdır, soluğudur. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, halkın müşterek sesidir.
Bu saygın ve onurlu mesleğe dadanan ahlaksızlar ne yazık ki hem gazetecilik mesleğini kirletiyorlar hem de bu güzel mesleğimizi silah olarak kullanıp ahlak sınırlarını zorlayan utanmazlıklara imza atıyorlar.
Eskiden biz bilmeyerek bir haberi ‘hatalı’ yazsak üzüntüden uyuyamazdık. Şimdi sipariş usulü yalan haber uyduruluyor. Yalanın dozuna, etkisine ve aşağılık seviyesine göre bir fiyat tarifesi belirlenmiş.
‘Para ver, seni yazmayayım’ diyenler bile var. Bu kadar yüzsüz ve alçaklar üstelik…
Müşterileri genellikle siyasetçiler. Onların birçoğu da aynı toplumsal hastalığın gübresiyle beslendikleri için çok iyi anlaşıyorlar. Önce birisi para veriyor, başkası hakkında haber yaptırıyor mesela. Sonra başkaları para veriyor, daha önce para verip haber yaptıran hakkında haber yaptırıyor!
İşin özü, önce kargayı besliyorlar, sonra o karga gelip gözlerini oyuyor! 
Beslemeyin bu leş kargalarını, destek vermeyin, kıymete bindirmeyin..! Bırakın kendi çöplüklerinde yalnız kalsınlar. Selam bile vermeyin, adam yerine koymayın!
Gazeteciliği, küfür etme şantaj mesleği olmaktan kurtarmalıyız. Bunu hep birlikte yapacağız.  
Burada tüm meslektaşlarıma ve kurumlara büyük görevler düşüyor.
Açıkça tavır almalıyız. Ama üzülerek görüyorum ki, bir taraftan bu mesleğin kirlendiğinden dert yanan bazı meslektaşlarım diğer taraftan bu tetikçilere kucak açıp sırtını sıvazlıyorlar.
Bu ikiyüzlülük, bu mesleği temizlemez!
Böyle ahlaksızlarla yol yürüyenler, kol kola gezenler, bundan böyle bana selam bile vermesin. Bu kadar net!
Son sözüm de bu şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlara, siyasetçilere, yerel yöneticilere, okuyuculara. Lütfen bu kişileri siz de ayıklayın. Çünkü bugün, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye düşünürseniz emin olun ki bu yılanlar yarın sizi de sokacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum