Görev verilirse seve seve hazırım

Görev verilirse seve seve hazırım

GENÇSİAD başkanı olduktan sonra siyasi söylemleriyle ön plana çıkan Lokman Kılıç, siyaset yapmayı düşünüyor musunuz? Sorusuna net cevap verdi: “Gebze aşığıyım. Eğer görev verilirse ve faydalı olabileceksem seve seve hazırım”

Görev verilirse seve seve hazırım

GENÇSİAD başkanı olduktan sonra siyasi söylemleriyle ön plana çıkan Lokman Kılıç, siyaset yapmayı düşünüyor musunuz? Sorusuna net cevap verdi: “Gebze aşığıyım. Eğer görev verilirse ve faydalı olabileceksem seve seve hazırım”

Görev verilirse seve seve hazırım
09 Ağustos 2016 - 13:22

 

Kısa süre önce göreve gelen GENÇSİAD başkanı Lokman Kılıç, pasif durumda olan GENÇSİAD’ı yeniden aktif hale getirmeyi başardı. Genç ve aktif kişiliğiyle bilinen Kılıç, yeni yönetim binasıyla attığı ilk adımdan sonra ileriye yönelik yapmayı planladığı projeleri Kulis Dergisi’ne anlattı. Eğitime önem veren bir başkan olduğunu belirten Kılıç, STK’ların öneminden de bahsederek üyelerine mesajlar verdi.

İşte Lokman Kılıç ile yapılan o özel röportajın ayrıntıları:

Lokman Kılıç kimdir?

1978 Ağrı Patnos doğumlu olan Lokman Kılıç, 1990 yılında ailesiyle birlikte Gebze’ye yerleşti. Yaklaşık 25 senedir Gebze’de nakliye lojistik işi yapan Kılıç, 3 çocuk babası. Kılıç, aynı zamanda Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GENÇSİAD) başkanlığını yürütmekte.

 

GENÇSİAD’ın kuruluş amacından bahseder misiz?

GENÇSİAD yaklaşık 15 yıllık bir dernek. Bende 13 yıldır derneğin içerisindeyim. Kuruluş amacı; diğer sivil toplum kuruluşları gibi bünyesinde barındırdığı üyelerin sosyal ve kültürel gelişimine faydalı olmak, güncel haberlerden ve ülke genelinde oluşan yasalardan, ticari hareketlerden, bilgilerden üyelerini haberdar etmek. Üyelerinin kendi alanlarında ve tabi ihtiyaçları doğrultusunda faydalı olabilecek eğitimler ve seminerler düzenlemek. İnsanları bir araya getirmek, kaynaştırmak. Özellikle üyelerimizi ve üyelerimiz dışında bölgedeki iş adamlarını bölge sanayicisiyle buluşturmak, bir araya getirmek. Bir görevdeşlik yaratıp ticari hayatlarında faydalı olabilmek.

 

 

Sizce iş dünyasında derneklerin rolü ve etkileri nelerdir?

Sivil toplum kuruluşlarına çok önem veren biriyim. Çünkü bana göre bir ülkenin ve toplumun olmazsa olmazlarıdır sivil toplum kuruluşları. Sivil toplum kuruluşları bilinçli insanların bir araya gelmesiyle oluşmuş bir birlikteliktir. İş adamlarının dernek adı altında bir araya gelmesi iş hayatına yön vermek anlamına gelir. İş hayatındaki gelişmelerden ve püf noktalardan üyelerini haberdar etmek; ülke genelinde bir araya gelip kaynaşmanın, fikir alışverişinde bulunmanın temelleri burada yatıyor. Ben bunu her yerde söylüyorum; Amerika’yı bir STK yönetiyor. Yani bizim ülkemizi de şuan böyle oluşumlardan, dost sohbetlerden yâda bu sivil toplum kuruluşları gibi oluşumlardan bir araya gelerek ortaya çıkan insanlar yönetiyor. Burada müthiş bir potansiyel var, Gebze ülkenin neredeyse lokomotifi ve bir sanayi şehri. Ülke sanayisinin büyük bir bölümünü Gebze karşılıyor. Gebze, ülke ekonomisine büyük katkısı olan bir yer. Bugün baktığımızda sivil toplum kuruluşu sıkıntısı olduğunu görüyoruz. Sivil toplum kuruluşları bana göre bir toplumun, ülkenin olmazsa olmazlarındandır. Ülkemizde çok şükür sivil toplum kuruluşları var, ama bölgemizi temsil edecek faydalı olabilecek, bölgemizin sesi olabilecek, daha yukarılara taşıyabilecek ve bölge sıkıntılarını dile getirecek kurumlar lazım. STK’lar işte burada devreye giriyor. Bizde bu anlamda bölgemize faydalı olmayı, hem bünyemizde barındırdığımız üyelerimize, hem de bölge insanına faydalı olmaya çalışıyoruz.

 

GENÇSİAD’IN faaliyetlerinden bahseder misiniz?

Amacımız öncelikle üyeler arasındaki ticareti canlandırmak ve eğitim seminerleri vermek. GENÇSİAD kurulduğu günden bugüne birçok eğitim vermiştir. Bunları çoğu faydalı ve gerçekten rağbet görmüş eğitimlerdir. Seminerler yapıyoruz, üyelerimizle bir araya gelip kaynaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Onun dışında bu gibi sosyal sorumluk projelerimiz devam ediyor. Üyelerimizin gerek yerel, gerekse genel yönetimlerde yapılması gereken legal konulara ön ayak oluyoruz. Onun dışında sivil toplum kuruluşlarının yapması gerekenler nelerse onları Gebze’mizde en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz.

 

 

Dernek olarak hedefleriniz nelerdir?

Başkan seçildiğimde kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerim vardı. Kısa vadeli hedeflerimi hayata geçirdim. Bunların başında dernek merkezi geliyordu. Gebze’ye ve GENÇSİAD’a yakışır bir derneğe taşındık. Onun akabinde eğitim programımız vardı onu da hayata geçirdik. Geleneksel iftar ve diğer organizer yemeklerimiz devam ediyor. Burada Gebze’nin sorunlarını çözme noktasında bir payımız olsun istiyoruz. Gebze’nin daha yaşanabilir, modern, güçlü olması için neler yapılabilir, ya da yapılabilecek olanlara çözüm noktasında GENÇSİAD’ın katkısı ne olabilir. O anlamda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Şu an 250 üyemiz var. Yılsonuna kadar hedefimiz üye sayımızı çoğaltmak

 

Sanayicilerin sizi tercih etmesi için ne tür hizmetler vaat ediyorsunuz?

Bende bir sanayiciyim. Sanayici kendi işiyle uğraşmaktan başka işler için ya da sahibi olduğu kendi kuruluşlarının bir takım sorunlarıyla ilgilenemeyebiliyor. İşte biz bu anlamda sanayicilerin çözemediği zorlandığı konularda devreye giriyoruz. Sanayiciler de çözülmesi gereken sorunlarında onların yerine mensubu olduğu üyesi olduğu bir dernek olduğunu bilmeli. Onunda dışında birlikten kuvvet doğar, biz üyelerimiz ile güçlüyüz. Yani ne kadar güçlü olursak o kadar sözümüz geçerli olur. Bu anlamda 250 üye demek 250 kuruluşun arkamızda olması demek. Bu güce ortak olup bu gücü onlarında kullanabileceği gerçeği var.

 

Gebze’de sanayi ve iş dünyası denince ilk akla ar-ge, inovasyon ve teknoloji geliyor. Hatta yerli otomobilin bile temelinin burada atılacağı tahmin ediliyor. Hükümetinde ciddi manada 2023 hedefleri var. Bu anlamda genç bir sanayici, iş adamı ve GENÇSAİD’ın başkanı olarak yönetiminizle beraber bölgemizde ve ülkemizde ar-ge, inovasyon ve teknoloji konusundaki faaliyetlere katkıda bulunuyor musunuz?

Ar-ge ve inovasyon kesinlikle çok kıymetli çok önemli unsurlar. Teknoloji hızla ilerliyor. Hıza ayak uydurmamız gerekiyor. Ayak uydurmadığımız zaman unutuluyor, siliniyorsunuz. Buda teknoloji ile oluyor. Sanayicinin de teknolojiye paralel olarak haberdar edilmesi ve ona göre yatırım yapılması gerekiyor.  Ar-ge ve inovasyon bu noktada çok önemli. Bölgemiz hem sanayi olarak çok zengin bir yer, hem de TUBİTAK ve GTÜ gibi kurumların bölgemizde olduğundan dolayı çok şanslıyız. Bu kurumlardan faydalanıyoruz. Bölge sanayicisi de bunun farkında. Bu bölgede ar-ge kaynaklarını da kullanıyor olabilmemiz bizim için bir şans. 

 

Bölgemizde teknolojiyi daha ileriye götürmek için derneklere, özel sektörlere ve kamuoyuna ne tür görevler düşmektedir?

Bu noktada sivil toplum kuruluşları ön plana çıkıyor. Bu sadece GENÇSİAD’la sınırlı değil. Gebze ‘de birçok sivil toplum kuruluşu var. Bunların tamamı teknoloji konusunda haberdar edilmeli. STK’lar bu noktada hem üyelerini hem kamuoyu ile halkı bir araya getirip kontak buluşma noktası misyonunu üstlenebilirler. Ben hep eğitim diyen biriyim, eğitime çok önem veririm. Bu sadece okul eğitimi değil, her konuda ne olursa olsun. Bizden de talep edilsin. Altını çizerek söylüyorum; Yerel yönetimlerden halk bunları istesin. İstemeden kimseye bir şey verilmez. İstenmeden bir takım şeyler olmaz. Biz GENÇSİAD olarak bu anlamda o misyonun üstlenilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizde bu anlamda bir takım projeler düşünüyoruz.

 

Lokman Kılıç’ı siyaset arenasında görebilecek miyiz?

Bu soruyu son zamanlarda çok alıyorum. Ben buraya siyaset düşünerek gelmedim, tamamen GENÇSİDA’a gönüllü olarak ve faydalı olmak adına geldim. Ama görüyorum ki bir şeyler yapmışız ve insanlar bizi sevmiş. İnsanlar bize tebessümle, mutlulukla bakıyorlar. Bundan sonrada eğer öyle bir faydamız olabilecekse hem bölgemize, hem ülkemize elimi taşın altına koymaya hazırım. Biz bu ülkenin evlatlarından biriyiz, sonrasında bölgenin evlatlarından birisiyiz. Önce bölgemize faydalı olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bizim yaptığımız sıra dışı bir iş değil. Tamamen her insanın yapması gerektiği şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Burada bizim çocuklarımız yaşayacak. Yaşanabilir bir yer yapabilirsek ülkemizi ne kadar yaşanabilir bir hale getirebilirsek bu bizim ve bizden sonraki nesil için avantaj. Faydalı olabileceksem bana bir görev düşecekse seve seve hazırım.

 

Sizin duyarlı ve aktif bir kişiliğe sahip olduğunuzu biliyoruz. Duyarlılığınızın ve aktifliğinizin derneğe ne gibi artıları olacaktır?

Aktif olmak gerekiyor, iletişimin sağlam olması gerekiyor. İnsanlarla ne kadar sıkı iletişim kurarsanız bunun geri dönüşümü her zaman pozitif olur. Bunun derneğe de olumlu yansıyacağını düşünüyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Ben Gebze aşığı bir insanım. Gebze dışında birçok şehirde kaldım. Türkiye’nin hemen hemen birçok yerini gezdim. Gebze’miz hakikaten ülkemizin nadide yerlerinden biri ve çok önemli bir bölge. Kara, hava ve deniz gibi ulaşım noktalarının aynı noktadan geçtiği tek yeriz. Bilinçli olmamız gerekiyor. Eğitilmemiz gerekiyor. Nerede yaşıyorsanız yaşayın eğitim seminerleri olan yerlere gidin. Hiç kimse her şeyi bir günde öğrenmemiştir. Zamanla gün be gün öğrenilir her şey. Gebze’mize nasıl faydalı olacaksak o anlamda bilinçli olunmasını isterim. İnsanların bir biriyle daha sık bir araya gelip birlikteliği sinerjiyle enerjiye dönüşmesi mutlaka olmalıdır.

KULİS DERGİSİ RÖPORTAJ

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HEDEFE ADIM ADIM
HEDEFE ADIM ADIM
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ