Güçlü teşkilat olursa, Gebze’nin vekili...

Güçlü teşkilat olursa, Gebze'nin vekili olur!

Kocaeli ve Gebze siyasetin duayen ismi, AK Parti Kocaeli eski Milletvekili Eyüp Ayar, AK Parti’nin kongre süreci ve DEVA Partisi ile ilişkilendirilmesine dair gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Güçlü teşkilat olursa, Gebze'nin vekili olur!

Kocaeli ve Gebze siyasetin duayen ismi, AK Parti Kocaeli eski Milletvekili Eyüp Ayar, AK Parti’nin kongre süreci ve DEVA Partisi ile ilişkilendirilmesine dair gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Güçlü teşkilat olursa, Gebze'nin vekili olur!
17 Eylül 2020 - 12:55



Kocaeli ve Gebze siyasetin duayen ismi, AK Parti Kocaeli eski Milletvekili Eyüp Ayar, AK Parti’nin kongre süreci ve DEVA Partisi ile ilişkilendirilmesine dair gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Muhabirimiz Ömür Kavran’ın sorularını yanıtlayan Ayar, aktif siyaseti noktalamasına rağmen ve yerelde ve genelde siyasi gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti. Gebze’de dün yapılan İlçe Başkan Adayı Recep Kaya’nın tanıtım toplantısına da katılan Ayar, Kaya’nın teşkilatçı bir isim olduğunu ifade ederek, başarılı olacağına inandığını belirtti. 

GEBZE’NİN BİR MİLLETVEKİLİ YOK, ÇÜNKÜ…
 Hiçbir siyasi partinin Gebze’den milletvekili olmadığına dikkati çeken Ayar, bu açıdan bakıldığında güçlü bir teşkilat yapısının Gebze’ye Milletvekili kazandıracağına vurgu yaparak, “Siyasi partiler için teşkilatlar çok önemli. Bir parti teşkilatların omuzlarında yükselir. Ancak bir özeleştiri yapmak gerekirse şu anda teşkilatlar çok fazla bir şey yapmıyor. Gebze’nin bir Milletvekili yok şu anda. Teşkilatlar ne yazık ki aday belirlemede çok fazla etkili olamıyor. Oysa ki güçlü bir teşkilat yapısı olsa, dirayetli dursalar Gebze’nin mutlaka Milletvekili olurdu. Gebze bakıldığı zaman Kocaeli’nin en büyük ilçesi. Ama böyle bir ilçenin bir milletvekilinin bile olmaması çok büyük eksiklik. Seçim öncesi herkes Gebzeli oluyor ama seçimden sonra yok. Biz Milletvekilliğimiz döneminde bu bölgenin ihtiyaçlarından dolayı Gebze’yi ön plana çıkardık bu yüzden de adımız Gebze Milletvekili olarak kaldı.”dedi. 

PARTİLER MERKEZE HİZMETİ KOYMALI
Siyasetin ve teşkilatçılığın gönül işi olduğuna vurgu yapan Ayar, Recep Kaya’nın başarılı olmasını dileyerek, siyasetin ülkeye hizmet etmek için var olduğunu ifade etti. Siyasi partilerin merkeze memlekete hizmeti koyması gerektiğine dikkati çeken Eyüp Ayar, “Partimizin sloganında da yer aldığı önce memleket, önce millet olmalı. Millet menfaati partinin önüne geçse dahi bunu yapmak zorundayız. Umarım gönüllülük esasında bu düsturla çalışılır. Şu anda AK Parti’de kongreler tek listeli yapılıyor. Ben isterdim ki seçim havasında olsun. Ancak genel Merkez önce temayül yapıyor, adaylar mülakata davet ediliyor ve bir kişi aday gösteriliyor. Bu da parti kararı olduğu için kimse karşı çıkamıyor. Ne kadar aday varsa seçimli kongre bence daha doğru olurdu.”diye konuştu.

DEVA PARTİSİ İÇİN NE DEDİ?
Son olarak isminin anıldığı DEVA Partisi ile ilgili konulan Ayar, aktif siyaseti noktaladığını, AK Parti’nin sade bir üyesi olarak yoluna devam ettiğini belirterek, dostluk arkadaşlık hukuku çerçevesinde her görüşten insanla görüştüğünü ifade etti. Milletvekilliği, belediye Başkanlığı, aktif siyaset yapmak gibi hırsının olmadığını vurgulayan Ayar, “DEVA Partisi Lideri Ali babacan ile iki dönem Milletvekilliği yaptım, Nihat Ergün AK Parti’de Kurucu İl başkanı iken birlikte görev aldık, uzun yıllar vekillik yaptık. Dostluk ve arkadaşlık hukukuyla onlarla da görüşüyorum, diğer partilerden de arkadaşlarımla görüşüyorum. Ama bugün AK Parti’nin sade bir üyesi olarak yoluma devam ediyorum, hiçbir partide  aktif görev almayacağım.”şeklinde konuştu. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ