İşçiler bayrama kadar süre verdi
Reklam

İşçiler bayrama kadar süre verdi

KHK ile taşerondan belediyelerin şirketlerine kadrolu olarak geçen 13 belediyede çalışan yaklaşık 8 bin 800 işçinin 5 bin 300’ü seçim öncesi başkan adaylarının seçilmeleri halinde vereceği 650 liralık zammın yapılmasını bekliyor.

İşçiler bayrama kadar süre verdi

KHK ile taşerondan belediyelerin şirketlerine kadrolu olarak geçen 13 belediyede çalışan yaklaşık 8 bin 800 işçinin 5 bin 300’ü seçim öncesi başkan adaylarının seçilmeleri halinde vereceği 650 liralık zammın yapılmasını bekliyor.

İşçiler bayrama kadar süre verdi
24 Temmuz 2019 - 11:57

31 Mart Yerel seçimlerinde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın KHK ile belediye şirketlerine geçen işçilerin mağduriyetini gidermek için seçimden sonra işçilere 650 lira zam yapılacağı sözünün ardından Büyükşehir Belediye Başkan aday Tahir Büyükakın’da aynı sözü verdi. Büyükakın’ın ardından Karamürsel dışında 11 belediye başkan adayı da aynı sözü verdi. Ancak seçimin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen sadece Büyükşehir, Derince ve kandıra belediye başkanları verdikleri sözü tuttu.

3 BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTTU

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından KHK ile belediye şirketlerine geçen işçilere verilen 650 liralık zam sözünü 3 başkan tuttu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 3 bin 200, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün 24, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ise 120 işçisine zamlarını verdi. Hatta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Hizmet-İş Sendikası ile seçim öncesi protokol yaparak zammı güvence altına aldı.

 

5 BİN 300 İŞÇİ BEKLİYOR

Şu anda Hizmet-İş Sendikasının örgütlü olduğu Gölcük Belediyesinde çalışan 350, Çayırova Belediyesinde 600, Başiskele Belediyesinde 600, Gebze Belediyesinden 1200, Darıca Belediyesinde 500 işçi, Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Dilovası’nda 250, Belediye-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kartepe’deç 450, Körfez’de ise 250 işçi verilen sözlerin yerine gelmesini bekliyor.

ÇALIŞMA YAPANLAR VAR

İşçiler verilen sözlerin tutulmasını beklerken sendikalar ise belediye başkanları ile görüşmeleri sürdürüyor. Hizmet-İş Sendikası Gölcük ve Çayırova Belediyesi ile görüşme yaptı ve belediyelerin zammın verilmesi ile ilgili bu ay sonuna kadar çalışmasını bitirmesi bekleniyor. Başiskele’de hazırlık yapıldığı belirtilirken, Gebze ve Darıca’da ise sadece görüşme yapıldı bir gelişme yok.

DİLOVASI’NDA GÖRÜŞME YAPILACAK

Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Dilovası Belediyesinde çalışan 250 KHK’lı işçi de verilen sözlerin tutulmasını bekliyor. Genel-İş Sendikası Belediye Başkanı Hamza Şayir ile görüşmelerini bu ay sonuna kadar devam edecek ve bayrama kadar ödeme yapılmasını talep edecek.

KARTEPE VE KÖRFEZ’DE SONUÇ YOK

Belediye-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kartepe ve Körfez Belediyelerinde de görüşmeler sendika ve belediye başkanları arasında devam ediyor. Görüşmelerde işçilere verilen sözlerin bayrama kadar tutulması istenecek. Belediye-İş Sendikası da belediye başkanlarına sözlerinde durması için Kurban Bayramına kadar süre verecek.

KARAMÜRSEL SÖZ VERMEDİ

Büyükşehir Belediyesi ile 13 belediye başkanın seçildiği Kocaeli’de KHK ile belediye şirketlerine geçen işçilere 650 lira zam yapılacağı sözünü tek bir belediye başkanı vermedi. Karamürsel Belediye Başkan İsmail Yıldırım, belediye bütçesinin yaşanan ekonomik daralma nedeniyle zammı verecek düzeyde olmadığını belirterek işçilere zam sözü vermedi. Bu nedenle şu anda en tartışmasız isimlerden biri İsmail Yıldırım.

İZMİT’E SÜREÇ FARKLI

AK Partili belediye başkanını seçilmediği tek yer olan İzmit’e ise seçilen CHP’li aday Fatma Kaplan Hürriyet ise işçilere farklı bir söz vermişti. Belediye şirketinde çalışan işçilerin özlük haklarını kadrolu işçilerle aynı seviyeye getireceğini, KHK’dan doğan tüm sorunları ortadan kaldıracağını belirten bir mesajla işçilere söz verdi. Mesajda işçilerin yol ve yemek paralarının da ödeneceğinin altın çizilmişti. Ancak İzmit Belediyesinde de bu sözlerin tutulmadı.

AYNI CESARETİ GÖSTEREBİLECEKLER Mİ?

KHK ile belediye şirketlerinin kadrosuna alınan taşeron işçilere 650 lira zam yapılmasının yasal dayanağı olmaması nedeniyle belediye başkanları önümüzdeki süreçte denetimlerde sıkıntı yaşama ihtimalini göz önünde bulundurarak zammı verme noktasında tereddütlü davranıyor. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, işçilere verdiği zam yüzünden yargılanacak ya da ceza alacaksa buna hazır olduğunu belirterek protokolü imzalamış ve büyük destek almıştı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar