Daha az araçla daha pahalı hizmet!

Daha az araçla daha pahalı hizmet!

Daha az araçla daha pahalı hizmet!

Daha az araçla daha pahalı hizmet!
05 Ekim 2020 - 15:38

Son günlerde Gebze’de çok tartışılan Çöp İhalesi TBMM gündemine taşındı. Geçtiğimiz hafta Belediye Meclisi’nde başkan Zinnur Büyükgöz tarafından açıklamasına yapılmasına dair muhalefet yeterli bulmadı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle söz konusu ihaleyle ilgili soru önergesi verdi. Türkkan, “Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen temizlik aracı ihalesini alan Teknik Katı Atık şirketine 3 yıl hizmet süresi için 43 adet temizlik aracı kiralama işine 67 Milyon 800 bin TL ve KDV ödeniyor. Üstelik bu rakama personel giderleri dahil değildir.1 Ocak 2019 tarihli bir önceki ihale için ise 9 aylık hizmet süresi kapsamında toplam 70 adet temizlik aracı kiralama işine ise 18 Milyon 800 Bin TL ve KDV ödenmiştir. Düzenlenen bu ihale de adı geçen firma tarafından alınmıştır. Kocaeli de Gebze ilçesiyle benzer nüfus özelliklerine sahip İzmit Belediyesi tarafından73 temizlik aracı alım ihalesinde ise sadece 27 Milyon TL ödenerek araçlar Belediye envanterine alınmıştır.”dedi.
NELER SORDU? 







1-    2020 yılı dolar kuruna ve girdi maliyetleri dikkate alındığında İzmit Belediyesi 73 temizlik aracı alımı için 27 Milyon TL ödeme yaparken, yıllık kiralama için Gebze Belediyesi tarafından 67 Milyon 800 Bin TL ödemesinin gerekçesi nedir? Gebze Belediyesi tarafından fahiş fiyatla yapılan ihale kamu zararı oluşturmamış mıdır?  Sorumlularla ilgili herhangi bir inceleme gerçekleştirilmiş midir  

2 Gebze Belediyesi’nin 01.09.2019 tarihinde düzenlediği ihalede kiraladığı araçlar için Ay ay bazında araç başına 28 Bin 500 TL,  ödeme gerçekleştirilmiştir. Son düzenlenen ihalede ise bu tutar araç başına 43 bin 720 TL tutarına denk gelmektedir. Meydana gelen bu fiyat farkının gerekçesi nedir? Önceki ihale haz alındığında Belediye yönetimi tarafından bu ihale nasıl kabul edilebilmiştir?

3) Gebze Belediyesi 01.09.2019 tarihli ihalesinde 70 temizlik aracı kiralamıştır. 01.10.2019 tarihli ihalede ise 43 temizlik aracı kiralama yoluna gitmiştir. Belediye tarafından daha az araçla, daha pahalı temizlik hizmeti verilmesinin gerekçesi nedir?

4- 01.09.2019  tarihinden önceki son 10 yıla ait temizlik aracı kiralama ihalelerine ait tüm evrak ve tutanaklar Belediye yönetimi tarafından Belediye Meclis Üyelerine neden sunulmamaktadır?

5- 2009-2010 tarihleri arasındaki temizlik aracı kiralama işi için ödenen miktar nedir? Bu ihaleler için kaç araca, kaç ay süreyle ne kadar edeme yapılmıştır? 

6-Teknik Katı Atık Şirketi, ihale yöntemiyle Türkiye'de kaç belediyeye temizlik aracı kiralamaktadır?

7- Adı geçen şirket nüfusu 350 bin ile 500 bin arasında değişen kaç belediyeye hizmet vermektedir? Bu belediyeler hangileridir? İhale bedelleri ne kadardır! Belediye başına kiraladıkları araç sayısı kaçtır?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ