Tahir Büyükakın başkandan bir ricam var!
Reklam
Levent Altun

Levent Altun

Levent Altun

Tahir Büyükakın başkandan bir ricam var!

18 Eylül 2019 - 10:15

Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın ve başkan vekili Yaşar Çakmak’tan bir ricam var!
Gebze’den Bayramoğlu’na D-100 karayolundan araçla geçmeleri. Bakalım kaç deneme sonucunda Tuzla’ya ya da TEM otoyoluna sapmadan yolun karşısına geçebilecekler?
Karaosmanoğlu döneminde büyükşehir belediyesinin talebi üzerine Karayolları tarafından yapılan yeni kavşak çalışması yüzünden sürücüler büyük sıkıntı yaşıyorlar.
Eskiden Gebze yönünden D-100 karayolundan giderken Yenimahalle köprüsüne geldiğinizde kolayca sağdan çıkıp köprünün üstünden yolun karşı tarafına yani Bayramoğlu yönüne geçiş yapabiliyordunuz.
Kavşak çalışması ile yollar tamamen değiştirildi. Şimdi ise yolu çok iyi bilmeyenler ya kendini TEM otoyolunda buluyorlar ya da Tuzla’dan geri dönmek zorunda kalıyorlar!
Bu birinci sıkıntı.
İkincisi ve daha önemlisi, İstanbul’dan Gebze yönüne gelen sürücüler Bayramoğlu kavşağına geldiklerinde güney yan yola giremiyorlar. Daha önce McDonald’s önünden geçiş yapıyorlardı şimdi ise bu giriş bariyerlerle kapatıldı ve engellendi. Daha önce giren araçlar bariyerleri görünce önce bir şaşkınlık yaşıyorlar sonra aniden durup bekliyorlar bu durumda ise arkadan gelen araçlarla trafik kazası yaşama tehlikesi yaşanıyor.
Bu geçiş sorunu yüzünden ise buradaki tesislere insanlar giremiyor. Hem vatandaş sıkıntı yaşıyor hem de burada faaliyet gösteren işletmeler mağduriyet yaşıyorlar.
Burada 5-6 tane tesis var, eskiden günde 2 bin kişi gelirken, bu kavşak çalışması yüzünden yüzde 90’lık bir azalma yaşanmış.
Burada çalışan ve ekmek yiyen insanlar var, buraya yemek yemek, yakıt almak ya da dinlenmek için gelen insanlar var, hepsi mağdur.
Aynı şekilde GTÜ ve TSE yönünden eskiden direk bu tesislere girip buradan D-100’e bağlantı yapılıyordu şimdi o yola da bariyer konulmuş ve giriş kapatılmış. Buradaki taksici esnafı da kan ağlıyor.
TEM’den çıkıp köprünün üstüne gelen sürücüleri bekleyen bir başka tehlike de yol ayrım tabelalarının kafa karıştırıcı ve küçük olması. Ana yoldan gelen araçlar, yine ana yolu yani D-100’e girmek için sağa, Bayramoğlu yönüne girmeleri için sola yönlendiriliyorlar.
Biz bu sıkıntıyı daha kavşak çalışmaları tamamlanmadan önce uyarmıştık.
Hatta bir basın toplantısında Çayırova eski belediye başkanı Şevki Demirci’ye demiştim, araçlar Yenimahalle’den Bayramoğlu’na giremiyorlar diye. Başkan Demirci de, ‘Karayolları unutmuş galiba’ diye espri yapmıştı.
Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın ve Yaşar Çakmak’ın bu sorunu yerinde incelemesi ve çözmesi yönünde büyük beklenti var.

YORUMLAR

  • 0 Yorum