İSU Genel Kurulu yapıldı

İSU Genel Kurulu yapıldı

Kurumumuz 2016 yılı Birinci Olağan Genel Kurulu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İSU Genel Kurulu yapıldı

Kurumumuz 2016 yılı Birinci Olağan Genel Kurulu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İSU Genel Kurulu yapıldı
25 Mayıs 2016 - 16:32

2015 yılı Faaliyet Raporu, Bilanço,Kesin Hesap,Taşınır Kesin Hesap ve Denetçiler Raporu görüşülerek karara bağlandığı Genel Kurulda, sahil bölgeleri için de elektromekanik kartlı sayaç uygulamasına geçmek için tarifenin eklenmesi de karara bağlandı.
 
İSU Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’nin örnek kurumu haline geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,” 2004 yılından beri yapılan yatırımlarla hizmetler verimli hale geldi. İşletme açısından kaliteli noktaya gelirken su kaynakları noktasında da gelecekten  endişemiz yok.”dedi.  İSU Genel Müdürü İlhan Bayram da, enerji maliyetlerini azaltmak için HES ve GES yatırımları gerçekleştirdiklerini, atıksu çamuru için de Kullar ve Gebze Arıtma Tesislerinde çamur yakma tesisi kuracaklarını söyledi.
 
KARTEPE’DE 40 MİLYON TL YAĞMURSUYU YATIRIMI

İSU Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılı Birinci Olağan Genel Kurulu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Genel Kurulun açılış konuşması yapan Genel Müdür İlhan Bayram, sanayi şehri Kocaeli’de Türkiye’nin nüfus yoğunluğu ortalamasının 5 katı arttığına dikkat çekti. 15 bin km’ye varan altyapı hattı işlettiklerini ve 2015 yılında 510 km yeni şebeke hattı gerçekleştirdiklerini aktaran Genel Müdür, abone sayısının da 2004 yılına göre yüzde 48 artış ile 720 bine dayandığını söyledi. 2015 yılında gelir bütçesinin yüzde 105 gider bütçesinin ise yüzde 98 gerçekleştiğini de ifade eden İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, 2015 yılında özellikle Kartepe bölgesinde yaşanan sel nedeniyle 12 ayrı proje ile 40 milyon TL yağmursuyu yatırımı gerçekleştirdiklerini anlattı.
 
ÇAMUR YAKMA TESİSİ

İşlettikleri 19 adet atıksu arıtma tesisleri yanında Dilovası, Kullar , Seyrek, Sarısu ve Sucuali bölgelerinde arıtma tesisleri inşaatlarının sürdüğünü de ifade eden Genel Müdür Bayram, “Su hastaneleri olarak gördüğümüz tesislerimizde 2015 yılında 133 milyon m3 atıksu arıttık. Bu su da günde 180 ton olmak üzere 67 bin ton çamur elde ederek günlüğü 160 liradan olmak üzere yılda 10 milyon TL yakma bedeli ile bertaraf ettik. Bu tesislerin işletilmesi için de enerji maliyeti yılda 40 milyon TL’ dir. Bütçemizin yatırım, işletme ve sabit giderler olmak üzere 3 esası var.Yatırıma devam etmek durumundayız. Çünkü, 2015 yılında yüzde 4.4 abone sayımız arttı. Bu kadar abone artışın olduğu yerde ister istemez altyapı yatırımlarına devam edeceksiniz. Yatırım ve sabit giderleri mecbur yapmak zorundayız. Kurumun daha rantabl daha verimli kurum haline gelmesi için işletme giderlerini azaltmamız lazım. İşletme giderlerinin en önemlisi olan enerji giderleri, bunun için HES ve GES’ler,değişik yatırımlar yapıyoruz. Ayrıca önemli giderlerden birisi olan atıksu arıtma tesislerinde çıkan çamur giderleridir. Bunun için de Çamur Yakma Tesisi için Yönetim Kurulundan kararımız çıktı. Yılda 67 bin ton çamur için kendi tesislerimizi kuracağız. Yıllık 10 milyon liralık masrafı 3,5 milyon lira yatırıma indireceğiz.”dedi..
 
DARICA’DA ATIKSU TÜNELİ

Hedeflerinin 2019 yılına kadar İleri biyolojik arıtma oranını yüzde 95 seviyesine çıkarmak olduğunu da söyleyen Bayram, endüstriyel süreçlerde içmesuyu kullanımına karşı işlettikleri 9 adet geri kazanım suyu tesisinin günlük 39 bin m3 geri kazanım suyunu sanayi kuruluşlarına verdiklerini de söyledi. Günlük 83.5 bin m3 geri kazanım suyu kapasiteleri bulunduğunu aktaran İSU Genel Müdürü, 2019 yılına kadar bu oranı yüzde 25 seviyesine çıkarmayı öngördüklerini kaydetti. Gebze Eskihisar bölgesinin atıksularını Gebze Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktarmak için  de Darıca Kollektör Hattı projesini yakında başlayacaklarını ve bu proje kapsamında da 2,5 km uzunluğunda tünel yapılacağını da belirtti.
 
2040 YILINA KADAR SU STRESİ YOK

Kocaeli’nin yıllık 275 milyon m3 içmesuyu kapasitesi bulunduğunu ve 2040 yılına kadar da su stresinden uzak olduklarını da kaydeden İSU Genel Müdürü, su kayıplarının azaltılması için İzmit’te şebeke scadası  projesini sürdürdüklerini, şimdiye kadar yapılan çalışmalarla yüzde 4 oranında azalttıklarını da sözlerine ekledi. İSU Genel Müdürlüğü olarak akredite laboratuarları için Uluslararası Laboratuvar Merkezi inşaatının sürdüğünü ve bu yılın sonunda işletmeye alacaklarını da aktaran Genel Müdür Bayram, ileri teknolojik cihazlar ve analiz parametre sayılarının artması ile ulusal ve uluslararası deneyler yapabileceklerini kaydetti.
 
HES-GES YATIRIMLARI

Gebze Denizli göletinin kapasitesinin 6 milyon m3’e çıkartacaklarını da ifade eden Bayram, enerji yatırımları kapsamında Kandıra Namazgah Barajı HES tamamlanmak üzere  olduğunu  Kartepe Avluburun, Başiskele Soğukpınar HES yatırımlarının sürdüğünü, Kullar Arıtma Tesisi’nin tamamlanması ile de Güneş Enerji Santrali (GES) hayata geçirileceğini dile getirdi.
 
KARTLI SAYAÇ

Teknolojik alanda önemli yatırımlar gerçekleştirdikleri de aktaran İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, turizm bölgesi Kandıra’da Elektronik Kartlı Sayaç projesine geçmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yaz turizmi nedeniyle bölgede 10 bin adet kartlı sayaç uygulamasına geçeceklerini ifade eden Genel Müdür İlhan Bayram, diğer bölgelerde de isteyen vatandaşların kartlı sayaç taleplerini karşılayacaklarını sözlerine ekledi.
 
1,256 MİLYAR YATIRIM

İSU Genel Müdürlüğü’nün marka kurum olarak açık eğitim tesisi olarak çalıştığını da dile getiren Genel Müdür İlhan Bayram,sözlerini şöyle tamamladı, “Biz Kocaeli’ndeki hizmet kalitesini artırarak devam ettirmek için 2004 yılından bu yana 1 milyar 256 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlara devam edeceğiz. Önemli olan kaliteli hizmet verebilmek, bu hizmeti de vatandaşa külfet olarak değil de gönülden verebilmektir. Muhakkak ki her eve, her aboneye giriyoruz, eksikliklerimiz olabilir. Bunları gidermek için de sonuna kadar çaba sarf etmek zorundayız. İSU Genel Müdürlüğü, Türkiye’de marka bir kurumdur. Ankara ve Anadolu’da böyle görülüyor. Kurum, şuanda açık eğitim tesisi olarak çalışıyor. Sürekli anadoludan geliyorlar, bildiğimiz ne varsa,hiçbir şey gizlemeden, saklamadan paylaşıyoruz. Önemli olan Türkiye’nin gelişmesidir. Bunu da kendimizi üstün, farklı görmek şeklinde değerlendirmiyoruz. Daha eksiklerimiz var, daha iyisini yapacağız. Avrupa’dan daha iyi olacağız, dünyanın en gelişmiş standardını biz uygulayacağız diye düşünüyoruz. Onun için de eksikliklerimiz var, farkındayız, hoşgörü istiyoruz. Sonucunda Hz. Mevlana’nın “Yüzde ısrar etme doksan da olur, insan dediğin noksan da olur, sakın büyüklenme elde neler var, bir ben var deme yoksan da olur “
 
BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Kurumun ve yaptığı yatırımların önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, şunları kaydetti, “2004 yılından beri yapılan yatırımlarla hizmetler verimli hale geldi. İşletme açısından kaliteli noktaya geldik. Su kaynakları  noktasında gelecekten de endişemiz yok, değişik noktalarda su kaynakları büyütme çalışmaları yapıyoruz. DSİ ile ortak projeler yapıyoruz. 19 noktada atıksu arıtma tesisimiz var, içmesuyu kaynakları için arıtma tesisleri yaptık. Bizim musluktan akıttığımız su, her zaman iddia ediyoruz, bardak ve damacanadaki, şişelerden daha iyi. Suyumuz kontrolümüz altında, onlardan çok daha sağlıklı su olduğunu inanarak, güvenerek söylüyoruz. Her zaman musluktan suyumuzu içiyorum, vatandaşımıza da özellikle belirtiyorum. Bir yerde çeşmeden akan suyu içemiyorsunuz, orda yaşamak zordur. Çeşmeden, musluktan akan su içilebilir, sağlıklı güvenilir su olmalıdır. Bizim suyumuz da en ücra köylere kadar böyledir. Hepsi kontrolümüz altındadır, numuneler alınır hergün, tahliller yapılır ve en küçük tereddüdünüz varsa gereken yapılır. Ben başta Genel Müdürümüze, ekibimize, çalışma arkadaşlarıma bütün Kocaeli halkı adına teşekkür ediyorum. Her geçen gün daha iyiye gitme, daha kaliteli, daha güzel, müşteri memnuniyeti daha yüksek hale gelme hedefimiz var, bu da adım adım gerçekleştiriyoruz. Geriye gitme yok.”dedi.
 
KARAR ALIMI

Yapılan konuşmaların ardından 2015 yılı  Faaliyet Raporu, Bilanço, Kesin Hesap, Taşınır Kesin Hesap ve Denetçiler Raporu oy çokluğu ile Memur İptal-İhdas Talepleri ve taleplere bağlı olarak değişecek organizasyon şeması, Tarifeler Yönetmeliği ve Tarife Cetveli Tadilatı, Laboratuvar Analiz Bedellerinin Tarife Cetveline eklenmesi,Elektromekanik Kartlı Sayaç Tarifesinin Tarife Cetveline eklenmesi oy birliği ile kabul edildi. İSU Genel Müdürlüğü 2016 yılı birinci olağan Genel Kurulu,  Genel Kurul üyelerinin dilek ve temennileri ile son buldu.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ