Trafikte yeni düzenleme!

Trafikte yeni düzenleme!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Pazartesi gününden itibaren İzmit şehir içi trafiği hakkında yeni düzenlemeleri açıklıyor

Trafikte yeni düzenleme!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Pazartesi gününden itibaren İzmit şehir içi trafiği hakkında yeni düzenlemeleri açıklıyor

Trafikte yeni düzenleme!
09 Haziran 2017 - 16:32

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit şehir içinde yakın zamanda seferlerine başlayacak Akçaray'ın lastikli araç trafiğine en az yükü getirmesi ve şehir içi trafiğini rahatlatması amacıyla bir dizi yeni düzenlemeyi 12 Haziran Pazartesi günü hayata geçiriyor. Yeni dönemin ayrıntılarını şu an Genel Sekreter Tahir Büyükakın Antikkapı Restoran'da basın mensuplarına anlatıyor.

 

"RADİKAL KARARLAR ALDIK"

Düzenlenen basın toplantısında konuşmasına kent trafiğinin akışında radikal kararlar aldıklarını belirterek başlayan Büyükakın, Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeleri açıklıyor. Anıtpark'ın olduğu bölgeye 'U' dönüşü yapıldığını belirten Büyükakın, "Kuzey-Güney taraflarında trafiği daha fazla kesmesindelr diye bu 'U' dönüşleini yaptık. Böylelikle kavşaklardaki faz sayısı azalmış olacak" dedi. Büyükakın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

 

"BÜTÜN DETAYLAR HESAPLANMIŞ DURUMDA"

"Trafik İnönü Caddesinde sadece Doğu-Batı yönüyle akacak. Devlet Hastanesi'nin yeni formunu da hesaba katarak yeni düzenlemeleri yaptık. Leyla Atakan Caddesi çift yönlü çalışıyordu, artık sadece tek yönlü yukarı doğru çıkacak. Leyla Atakan Caddesi'nden çıkışlar Alemdar Caddesi'nden yapılacak".

 

"OTOBÜSLER GİREMEYECEK"

"Cumhuriyet ve Alemdar Caddesi ters yönde çalışacak, bu caddelere otobüs girmeyecek. Baç kavşağı ve santral kavşağı çift yönlü işleyecek. Baç kavşağı ve Cumhuriyet Parkı-Acısu tarafı tek yön olacak. Alemdar Caddesi, Eski Jandarma Lojmanları'nın olduğu bölgeden D-100'e inebilecek"

 

"TRAMVAY 30 DAKİKADA SEFERİNİ TAMAMLAYACAK"

"Tramvay hattının seferini 30 dakikada tamamlamasını öngörüyoruz. Lastikli araçlarla bu süre 45 dakika kadar sürüyor. Bugün 15 dakika daha karlı gözüküyor ancak biz bunu 2032 yılını baz alarak yaptık. 2035'te kent nüfusunun 4 milyon olması bekleniyor."

 

6 DAKİKADA BİR TRAMVAY

"Sefer aralığı 6 dakikada bir olmak üzere saatte 6 tramvay kalkacak. 2035'te sefer sıklığı 2 dakikada bir tramvay kalkacak şekilde sıklaştırılacak. Bu tramvay olmazsa 2035 yılına gelmeden önce ne Cumhuriyet Caddesi'nde ne İnönü Caddesi'nde trafik çalışmazdı. Biz bunları öngörerek yaptık. Trafik hava yoluna dönmediği takdirde hiçbir zaman rahatlamayacak. Nüfusumuz 4 kat artacak ancak yolları 4 kat büyütmemiz mümkün değil."

 

TRAMVAY BAYRAMA KADAR ÜCRETSİZ

"Tramvay bayrama kadar ücretsiz hizmet verecek. Bayram sonrası için ücretlerini ise Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu daha sonra açıklayacak."

 

16 HAZİRAN'DA SEFERLER BAŞLIYOR

"Cuma günü seferlerimiz başlıyor. İlk etapta 20 dakikada bir olarak gerçekleşecek seferler sabah 7'den akşam 22'ye kadar sürecek. En kısa sürede sefer sıklığını 6 dakikaya düşüreceğiz. Pazartesi günü trafiğin yeni akışı, Cuma günü de tramvayı başlatacağız. Tramvay hattının tamamlanmasının ardından Kuruçeşme Eski Cezaevi'nin oraya kadar uzatılacak. Her şey masa başında planladığı gibi olmuyor. Eksikliklerimiz olursa düzelteceğiz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ