BBP’de Arıcan başkan!
Reklam

BBP’de Arıcan başkan!

BBP İl Teşkilatı olağanüstü kongresinde, BBP Genel Merkezi tarafından atanan Eyüp Arıcan yeniden başkan seçildi. Kongrede kürsüye çıkan Başkan Arıcan, “Teşkilatlanma, üye sayısı arttırma ve yerel seçimler için aday çıkarmak üzere uğraşıyoruz” dedi

BBP’de Arıcan başkan!

BBP İl Teşkilatı olağanüstü kongresinde, BBP Genel Merkezi tarafından atanan Eyüp Arıcan yeniden başkan seçildi. Kongrede kürsüye çıkan Başkan Arıcan, “Teşkilatlanma, üye sayısı arttırma ve yerel seçimler için aday çıkarmak üzere uğraşıyoruz” dedi

BBP’de Arıcan başkan!
29 Aralık 2018 - 16:10

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Serhat Duyar ve yönetimi geçtiğimiz aylarda istifa etmişti. İstifanın ardından BBP Genel Merkezi, İl başkanı ve 12 İlçe başkanı için atama yapmıştı. Atamanın ardından, 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimler için teşkilatlanma çalışmalarını hızlandıran BBP İl yönetimi, İl ve 12 İlçe için olağanüstü kongrelerini gerçekleştirmeye başladı. Olağanüstü genel kurul süreci kapsamında geçtiğimiz gün BBP İl Teşkilatı olağanüstü kongresi gerçekleştirildi. Kongrenin divan başkanlığını Hayati Örencik üstlendi . 373 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 16 yönetim kurulu üyesi ile 28 üst kurul delegesi belirlendi. BBP Genel Merkezi tarafından atanan ve kongrede de tek aday olan Eyüp Arıcan İl başkanı seçildi.  

YOĞUN KATILIM

Fuariçi Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen olağanüstü kongreye BBP Genel Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Destici, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, SP İl Başkanı Nurettin Çelik, Alperen Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Baran Aslan, Türk Ocağı Kocaeli şube Başkanı Yücel Alpay Demir, KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, İlçe başkanları ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan olağanüstü kongrede Can tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Tek adaylı gerçekleştirilen kongrede BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.



ZULME BOYUN EĞMEDİK

Olağanüstü kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Alperen Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Baran Aslan, “Kocaeli Alperen Ocakları olarak gençlik yapımızı güçlendirerek, geleceğe adım adım ilerlemekteyiz. Lise ve üniversite gençliğimiz kötü alışkanlıklar kazanmasın diye uğraşmaktayız. Genç kardeşlerimizin okullarda yaşadıkları sorunları kurduğumuz komisyonla birlikte kent büyüklerine iletmekteyiz. Bizler, Alperen Ocakları olarak her zaman başı dik durduk, zulme boyun eğmedik. Bizler zulme boyun eğmediğimizi katıldığımız her platformda dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

2 BUÇUK AYDIR GÖREVDEYİM

Baran’ın ardından kürsüye çıkan BBP İl Başkanı Eyüp Arıcan, “Burada çok şey konuşmak isterdim ama sizleri sadece selamlayacağım. Yaklaşık 2 buçuk aydır bu görevde bulunuyorum. Teşkilatlanma, üye sayısı arttırma ve yerel seçimler için aday çıkarmak üzere uğraşıyoruz. Bu konularda benden yardımını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu duygularla kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.  

OLAY ARAŞTIRILIYOR

Arıcan’ın ardından kürsüye çıkan BBP Genel Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Destici, “Rahmetli Genel Başkanımız ve onunla birlikte şehit olan arkadaşlarımız için soruşturma devam ediyor. Dava sürecinde 2 kere takipsizlik kararı verildi. 2 kararda kaldırıldı. Soruşturmalar yeniden başlamış vaziyette. Olayın hemen akabinde mecliste araştırma komisyonu kuruldu. İlk kurulan komisyonun araştırmasından camiamız memnun olmadı. Başvurularımızla ikinci bir komisyon kuruldu. Sonradan kurulan komisyon olayı ciddi bir şekilde araştırıyor” ifadelerini kullandı.  



KİMSENİN HADDİNE DEĞİL

Konuşmasının devamında Destici, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili araştırma önergesi verilmedi. Verilen önerge faili meçhul cinayetler içindi. Hrant Dink, Roboski gibi olayların araştırılması için önerge verildi. Onlar dikkate alınmayacak diye içine Muhsin Yazıcıoğlu’nun adını da yazdılar. Muhsin başkan hayatı boyunca önerge içinde ismi yer alan adamlarla mücadele etti. Muhsin başkan için araştırma önergesi verilmedi ve AK Parti ile MHP tarafından böyle bir önerge reddedilmedi. Ömrünü onlarla mücadeleye adayan Yazıcıoğlu’nun adını onlarla aynı torbaya koyanlar utansın. Böyle bir konuda konuşmak kimsenin haddi değil” diye belirtti.  

O ÖNERGE MECLİSTEN ÇIKAR

“Biz zaten araştırma önergesi için çalışıyoruz” diyen Destici, “Hukuki süreç kapsamında, zamanı geldiğinde biz zaten önerge veririz. Muhsin Yazıcıoğlu için araştırma önergesi veriliyorsa, o meclisten dönmeyecek. Geçmişte böyle yaptık. HDP’liler benim şehit liderimin ismini ağızlarına alamazlar. Mevzu budur. Sizler, bu konu üzerinden istismara fırsat vermemelisiniz. Biz işi usulüne uygun, HDP dışındaki gruplarla görüşerek yaparız. O önerge meclisten çıkar. Yazıcıoğlu’nu düşmanlarıyla aynı kefenin içine koyamazsınız, bizim hassasiyetimiz budur” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar
HALKIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ
HALKIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ