’AKP’lilerinde oyunu alırım’

'AKP'lilerinde oyunu alırım'

CHP’nin Gebze Belediye Başkan aday adayı olan, eski İlçe Başkanı Av. Recep Dursun, aday gösterilmesi durumunda her kesimden oy alacağını ifade etti. Sahada en az 700 kişilik bir ekiple çalışacaklarını söyleyen Dursun, “AKP’den bile ciddi oy alacağım” dedi.

'AKP'lilerinde oyunu alırım'

CHP’nin Gebze Belediye Başkan aday adayı olan, eski İlçe Başkanı Av. Recep Dursun, aday gösterilmesi durumunda her kesimden oy alacağını ifade etti. Sahada en az 700 kişilik bir ekiple çalışacaklarını söyleyen Dursun, “AKP’den bile ciddi oy alacağım” dedi.

'AKP'lilerinde oyunu alırım'
01 Kasım 2018 - 10:35

KULİS HABER /   ‘ADAY OL’ BASKISINA DAYANAMADIM

Adaylık sürecini anlatan Dursun, “İlçe Başkanlığı seçiminde Örgüt, bize partimizi yönetme yetkisi vermedi. Ancak, aynı örgüt bugün bizden İlçe’nin tamamını yönetmemizi istedi. Öyle ki, hiçbir zaman Gebze’de Belediye Başkan adaylığını düşünmedim. İlçe Başkanlığı için yeniden aday olurken de bunu açıkça ifade ettim. İlçe’ye aday olurken, bu partiye mal olmuş isimleri ziyaret ettim, ‘güçlü bir aday ile İlçe Başkanı olarak Gebze Belediyesi’ni kazanmak istiyorum’ dedim. Kendi adaylığım hiç söz konusu değildi. Ancak, gelinen süreçte, başta Beylikbağı olmak üzere Tatlıkuyu ve bir çok mahallede ki vatandaşlarımızın yoğun talebi vardı, aday olmamızla ilgili. Örgüt’ten de benzer baskılar gelince, inanın bu baskıyı kaldıracak gücüm kalmadı. Gece geç saatlere kadar arandım. Görevden kaçamazdık ve aday olma kararı aldık” dedi.

‘HAK SAHİBİNİ MÜŞTERİ GÖREMEZSİN’

Beylikbağı bölgesinde yaşanan tapu sorununu ‘hak gaspı’ olarak gören Recep Dursun, uzun süredir büyük uğraş verdiği bu konuda şunları söyledi; “Türkiye’nin bir çok yerinde örnekleri var. AKP’li Belediyelerinde çözüme ulaştırdığı alanlar var. Gebze’de de bu sorun çözülebilir. Mevzuatlar yerel yönetimlerin bu sorunu çözmesine engel değil. Ancak, Gebze Belediyesi daha bu olayı ele alırken, direk hak sahiplerini müşteri gibi görmekte. Vatandaştan 30-40 yıldır oturduğu evleri terk etmeleri isteniyor. Vatandaş işgalci gibi görünüyor ve bulundukları meskenleri terk ederek, kendilerine aynı bölgeden raiş bedelle yeni yerlerin verileceği ve bu yerlere yapılacak binalardan da yine bedelini ödemek kaydıyla ev verileceğini teklif ediyor. Belediye yönetimi buna hak gaspı, müşteri demiyor ama sunduğu teklifin karşılığı tamda bu oluyor. Biz burada ki hak sahibi kardeşlerimizle sonuna kadar mücadele edeceğiz.

‘DESTEKLERİ BÜYÜK’

Bu mahallerimizde yaşayan vatandaşlarla çok yakın bağlarımız oldu ve burada ki tüm hak sahipleri bize güveniyor, kendilerinden birisi olarak biri olarak görüyorlar. Biz burada ilk günden beri İlçe Başkanlığı yaptığım dönemden itibaren bu arkadaşlarımızla birlikte olurken, hiçbir zaman siyasi hesap yapmadık ve arkadaşlarımızda bunu biliyorlar. O yüzden burada yaşayan her düşünceden insanın bize büyük desteği var. Bakın 12 bini bulan bir sosyal paylaşım sitesi oluşturdular ve ‘Recep Dursun gönüllüleri’ adını verdiler. Buradaki arkadaşlarımız bize sadece oylarını vermeyi değil, seçim sürecinde bizimle birlikte çalışma sözü verdiler. Biz Gebze Belediyesi’ni kazanırsak, her yönüyle hakim olduğumuz bu sorunu çok kısa sürede çözeriz. Önceliğimiz hak sahiplerine haklarını teslim etmek olur. Zaten dönüşümle ilgili her hak sahibinin bir çalışması var. Dönüşümde sorunumuz yok. Önemli olan hakların teslim edilmesi”

‘HER KESİMDEN OY ALIRIM’

Recep Dursun aday olması durumunda Gebze Belediyesi’ni kazanacağını iddia ediyor. Bu konuda oldukça iddialı olan Dursun; “Bir kere şunu söyleyeyim, bugün adaylığımızın açıklanması durumunda yarın 700 kişilik bir ekiple sahada çalışacak hazırlığımız var. Ben aday adaylığımla birlikte parti rozetimi çıkarttım ve partizan bir anlayışla değil, Gebzelilik ruhuyla adaylık çalışması yapıyorum. Her kesimden oy alacağımı görebiliyorum. Hatta şunu açık yüreklilikle söylüyorum, en çok oyu AKP’li seçmenden alırım. Bu konuda çalışmalarımız var. Gebze’de çok köklü ve önemli değişimlerin başlangıcı 31 Mart seçimleri olabilir” dedi.

‘ADAY OLMASAMDA ADAY GİBİ ÇALIŞACAĞIM’

Kendisinin aday olmaması durumunda da 31 Mart seçimleri için aday gibi çalışacağını ifade eden Dursun, “artık bir seçim sürecine girdik. İlçe Başkanı seçilmediğim halde nasıl ki sahalardan hiç ayrılmadık, bugünden sonra aday olmasam da 31 Mart’ta partimin Gebze Belediyesi’ni kazanması için tüm gücümle çalışacağım. Zaten aday adayı olan Dr. İsmail Demir’de her daim partimizin ihtiyaç duyduğu, partimiz için önemli bir değerdir. Kendisinin Gebze Belediyesi olması durumunda Gebze’ye çok büyük katkıları olacağından şüphem yok ve kendisi ile adaymışım gibi çalışırım” dedi.

BENİM HİÇ KİMSE İLE SORUNUM OLMAZ’

Gebze İlçe Yönetimi’nin kendisinin aday olmasına karşı olduğu ve aday olması durumunda sorun yaşanıp, yaşanmayacağını sorduğumuz Dursun, bu konuda da şunları söyledi; “Ben İlçe Yönetimimizin benim adaylığıma karşı olup olmadığını bilmiyorum. İlçe Başkanımız ve İlçe Örgütümüz başka isimlerin Gebze’ye daha çok katkı sunacağını düşünebilir. Buna saygı duyarım. Buda siyasetin gereğidir ve bence çokta normaldir. Ancak, benim kimse ile hiçbir sorunum olmaz. Siyaset yaparken, insanlar başka pencereden bakabilir ancak önemli olan ortak paydada buluşabilmektir. O ortak poyda da Gebzedir. Bizler içinde ortak payda, Gebze Belediyesi’ni CHP’nin kazanmasıdır. Bu noktada kişisel sorunlar rafa kalkar”

YAŞANABİLİR BİR GEBZE

Recep Dursun, başkan olması durumunda Gebze için yaptığı planları da şöyle anlattı; “Ben 35 yılı aşkındır Gebze’de yaşıyorum. Gerek Avukatlık mesleğimiz, gerekse de siyasetle ilgilenmemiz nedeni ile Gebze’nin sorunlarını da, Gebze’nin potansiyellerini de çok iyi biliyorum. Bugün deniz kıyısı olan bir Gebze’nin denizden yararlanamaması kabul edilebilir bir şey değil. Sanayisi güçlü Gebze, şehir olarak ta güçlenmiyorsa bu tamamen yerel yönetimlerin vizyonsuzluğu ve basiretsizliğinden kaynaklıdır. Tarihi değerlerimize sahip çıkarak, yaşanabilir bir Gebze yaratabiliriz. Bu çok zor değil. Bakın elinizde nasıl bir teknoloji, ne kadar çok paranız olursa olsun üretemeyeceğiniz tek şey topraktır. Doğal yaşam alanlarıdır. Bu nedenle tarihi ve doğal güzelliklerimizi koruyarak, Gebze’ye geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bununla ilgili teknik ayrıntıların ve atılacak adımların tamamına hakimiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BTP Gebze İlçe Teşkilatı emekçilerle 1 mayıs'ı kutladı
BTP Gebze İlçe Teşkilatı emekçilerle 1 mayıs'ı kutladı
‘Ülkemizin gelişiminin yapıtaşı, çalışanlarımızd
‘Ülkemizin gelişiminin yapıtaşı, çalışanlarımızd