KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN...
Reklam

KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ

CHP’li Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Basınla Buluştu; KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ

KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ

CHP’li Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Basınla Buluştu; KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ

KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
17 Mayıs 2024 - 14:33

CHP’li Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Basınla Buluştu;
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Gebze Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri basınla buluştu. 50 günlük sürede 3 meclis toplantısı yaptıklarını hatırlatan meclis üyeleri, meclisin gündemleri ile ilgili bilgilendirme yaparken, 5 yıllık süreçte ki tutumlarının da, klasik muhalefet anlayışı olmayacağının altını çizdiler. CHP’nin meclis üyeleri, “önümüze gelen her projeye ön yargısız yaklaşarak, araştırıp, inceleyerek, kentimizin yararına olan işlere açık destek vereceğiz, kentimizin yararına olmayan her adımında karşısında duracağız” dediler.
ORHAN SÜREÇLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, 31 Mart seçimlerinden birinci parti çıkan CHP’nin Gebze’de aday çıkartmamış olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, “bizim Gebze’de seçimi alacak gücümüzün olduğunu da biliyorduk, seçim kazanabilecek aday adaylarımız da vardı. Ancak, Genel Merkez’de, özellikle Milletvekilimizin sağlık sebepleri yüzünden adaylıktan çekilmesinin ardından, farklı gelişmeler yaşandı. Parti Meclisimiz Gebze adayını belirlemekle ilgili Genel Başkanımızı yetkili kıldı, Genel Başkanımız da, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a destek açıklaması yaptı. Böyle bir kararda bizim fikrimizde alınmadı, karardan sonra ciddi itirazlarımız da oldu, ancak Partimize zarar vermemek adına bu süreci biraz kendi içimizde yaşadık. Gebze’nin yanı sıra Kocaeli’de başka ilçeleri de etkileyebilecek, tavırlar yerine, kendimiz için zor ama partimiz adına doğru olanı tercih ettik. Genel Merkez’in kararı doğrultusunda başkan adayı olmadan, meclis listemizde seçimlere girdik ve Gebzeliler bize belediye meclisinde muhalefet etme görevini verdi. Bizim için de bugünden sonra Gebzemiz için muhalefet sandalyelerde ne yapabiliriz, öyle bir süreç başlamıştır, Gebzemiz için hayırlı olsun” dedi.
ÖN YARGIMIZ, SİYASİ GÖZLÜĞÜMÜZ YOK
İlçe Başkanı Orhan, geçmiş dönemde de örneklerini gösterdikleri şekilde, yeni dönemde CHP’nin Gebze Belediye Meclisi’nde ki tavrının, “doğru çalışmalara destek, yanlışın karşısında durmak” olacağının altını çizerek, “Gebzemize olumlu hizmet noktasında önümüze gelecek hiçbir projeye ön yargılı yada siyasi gözlükle bakmadık, bakmayacağız da. Komisyonda ki arkadaşlarımız, her türlü projeyi etraflıca inceleyip, görüş alış-verişinde bulunduktan sonra, Gebze için yararlı ise o projeye destek verecek, kentimizin değil, kişilerin yararına olanların da karşısında dimdik duracaktır” dedi.
SÖZBİR, ÖNERİLERİNİ VE ELEŞTİRİLERİNİ SIRALADI
Uzun yıllardır CHP’nin içerisinde siyaset yapan, bu dönemde Gebze Belediye Meclis Üyesi olan Engin Sözbir, görev aldığı komisyonlar içerisinde yaptıkları çalışmaları, meclise gelen konuları değerlendirdi. Sözbir, “Gebze Belediyesi’nin 2023 bütçesine baktığımızda 2 milyara yakın bir bütçeyle karşılaşıyoruz. Belediye gelir kalemlerini toplama noktasında başarılı sayılacak çalışma yapmış. Ancak, bütçenin kullanımında bazı kalemleri abartılı bulduk, bunlarla ilgili ayrıntılı da inceleme de bulunacağız. Biz bu kalemlerin yeni dönemde daha doğru planlanarak ve ciddi şekilde tasarruf edilerek, kullanılmasına katkı sunmak istiyoruz. Belediyemizin ihtiyaç duyduğu araç ve bazı kalemlerde satın alma yerine kiralama seçeneğini tercih etmesini doğru bulmuyoruz, bu konuda da meclis toplantısında öneri ve görüşlerimizi dile getirdik. 45 günlük bir süreçte 3 meclis toplantısı yaptık ama bu toplantılar öncesinde de komisyonlarda saatlerce çalışma yaptık. CHP Gebze Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte, biz bulunduğumuz bu koltukların hakkını verebilmek için canla başla çalışıyoruz” dedi.
KADI’DAN DAVET, ‘GELİN VE SESİMİZİ DUYUN’
Gebze Belediyesi’nin yanı sıra Gebze’yi temsilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de görev alan Ahmet Kadı, “biz, gerek Gebze Belediye Meclisi’nde, gerekse de Büyükşehir Meclisi’nde Gebze’nin haklarını savunmak için mücadele veriyoruz. Sizlerin de böğe basını olarak, hem Gebze Meclisi’ne, hem de Büyükşehir Meclislerine gelerek, Gebze’nin menfaati adına yükselttiğimizi sesimizi duymanızı istiyoruz” dedi.
TEKNİK BAŞKAN YARDIMCISINI BEKLETMEK HİZMETTEN KAÇMAKTIR
Gebze Belediye Başkanı’nı, seçimin üzerinden 50 gün geçmiş olmasına rağmen henüz belediye başkan yardımcılarını açıklamamış olmasından dolayı sert sözlerle eleştiren Ahmet Kadı, “Gebze büyük ve ciddi sorunları olan bir kenti, sorumlu başkan yardımcıları olmadan yönetmek imkansızdır. Özellikle de teknik başkan yardımcısını bekletmek, bir nevi hizmetten kaçmaktır. Biz, Gebze’de liyakatli başkan yardımcılarının atanmasını arzu ediyoruz ve önceliğimiz de Gebzeli isimlerin başkan yardımcısı olmasıdır. Bu konuda sürece müdahil olmak gibi bir yasal düzenleme olmadığını biliyoruz, tamamen belediye başkanı ve iktidar partisinin inisiyatifinde olan bir durum ama bu sericin uzamasının hiçbir mantığı ve anlaşılır yanı yoktur” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YENİ TRANSFERLER
YENİ TRANSFERLER
 Yeni hal binasında son imalatlar yapılıyor
Yeni hal binasında son imalatlar yapılıyor