AK Parti’de İstanbul adayı açıklanıyor!
Reklam

AK Parti'de İstanbul adayı açıklanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da AK Parti'nin büyükşehir ve ilçe adaylarını açıklamak üzere tanıtım toplantısının yapılacağı Sinan Erdem Spor Salonu'na geldi. Erdoğan, salona Binali Yıldırım ile birlikte girdi.

AK Parti'de İstanbul adayı açıklanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da AK Parti'nin büyükşehir ve ilçe adaylarını açıklamak üzere tanıtım toplantısının yapılacağı Sinan Erdem Spor Salonu'na geldi. Erdoğan, salona Binali Yıldırım ile birlikte girdi.

AK Parti'de İstanbul adayı açıklanıyor!
29 Aralık 2018 - 16:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe adaylarını açıklıyor.

Tanıtım toplantısının yapılacağı salon saatler önce doldu. Binali Yıldırım'ın resminin salonda asılı olduğu görülürken Cumhurbaşkanı Erdoğan, salona İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayacağı Binali Yıldırım ile birlikte girdi.  
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehirin yanı sıra, İstanbul'da ilçe adaylarını da açıklayacak. 39 ilçesi bulunan İstanbul'da 1. Bölge'den Maltepe, 2. Bölge'den Beşiktaş, 3. Bölge'den Silivri'nin MHP'ye bırakılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Şimdi İstanbul yeni bir yol ayrımında, yeni bir tercih aşamasında. İnşallah İstanbul 31 Mart 2019 akşamı, kendisini sakinlerinin her yerde güldüğü bir şehir olarak geleceğe taşıyacak belediye başkanlarını seçecek. AK Parti olarak tüm benliğini İstanbul'a adamış adaylarla yola çıkacağız. 

İstanbul büyükşehir ve ilçe adaylarımız, AK Parti'nin her ferdi gibi hizmet siyasetiyle gece gündüz hemşehrilerimizin hizmetinde olacaktır. İstanbul güzel olduğu kadar, nazlı bir şehirdir. Asla ihmale gelmez. Mesela şehircilik ihmale gelmez. Mesela hizmette ihmale gelmez. Sokaları çöpten gelmez, Haliç'i kokudan geçilmez. Biz İstanbul'a hep layık olduğu şekilde muamele etme çabasında olduk. 1994'te aldığımızda karşımızda öyle sahipsiz bırakılmış bir şehir vardı ki, yüreğimiz cız etti. Bu süreçte gördük ki, İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse, en büyük siyasi tehdit de CHP zihniyetidir. CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa, İstanbul acı çekmiş, kıvranmıştır. İdeolojik olarak bu partiye oy verenler dışında, CHP'nin İstanbul'a hizmet sunabileceğine inanmadığı için o zihniyeti bu şehre yaklaştırmadı.

CHP zihniyetinin 1994'ün bir adım ötesine geçemediğini görüyoruz. Ne İstanbul umurlarında, ne Türkiye umurlarında, ne de dünyada ne olup bittiği umurlarında. Varsa yoksa kendi partilerindeki koltuk mücadelesi. CHP bunlardan ibaret bir partidir. Her seçim döneminde kılıktan kılığa giriyorlar. Tek bir hedefleri var, AK Parti'nin önünü kesmek, şahsıma verebilecekleri her zararı vermek. Boşu boşuna uğraşıyorlar. Milletimiz bunları ciğerine kadar tanıyor.

Milletimiz CHP'yi tek parti dönemindeki zulmünden tanır, inancına, kültürüne olan husumetinden tanır, ülkesini yurtdışına şikayet edip bu şekilde rant peşinde olmasından tanır. Millete hakaret eden yöneticilerinden, milletvekillerinden tanır. Milletimiz bunları, 26 milyon 330 bin kişinin oyuyla seçilen cumhurbaşkanını asmakla, zehirlemekle tehdit eden o bet sesinden tanır. CHP hangi kılığa girerse girsin milletimiz onu tanır ve hak ettiği yere yerleştirir. Çünkü bizim milletimizin hamuru adaletle yoğrulmuştur. Milletimiz bilir ki, ülkeyi veya İstanbul'u teslim etmek dikeni sulamaktır. Bu gerçekte karşısında en büyük sorumluluk AK Partililere düşüyor. Milletimizi dikeni sulamak zorunda bırakmamak için, AK Parti'ye gönül vermiş herkesle birlikte çok çalışmak zorundayız.

Önce ahlakımızla, karakterimizle, duruşumuzla, değerlerimizle milletimizin gönüllerine girecek, ardından yapacağımız hizmetlerle onların oyunu alacağız. Her şeyden önce bir şeye çok dikkat edeceğiz, tevazu samimiyet ve gayrettir. Gönül belediyeciliği yapacağız, bunun başka bir yolu yoktur. 

Kardeşlerim bugün burada bitirmek üzere olduğumuz yılın kapsamlı bir değerlendirmesini yapmak istiyorum. Öncelikle 2018'i bitirip, 2019'a girmeye hazırlandığımız bu günlerde, yeni yılın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. 16 Nisan 2017'deki halk oylamasıyla cumhurbaşkanlığı sistemine geçmemiz ve 24 Haziran 2018 seçimleri ülkemiz için önemli bir milat olmuştur. 3 Ağustos'ta ilk 100 günlük icraat programını duyurduk. 13 Aralık'ta 43 milyar liralık bütçe maliyeti gördüğümüz, ilk 100 günlük icraat programından yüzde 97 gerçekleşme hedefini yakaladık. Yaklaşık 24 milyar liralık maliyeti olan ikinci 100 günlük program için ahdimizi milletimize verdik.

Bir taraftan bu reformları yürütürken, bir yandan da gelecek asra damga vuracağımız projeleri de oraya koyuyoruz. Yavuz Sultan Selim, Osmangazi Köprüleri ve Avrasya Tüneli'ni hizmete soktuk. İstanbul ekonomimimizin de lokomotif şehridir. Ekonominin göstergeler yukarı döndüğünde İstanbul'un yüzü güler. Ağustos ayında tarihimizin en sinsi, en alçak ekonomik saldırılarından birini yaşadığımızda da böyle oldu. Bu saldırıyı kısa sürede bertaraf ettik. Böylece ülkemize dikkat çöktürtmek isteyenlerin heveslerini bir kez daha kursaklarında bıraktık. İhracatta inşallah 170 milyar dolarla rekor kırıyoruz. Cari açığımız 30 milyar doların altına düşüyor. Büyüme oranımız kur faiz enflasyon dalgalanmasına rağmen yüzde 4.7 olarak gerçekleşti. Savunma sanayinde gerçekten çok önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Artık ihtiyaçlarımızın yüzde 65'ini kendimiz üretiyoruz. Sadece tek bir sözleşmeyle Pakistan'a gerçekleştirdiğimiz 1.5 milyar dolarlık ihracat, savunma sanayimizin dünyada söz sahibi olmaya başladığını gösterir.

Yeni yönetim sistemimizin ilk asgari ücreti, bekar ve çocuksuz bir işçi için 2 bin 20 lira olarak belirlendi. Kamudan maaş alanların şartlarını iyileştirmek için çalışıyoruz. Özel sektörün de aynısını yapacağına güveniyoruz. 2019 bütçesinde de reel sektör teşvikleri için 33 milyar lira kaynak ayırdık. İnşallah 31 Mart'ta milletimizden alacağımız güçlü destekle hizmet siyasetimizi yükseltecek ve ileri taşıyacağız. 

Herkes ilahiyane belediye başkanı olarak kalacak değil. Bu makamlar geçici. Bundan sonraki süreçte de bu makamlarda değişikliğe uğrayan kardeşlerim biliyorlar ki bu bir davadır. Şimdi harf sırasına göre, belediye başkan adaylarımızı davet edeceğim. 

İŞTE İSTANBUL'UN İLÇELERİNDEKİ AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Adalar: Özlem Öztekin Vural

Arnavutköy: Ahmet Haşimi Baltacı

Ataşehir: İsmail Erdem

Avcılar: İbrahim Ulusoy

Bağcılar: Lokman Çağrıcı

Bahçelievler: Hakan Bahadır

Bakırköy: Mehmet Umur

Başakşehir: Yasin Kartoğlu

Bayrampaşa: Atilla Aydıner

Beykoz: Murat Aydın

Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık

Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız

Büyükçekmece: Mevlüt Uysal

Çatalca: Mesut Üner

Çekmeköy: Ahmet Poyraz

Esenler: Mehmet Tevfik Göksu

Esenyurt: Azmi Ekinci

Eyüpsultan: Deniz Köken

Fatih: Ergün Turan

Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

Güngören: Bünyamin Demir

Kadıköy: Özgül Özkan Yavuz

Kağıthane: Mevlüt Öztekin

Kartal: Ebubekir Taşyürek

Küçükçekmece: Temel Karadeniz

Pendik: Ahmet Cin

Sancaktepe: Şeyma Döğücü

Sarıyer: Salih Bayraktar

Sultanbeyli: Hüseyin Keskin

Sultangazi: Abdurrahman Dursun

Şile: İlhan Ocaklı

Tuzla: Şadi Yazıcı

Ümraniye: İsmet Yıldırım

Üsküdar: Hilmi Türkmen

Zeytinburnu: Ömer Arısoy

CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI

Beşiktaş: 
Serkan Topeli

Maltepe: Ahmet Baykan

Silivri: Volkan Yılmaz

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor