Erkekler şiddete maruz kalıp, tecavüz edilsin!

Erkekler şiddete maruz kalıp, tecavüz edilsin!

Ayşenur Oğuz yazdı...

Erkekler şiddete maruz kalıp, tecavüz edilsin!

Ayşenur Oğuz yazdı...

Erkekler şiddete maruz kalıp, tecavüz edilsin!
27 Kasım 2019 - 12:38

Türkiye’de kadınlara son zamanlarda yapılan tecavüz olayları, cinsel istismar, kadına şiddet gündemden düşmez oldu.
Kadınlara yaşatılan bu olaylara tepki gösterip, azalması gerekirken, her geçen gün tecavüz ,cinsel, istismar ve kadına şiddet normalleşiyor.
Gündeme yansıyan olaylar var öte yandan medyada duyurulması yasaklanan bir sürü basın yasağı var.
‘’Bir evin oluşumunu, direncini, gelişmesini ve refahını kadın sağlar. Çünkü kadınlar evinden sorumlu, çocuklarından, kocasından mükelleftir. Yuvasını yapanda kadındır, günümüzde çoğunlukla bozanda kadındır’’ .
Kadın bir dünyayı yönetecek güce sahipken, kadın her şeye göğüs gerip, her şeyi halleden kadın, neden şiddet görüp, tecavüze uğruyor?
Kuran-ı Kerim’de kadınlarla alakalı bir sürü ayet varken, Müslüman ülkesinde yaşamamıza rağmen her geçen gün tecavüz olayları artıyor…
Ne acı ki bir şey yapılmıyor…
Kadından doğup, kadına işkence yapmak hangi vicdana sığar?
‘’Her gün televizyondan duyduğumuz sadece anlık üzüldüğümüz sonra unuttuğumuz haberlere, duyarsız oluşumuz, en sevdiğimizin başına gelir’’
 Müslümanım diyenler; ‘’ Din kardeşin tecavüze uğruyor, şiddet görüyor’’.
Neden söz konusu kadınların zulmü olunca, o anlık cümleler kurulu sonra unutuluyor?
Kadının yeri ve önemi çok büyüktür. Hak ettiği değeri vermek yerine , kadınlarımızın bedenlerine zorla sahip olup, şiddet gösteriliyor.
Kadın, ‘’ Ev işi yapar, dışarda çalışır, çocuk bakar, ağrı çeker, çıkan sıkıntıları çözmeye çalışır, refah bir hayata sahip olmak için didinir. Kadının yaptığı fedakarlıkları yazmakla bitiremeyiz’’…
‘’Erkek, dışarda çalışır. Mesai bitiminde eve gelir. Evle alakalı çoğu sıkıntıyı bilmez. Çünkü kadın adama hissettirmeden sorunları çözer’’.
Kadın, her şeyi yapabilecek ,halledebilecek güce sahipken, kadınlarımız eziliyor, şiddet görüyor, tecavüze uğruyor…
‘’Kadının yaşadığı bu olumsuzlukları erkekler yaşasaydı durum ne olur’’?
Erkek şiddet görecek, tecavüze uğrayacak. Gerçekten merek uyandırıcı. Erkekler yaşaydı kadınlar susar mıydı ? yoksa sokaklara dökülüp, haftalarca, aylarca, yıllarca bu olumsuzluklar bitene kadar eylem yaparlar mıydı?
‘’Kadınlarımızı sadece bu tarz olumsuzluk olaylarda hatırlanmamalı. Bu olaylar son bulana kadar herkes sokaklarda olmalı. Tüm dünya bu birlik oluşu duymalı, her ülkeden kadın, erkek destek olmalı ki bu sapık, hasta zihniyetli karaktersizler atık dursun. Kadınlarımız, çocuklarımız rahat nefes alsın, rahat nefes alalım’’.
‘’Hayvana gösterilen şiddeti de her zaman kınarız ve şiddet gösterenlerinde ceza almasını isteriz. Ama hayvanlara gösterilen değer, önemsenme kadın ve çocuğa gösterilmiyor, ya da ben göremiyorum. Hayvan şiddete maruz kaldığında, sanatçısı, siyasetçisi, vatandaşı herkes tepki gösterip, sokağa dökülüyor. Kadınlar içinde çıkın sokağa herkes ayaklasın ki yarın yanımızdakinin başına gelmesin!. Hayvana şiddet gösterene hapis cezası, para cezası varken, Tecavüzcülere, şiddet gösterenlere neden az bi cezayla kurtuluyor’’?.
Kadına yapılan bu iğrenç olaylara artık dur diyelim!
Kadın sesi kuytu köşeler de, can acısıyla bağıran kadınlar olmasın!
Haberlerde şiddet gören, tecavüze uğrayan kadın hikayeleri yerine, başarılı kadın haberleri görmek temennisiyle.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ