Dilovası’nda eğitime tam destek!
Reklam

Dilovası’nda eğitime tam destek!

Göreve geldiği günden bugüne eğitime verdiği önemle adından sıkça söz ettiren Belediye Başkanı Hamza Şayir’in 5 yıldır sürdürdüğü kırtasiye desteği bu yılda devam ediyor.

Dilovası’nda eğitime tam destek!

Göreve geldiği günden bugüne eğitime verdiği önemle adından sıkça söz ettiren Belediye Başkanı Hamza Şayir’in 5 yıldır sürdürdüğü kırtasiye desteği bu yılda devam ediyor.

Dilovası’nda eğitime tam destek!
13 Eylül 2023 - 10:39

Göreve başladığı 2019 yılında; ilk iş olarak makam aracını satarak, elde ettiği geliri ilçede bulunan öğrencilere kırtasiye malzemesi almak için kullanan, sonraki yıllarda da bu organizasyonu aksatmadan devam ettiren Belediye Başkanı Hamza Şayir, geleneği bu yılda bozmadı.  

Başkan Şayir, 2023/2024 Eğitim-öğretim yılı öncesi de hiçbir ayrım yapmadan, ilçede eğitim gören tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kırtasiye yardımı yapmaya devam ediyor.   

TÖREN DÜZENLENDİ 

2023-2024 Eğitim-öğretim yılı öncesi Mehmet Zeki Obdan Ortaokulu’nda kırtasiye dağıtım töreni düzenlendi.  

Törene Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

“TÜRKİYE YÜZYILI” HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ  

Tören Polisan Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, “İlçemizde 702 kadrolu 140 ücretli olmak üzere 842 öğretmenimizle yeni eğitim-öğretim  yılına girdik.  

Bu yıl; İlçemizde resmi ve özel olmak üzere toplamda 52 okul ve kurumdaki yaklaşık 13.320 öğrencimizi anaokulu, ilk, orta ve lise eğitimleriyle buluşturarak ve inşallah en iyi şekilde yetiştirerek görevimizi ifa etmiş olacağız. Bu dönem aramızdan tayinle ayrılan idareci ve öğretmenlerimiz oldu. Ancak ilçemize hem ilk atama da hem de il içi ve il dışından 200’e yakın yeni öğretmen geldi. Onlarla daha da güçlenen kadromuzla ve en büyük destekçimiz olan ailelerimizle birlikte çocuklarımızı yetiştirecek ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği, aziz milletimize duyduğu inanç ve eğitime verdiği destekle "Türkiye Yüzyılı" hedeflerimize ulaşmak adına yeni eğitim öğretim yılında da hep birlikte azim ve sebatla çalışacağız. 

BALAY’DAN BAŞKAN ŞAYİR’E TEŞEKKÜR 

Yeni dönemin hepimize sağlık ve başarı getirmesini temenni ediyorum. Ayrıca; bugün burada yaşadığımız çok güzel bir sevinci de paylaşmak istiyorum. Göreve geldiği ilk günden beri ‘benim önceliğim eğitim, çocuklar ve gençlerdir’ diyen bir belediye başkanı ile Hamza Şayir başkanımızla çalışmak büyük bir zevk idi. Her yıl tüm öğrencilerimizin dönem başı kırtasiyelerini sıralarında hazır dağıttıysak bunu Başkanımızın sayesinde yaptık.  Sadece kırtasiye yardımları değil, okullarımızda ihtiyaç duyulan her durumda onarım veya donatım malzemesi ihtiyacında başkanımızın kapısını çaldık ve bizi hiç boş geri çevirmedi. Kendisine, herşey için müteşekkiriz. Eğitim bir ekip işidir. Ekibimizin lideri ve bizlere moral ve motivasyon kaynağı olan liderliği ile ilçemizin eğitimde marka kent olması için bizleri teşvik eden, yol gösteren Kaymakamımız Dr. Metin Kubilay’a da çok teşekkür ediyorum. Yeni dönemde eğitim ordumuzun her bir ferdine Okul Müdüründen, öğretmenlerimize ve okulda çalışan yardımcı personellerimize aile birliği üyelerimize ve tüm kıymetli velilerimize teşekkür ediyor, kazasız belasız, sağlık ve başarı dolu bir eğitim öğretim yılı temenni ediyorum. Allah yar ve Yardımcımız olsun” dedi. 

EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ 

Balay’ın ardından kürsüye çıkan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ise konuşmasında; “Yeni eğitim öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Göreve geldiğimizde ilk icraat olarak eğitime destek çalışmaları yaptık. Makam aracımızı satarak gelirini eğitime harcadık. Bunu yaparken tek amacımız, dikkatleri eğitime çekmekti. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Bunun dışında ilçemizde ki tüm okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya, öğretmen ve öğrencilerimizin eğitimini kolaylaştıracak çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Anne ve babalarımızın yükünü hafifletmek için pandemi sürecinde çocuklarımızın eğitimden eksik kalmamaları için tüm çocuklarımıza tablet bilgisayarlar dağıttık. Bundan sonra da her sene 5. Sınıfa giden öğrencilerimize dağıtmaya devam edeceğiz. Biz bunları yaparken velilerimizin de çocuklarımızın bu tabletleri doğru kullanmaları konusunda takip etmelerini diliyorum.  

ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞIYORUZ 

Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitimden spora, kültürden sanata, her alanda  tüm imkanlarımızla çocuklarımızın ve gençlerimizin her alanda başarılı olabilmeleri için elimizden geleni yapmaya yeni tesislerimizi açmaya çalışıyoruz. Eğitime yaptığımız yatırımların meyvelerini her geçen gün almaya devam ediyoruz. Eğitimde, sporda ve değişik alanlarda ilçemize başarılar getiren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Tabi bunları biz tek başımıza yapmıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr. Tahir Büyükakın’a, Kaymakamımız Dr. Metin Kubilay’a OSB’ler ve sanayicilerimize de sundukları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. 

EĞİTİMDE VE SPORDA MARKA KENT 

Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ise yaptığı konuşmasında; “Tüm gücümüzü ve tüm enerjimizi eğitim için kullanmaya devam edeceğiz. Bunun için daha fazla çalışacağız, daha fazla gayret göstereceğiz. Her zaman ifade ettiğim gibi; bizler her nefes alış verişimizde sizlerin sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz ve bunun gereğini hep beraber yerine getirmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizin güvenilir şekilde okula gidip gelmesi bizim en büyük önceliğimiz, yine eğitimde başarıların arttırılması için eylem planları hazırlıyoruz, bundan sonra bu eylem planı çerçevesi içerisinde umuyorum ki; hedefimiz olan eğitimde marka kent, sporda marka kent olma hedefleri doğrultusunda büyük ilerlemeler kaydedeceğiz. Tüm idareci arkadaşlarıma tüm öğretmen arkadaşlarıma geleceğin teminatı sevgili çocuklarımıza tekrar başarılar diliyorum yeni öğretim yılımız hayırlı olsun” dedi. 

ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE MALZEMELERİ DAĞITILDI 

Konuşmaların ardından okul öğrencilerine temsili kırtasiye dağıtımı yapılırken, tüm protokol üyeleri yine temsili olarak ders zili çalmalarının ardından sınıfları gezip öğrencilerle sohbet ederek programı sonlandırdılar. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar