Körfez Ticaret Odası Haziran ayı meclisi...

Körfez Ticaret Odası Haziran ayı meclisi yapıldı

Körfez Ticaret Odası Haziran ayı meclis toplantısını Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Körfez Ticaret Odası Haziran ayı meclisi yapıldı

Körfez Ticaret Odası Haziran ayı meclis toplantısını Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Körfez Ticaret Odası Haziran ayı meclisi yapıldı
22 Haziran 2017 - 10:19

 

Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Moralı sağlık sorunu sebebiyle meclis toplantısına katılamadı. Moralı yerine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysel Şenol oda faaliyetlerini anlattı. Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz meclise konuk oldu ve vergi yapılandırması hakkında bilgi verdi.

1000 Kişilik Büyük İftar

Her yıl geleneksel hale gelen Körfez Ticaret Odası iftar programı bu yıl farklı olarak tüm üyeler davet edildi. İki güne bölünerek gerçekleştirilen programa 1000’in üzerinde üye katıldı. Şenol “Körfez Ticaret Odası olarak böyle bir iftar programı gerçekleştirmemiz üyelerimizle olan gönül bağımızı daha da güçlendirdi diye düşünüyorum. Ayrıca iftarımızda Körfez’deki şehit ailelerini de ağırlamanın gururunu yaşadık. İftarlardan sonra aldığımız tepkiler çok olumluydu memnun kalmayan tek bir kişiye bile rastlamadık” dedi.

Temiz Bir Ticari Alan Oluşturulmalı

Siyasette uluslararası sert bir iklim kuşağına girildiğini söyleyen Şenol uluslararası alanda çok net ve hızlı hareket etmenin zaruri bir hale geldiğini iş dünyasının temsilcileri olarak çok hızlı hareket etmek mecburiyetinde olduklarını aktardı. Şenol ayrıca “Son olarak Katar Ticaret Odasıyla kardeş oda protokolü imzalamamız sebebiyle ayrıca dikkatimizi çeken 7 Müslüman ülkenin Katar’a karşı takındığı ortak tavrı biliyorsunuz. Katar şuanda teröristlerin arkasında durmakla suçlanıyor. Ancak son olarak Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, Katar’la bazı görüşmeler yaptı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da destekleriyle inanıyoruz ki Müslüman bir ülke olan Katar sorunu ortadan kalkar. Katar Türk iş adamları için iyi ticari fırsatlar oluşturabilecek bir ülke dolayısıyla bizlerin iş dünyası olarak beklentisi temiz bir ticari alan oluşturulması ve rahat bir ortamda ticaretimizi yapabilmemizdir.” Dedi.

“Lider Ülke Olarak Öne Çıkıyoruz”

Meclis konuşmasına ekonomik verilere bakarak devam eden Şenol Türkiye ekonomisinin, 2017 ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüyerek, 2016'nın son çeyreğinde yakaladığı yukarı yönlü ivmeyi devam ettirdiğini belirtti. Şenol hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin ciddi sorunlar yaşadığı bir dönemde elde edilen bu büyüme oranının, Türkiye ekonomisinin olumlu yönde ayrıştığını, tüm bu coğrafyada lider ülke olarak öne çıktığını gösterdiğini söyledi.
 
Vergi Yapılandırması İçin Son Günler

Meclis toplantısının ardından söz alan Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz 7020 Sayılı Vergi Yapılandırması Kanunu hakkında bilgilendirmede bulundu. Temiz 31 Mart 2017 öncesi vergi ve diğer borçların yapılandırılması, MTV/Trafik ceza borçlarını, öğrenim ve katkı kredisi borçlarını düşük faiz ve taksitle kolay ödemek için son başvuru tarihinin 30 Haziran 2017 olduğunu hatırlattı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ