Gördüğünüz halde duyarsız kaldınız...

Gördüğünüz halde duyarsız kaldınız insanlık sınavından kaldınız.

Burak Tekin yazdı

Gördüğünüz halde duyarsız kaldınız insanlık sınavından kaldınız.

Burak Tekin yazdı

 Gördüğünüz halde duyarsız kaldınız insanlık sınavından kaldınız.
05 Ekim 2016 - 10:07

Hızla artan insan nüfusu ihtiyaçları, insan eliyle yaratılan kirliliğin tabiata ve çevreye verdiği zararın boyutu her geçen gün artmaktadır.

Yaşamı daha mükemmel hale, daha sağlıklı ve uzun bir ömür sağlayabilmek amacına dönük bazı gelişmelerin, kırsal ve kentsel alanlarda doğal kaynakları bozduğu, su, hava, toprak kirlenmesine yol açtığı, bitki ve hayvan varlığına ve sağlığına zarar verdiği açıkça görülebilen bir gerçek haline gelmiştir.

Doğal çevrenin kirlenmesi tüm ülkelerin yani dünyanın ortak sorunudur. Çevre kirliliği herkesin günlük hayatını da etkileyen bir olaydır.

 Uygarlığın gelişmesiyle birlikte yaşanan endüstrileşme, fabrikalarda insan gücüne gereksinimi arttırmıştır. Kırdan kente göç başladı ve doğal çevrede yaşayan bireyler kentlere göçtü. Kent nüfusunun birdenbire böyle artması sonucunda ise, çevre kirliliği oldukça arttı.

Çevre kirliliğinin pek çok çeşidi vardır. Bunlar; toprak kirliliği, hava kirliliği, su kirliliği, ambalaj atıkları, ses kirliliği, radyoaktif kirlenme, ışık kirliliği gibi, Gebze’de bulunan Fabrikaların verdiği hava kirliliğine gerekli önlemler halen daha alınmamaktadır.

 

Aynı zamanda çevre kirliliğini tetikleyen unsurlarda vardır. Bunların başlıcaları,  Küresel ısınma ve iklim değişikliği, Verimli toprakların azalması, Enerji kıtlığı, Yiyecek kıtlığı  Bunun gibi kaç madde daha var. Başlıca doğal kaynaklarımız tükenmesi, insanlığın sonunun gelmesi demektir. Toprağa karışan bir atık yıllarca kaybolmuyor.

Hepimiz biliyoruz ki ozon tabakasının delindiğini buzulların erimeye başladığını…!

Bunlar sizi korkutmuyor mu ? ecdatlarımız bize bıraktığı çevreyi bizde yarınlarımız olan çocuklarımıza bırakacağız.

 

Yaşayan her insanın duyarlı olup piknik alanları parklar sahil kenarları yollar kısacası yaşam alanı olan her yerde duyarlılığını göstermeli. Doğada yaşayan o kadar çok canlıyı unutmayalım. Her canlının doğaya verdiği zarar aslında kendine ve yarınlarına verdiği zarardır.

Aslan yattığı yerden belli olur sözü her şeyi açıklıyor. Daha temiz yarınlar için üstümüze düşeni yapalım insanlık ve vatandaşlık görevimizdir.

DUYARLI OLALIM… UYARALIM… UYGULAYALIM...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ