Haftada 7 Bin kişi eğitim alıyor

Haftada 7 Bin kişi eğitim alıyor

Gebze İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, spor müdürlüğünün çalışmalarını Kulis Dergisi’ne anlattı.

Haftada 7 Bin kişi eğitim alıyor

Gebze İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, spor müdürlüğünün çalışmalarını Kulis Dergisi’ne anlattı.

Haftada 7 Bin kişi eğitim alıyor
09 Ağustos 2016 - 12:53

Olimpik yüzme havuzundan övgüyle bahseden Yavaşer, hafta da yaklaşık 7 bin kişinin yüzme eğitimi aldığını bu rakamın ise rekor bir rakam olduğunu dile getirdi. Yavaşer;  “böyle giderse Gebze’de yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak” yorumunu da yaptı.


Gebze İlçe Spor Müdürlüğü olarak ne gibi faaliyetlerde bulunuyorsunuz?
Gebze İlçe Spor Müdürlüğü olarak bütün Olimpik alanlarda branşlarımız mevcut, o konuda eğitimlerimiz devam ediyor. Bu alanlar örnekle şu şekilde; olimpik olarak yüzme, güreş, boks, atletizm, masa tenisi, badminton. Özel kulüpler olarak da; Kick Boks, Vuju, Muay Thai bu tür şeyler bizde var.

Yapılan sosyal faaliyetlere katılım ne durumda?
Şuanda en çok talep yüzme kurslarında. Yüzme havuzumuzda 1 tane tam olimpik 1 tanede yarı olimpik havuzumuz mevcut. Buraya haftalık 7 Bin’e yakın giriş var. Yani bunu yıllığa vurduğumuzda aylık yüksek bir meblağ yapıyor. Yani iyi giriş sayımız ve başvurumuz var. Gebze Kapalı Spor Salonu’nda aylık bin kişi civarından sporcu eğitim alıyor. Statta da hakeza bine yakın vatandaşımız sabahtan akşama kadar yürüyüş yapıyor. Atletimiz, yaz spor okulları, spor akademisi çalışmaları ile birlikte haftalık girişi 6 ile 7 Bin’i buluyor. 

Yüzme Havuzuna talep ne durumda?
Yüzme havuzu bölgeye çok büyük bir canlılık getirdi. Talep çok aşırı fazla, şuanda sadece bizim bakanlık olarak gençlik spor müdürlüğü olarak 2 bin çocuğa yüzme eğitimi veriyoruz. Bunun yanı sıra 2 bin veya 3 bin’e yakın özel kulüplerde eğitim veriyor. 15 yaş üzeri yetişkin öğrenciler için verdiğimiz gruplar var. Toplam 7 bin kişi haftalık eğitim alıyor burada. Bu bölge ve Kocaeli il sınırları için gerçekten yüksek bir rakam. 

4 İlçe dışından katılım oluyor mu?
Dört ilçeden yoğun bir talep var zaten. Dördü burayı fazlasıyla dolduruyor. Bunun yanı sıra İstanbul’un yakın semtlerinden buraya eğitim için kulüpler ve çocuklar geliyor. Olimpik havuz bence Gebze’nin gurur kaynağı. 

Yapmayı düşündüğünüz projeler var mı?
İlçe spor müdürlüğü olarak gaziler ve şehit yakınları için ücretsiz rehabilitasyon merkezimiz var. Rehabilitasyon merkezimizde şuan 4’e yakın gurup var. Şehit yakınlarından gelmeye başlayanlar oldu. Onlara eğitim veriyoruz. Büyük projeler olarak ta rehabilite üzerine Kocaeli Büyükşehir ile ön görüşmemiz var ama tam detaylanmadı. Özellikle dezavantajlı gruplar için bir çalışmamız olacak. Burası kazanılmış bir değer ben özellikle burayı kullananlardan kurala çok uymalarını istiyorum. Tesisi kendilerininmiş gibi kullanmalarını istiyorum. En büyük sıkıntı bu. Bu arada devletimiz olarak çok büyük bir hizmet veriliyor. Tabi aksalıklar olacak ama bunu çok büyük kitlelere dönüştürmeden kurallara uyarak çok güzel ivme kazacağız.

KULİS DERGİSİ RÖPORTAJ


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ