Dijidak Gebze’de başlıyor

Dijidak Gebze’de başlıyor

Hamle Mühendislik’in partnerleri arasında olduğu Dijital Dönüşüm Akademisi, bugün düzenleyeceği bir etkinlikle kapılarını açıyor.

Dijidak Gebze’de başlıyor

Hamle Mühendislik’in partnerleri arasında olduğu Dijital Dönüşüm Akademisi, bugün düzenleyeceği bir etkinlikle kapılarını açıyor.

Dijidak Gebze’de başlıyor
14 Ağustos 2018 - 16:03

Gebze Gaziler Mahallesi İbrahim Ağa Caddesi üzerinde bugün düzenlenecek bir sunumla hizmete girecek. Atak robottan tanıdığımız Hamle Mühendislik tarafından oluşturulan Dijitak Dijital Dönüşüm akademisi, Mekatronik (Endüstriyel Otomasyon), Elektrik-Elektronik ve Bilişim bölümlerinden mezun çalışanların, iş arayanların , Öğrencilerin ve eğitimcilerin güncel teknolojili cihazlarla donatılmış labaratuvarlarda endüstri uygulamalarını deneyimleyerek öğrenebilmelerine imkan sağlayacak.

İLK ÇALIŞTAY BUGÜN

Dijidak’ın Dijital dönüşüm için nitelikli insan eğitim çalıştayı bugün Akademi merkezinde yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak olan çalıştay sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturumda gerçekleşecek. İlk oturumda eğitim konuları ve içeriklerin belirlenmesi konusu, ikinci oturumda ise sürdürülebilirliğe yönelik öneriler değerlendirilecek.

KATILIMCILAR

Hamle Mühendislik’ten Murat Akkaya ve Davut Durgun’un yöneteceği çalıştaya, Gebze Teknik Ünv. Doç. Bünyamin Coşut,  Prof.Dr. Mahir İnce,  Kocaeli Ünv. Prof.Dr. Mustafa Türkmen, Haliç Ünv. Doç.Dr. Turan Şişman, TSE Elektroteknik Laboratuvarı sorumlusu Kaan Esen, Bilişm Vadisi E2M2 firma sahibi Ercan Baran, KOU Teknopark K7 Yazılım Firm. Sahibi Yusuf Şentürk, Fatih EML’den Gökhan Gürkaynak , Çolakoğlu MTAL’den Muharrem Karakoç, İzmit MTAL’den Mehmet Aktaş Denizyıldızları MTAL’den Barış Göksu, Mesleki Eğitim Merkezi’nden Hakan Çelik

OKUL-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE ÖRNEK

DDA’de  eğitimcilere yönelik tüm eğitimleri ilgili konuda tecrübe sahibi sektör profesyonelleri, çalışanlara yönelik eğitimleri ise profesyonellerden uygulama eğitimleri almış ve DDA labaratuvarlarda derinlemesine tecrübe sahibi olmuş okullarda görev yapan öğretmenler verecek. Bu yöntem eğitimcileri endüstriyel tecrübeye yönlendirirken okul-sanayi işbirliğine yönelik bağlantılara da olanak sağlayacak.

EĞİTİMCİLERİ DE EĞİTECEK

Hamle Mühendislik Genel Müdürü ve Dijitak proje sorumlusu Murat Akkaya, yeni oluşumla ilgili bilgi verirken şunları söyledi; “ Biz burada özellikle Yenilikçi eğitim alanlarında akademik programların ve eğitim modüllerinin hazırlanması, farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar, kurumlar ile işbirliği kanalları geliştirilmesini hedefledik. Eğitim kurumlarının açıklanan çalışmalarda faydalanabilecekleri mali destekler, dijital dönüşüm eğitimi alacak kursiyerleri destekleyici çağrılar ve programlar, Öğretim görevlisi ve öğretmenlerin dijital dönüşüm eğitimi almalarını teşvik etme yöntemleri, çalışan kesime yönelik farkındalık oluşturma yöntemleri gibi konularda bize faydası dokunabileceğine inanan herkesin bilgi/tecrübe ve emek desteklerine talibiz.” Dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ