Kentsel dönüşüm eylemi!

Kentsel dönüşüm eylemi!

Çayırova Emek ve İnönü mahallesi sakinleri, Büyükşehir önünde eylem yaptı.

Kentsel dönüşüm eylemi!

Çayırova Emek ve İnönü mahallesi sakinleri, Büyükşehir önünde eylem yaptı.

Kentsel dönüşüm eylemi!
15 Haziran 2017 - 11:30

Çayırova Emek ve İnönü mahallelerinde gerçekleştirilmek istenen kentsel dönüşüme karşı çıkan vatandaşlar, topladıkları 730 imza ile Çayırova Belediyesi'nden bir sonuç alamayınca Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Belediye önünde üzerinde 'Evime ve yaşam alanıma dokunma', 'Mahallemizi ranta teslim etmeyiz', 'Bize sormadan bizim hakkımızda karar veremezsiniz' tarzında pankartlar taşıyan vatandaşlar için polis ve zabıta ekipleri hazır bekliyor. Çevik kuvvet ekipleri ile TOMA’nın da bulunduğu Büyükşehir Belediyesi önündeki hareketlilik sürerken vatandaşlar, yetkililerle görüşmek istese de sonuç alamadı.

DEMİRCİ ŞEREF SÖZÜ VERDİ

İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, "Bölgemizde 2009 yılından bu yana kentsel dönüşüm yaşanmaktadır. 900 hak sahibi ellerimizde tapumuz olmasına rağmen 2013’te dava açtık, yerel seçimlerden sonra Şevki Demirci geldi, namus ve şeref sözü verdi. ‘Ben kazanırsam bölgemizdeki bütün sorunların giderilmesi için elimden geleni yapacağım’ dedi. 2014 seçimlerinden bu yana Demirci’nin bir kez olsun gelip çayımızı içmişliği yok.

5 Mart’ta bize bir proje sundular. Vatandaşları ikna odalarına çağırdılar kapalı kapılar ardında sordular. Vatandaş kabul etmeyince projeyi meclis karşısında Demirci tekrar namus sözü verdi. Dilekçelerimize aldığımız sonuçlar olumsuz çıkarsa Cumhurbaşkanına çıkacağız. Çayırova Belediyesi’ne bizim oylarımızla geliyorsunuz. Her vatandaş gibi biz de vatandaşlık görevimizi yapıyoruz. Biz bu vatanın vatandaşıyız vatan haini değiliz. Biz iş ya da iş değil imarımızı istiyoruz. Komşularımız yanı başımızda ev yaparken bize ruhsat verilmiyor. 8 senedir Çayırova Belediyesi tarafından hiçbir şey yapılmıyor. Bizi dinlemediler. Karaosmanoğlu’na sesleniyoruz, keşke bugün burada olsaydı, bir yetkili bize burada açıklama yapsaydı. Yeter artık

Çayırova bizden ne istiyor. Şemsettin Ceyhan’a sesleniyoruz, ‘Çözülecek kesinlikle, çözülmeyecek’ bir şey yok dedi. Sonrasında aradık ‘Belediyenin iç işlerine karışma gibi bir durumumuz yok’ dedi. Biz enayi miyiz? Bilmiyor muyuz kimin kime karışıp karışamayacağını? Şevki Demirci, Ceyhan ne isterse yapar. Biz tezek yaktık bu arsaları aldık, şimdi elimizden almaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Bu kadar mı bizden nefret ediyorsunuz? Vatandaş burada, çıkın karşılarına bir şey söyleyin. Kimsenin tehdidine boyun eğmeyeceğiz. Demirci herhalde anlamadı bunu ama Karaosmanoğlu’nun anlatmasını istiyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ