Bu festival kaçmaz!

Bu festival kaçmaz!

Bilim festivalinde çocuklarınız birbirinden ilginç deneyler ve kendilerine özgü tasarımlar ile öğrenirken eğlenecek, keyifli bir gün geçirecek.

Bu festival kaçmaz!

Bilim festivalinde çocuklarınız birbirinden ilginç deneyler ve kendilerine özgü tasarımlar ile öğrenirken eğlenecek, keyifli bir gün geçirecek.

Bu festival kaçmaz!
05 Ocak 2019 - 11:17

STEM & Makers Fest/Expo, Hacettepe STEM & Maker Lab., Kocaeli Bilim Merkezi, SEKA Kağıt Müzesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kocaeli Nesibe Aydın Okulları işbirliği ile düzenlenen bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik festivali yarın yapılıyor. Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivalin bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 3 bine yakın öğrenci ve velisinin katıldığı festival şenlik havasında geçmişti. Atölye çalışmalarına katılabilmek için Kocaeli Bilim Merkezi’ne akın eden öğrenciler, bilimin eğlenceli dünyasına doğru keyifli bir yolculuk yapmıştı.

HERKES KATILABİLİR
Bu yıl ‘Hadi Sen de Üret’ sloganıyla organize edilen festivale 7’den 70’e herkes katılabilecek. 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek festivalde yine birbirinden ilginç atölyeler kurulacak. Öğrenciler bu atölyelerde kimyasal deneyler yaparak kendi DNA’larını gözlemleyebilecek, genetik ve adli tıp yöntemlerinden faydalanarak suçluyu tespit edebilecek. Katılımın ücretsiz olduğu festivalde öğrenciler; alev dansı, basınç deneyleri ve köpük şovlarıyla hem eğlenecek hem öğrenecek.

ce5t7018.jpg

BAŞVURU GEREKLİ
Festival bünyesinde açılacak atölyelerde çocuklarınız atıl durumdaki ağaç parçalarını işleyerek süs eşyasına dönüştürebilecek, ahşap ve lastik kullanarak kendi mancınığını yapabilecek, kendi robotunu tasalarlayabilecek. Hatta basit aletler kullanarak kendi drone’unu ve ahşap uçağını bile yapabilecek. Meraklısı, basit malzemelerle elektrik süpürgesi dahi  yapabilecek. Öğrencileri üretmeye, tasarlamaya, yeni fikirler üzerinde tartışmaya yönlendirecek atölyelere katılabilmek için başvuruda bulunmayı unutmayın.

BAŞVURU ADRESİ: http://stemandmakers.org/kocaeli

İŞTE ATÖLYELER
Aklın Yolu Gri 
Bilim Gösterileri
Eğitime Oyun-Oyuna Eğitim Katalım 
Vex Robotics
Dobot Magician ile Endüstri 4.0 
Ağacın Büyüsü
Robotik Kodlama
Elektronik 101
Kodlama
Mekatronik
Ahşap Tasarım
Mühendis Çocuk
Maker 101
Çocuklar için STEM
Texas Instruments ile Robotik Kodlama
Texas Instruments Teknolojileri ile STEM
Leonardo'nun Makineleri
Bilimin Eğlenceli Dünyası
Öğrencinin Kimyası
Mühendis Beyinler 
Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları
Genlerin Dünyası
Elektroforez
LEGO Education ve STEM
LEGO Education ile Uygulamalı Bilim
Kendi Robotunu Tasarla
M-bot Scratch Robotik Kodlama
Abdülhamit Han Ahşap Atölyesi
Kriminoloji
Bir Kuantum Hikayesi
Elektroliz
Drone Yapalım
Tasarla-Çalıştır
Tersine Mühendislik
Kendi DNA'mızı Gözlemleyelim
Taş Boyama
Rakamdan Bedene
Ebru Sanatı

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı