Recep Dursun aday gibi…
Reklam

Recep Dursun aday gibi…

Caner Pesen yazdı...

Recep Dursun aday gibi…

Caner Pesen yazdı...

Recep Dursun aday gibi…
01 Kasım 2018 - 08:53

31 Mart seçimlerinde CHP’den Gebze Belediye Başkan aday adayı olan, eski İlçe Başkanı Av. Recep Dursun ile dün Gebze’ye dair uzun uzun sohbet ettik.
Gazetemizi ziyaret eden Dursun, Gebze’ye dair sıkıntılarını anlattı, Gebze’de hayata geçirmek istediği projelerden söz etti.
İlçe Başkanlığı sürecinde pekte yıldızımızın barışmadığı, Recep Dursun geçtiğimiz yıl bu aylarda yapılan seçimlerde İlçe Başkanlığını kaybetmişti.
Dursun,  bir siyasetçi, bir Gebzeli olarak çok doğru bir şey yaptı ve sahadan hiç çekilmedi.
Özellikle Adem Yavuz ve Hürriyet Mahallelerinde ki, tapu sorununu kendi sorunu gibi gördü ve o mahallelerde ciddi çalışmalar yaptı.
Dün, İlçe Örgütü Recep Dursun’a Örgütü yönetme hakkı vermezken, bugün İlçe’yi yönetme hakkı verecek mi? Bunu süreç gösterecek.
Ancak, benim gördüğüm eğer ki bir ön seçim yapılmaz ise Recep Dursun, 31 Mart’ta Gebze Belediye Başkan adayı gösterilecektir.
Dursun ile birlikte başkanlık yarışında olan Dr. İsmail Demir, CHP’de öncelikle değişimin adayı.
İlçe Yönetimi’nin çok istediği bir aday.
Genel Merkez’in değil, Milletvekillerinin değil, direk örgütün adayı olan Dr. İsmail Demir’i bu CHP’nin aday yapmayacağı aşikar.
Özellikle bölge Milletvekili Tahsin Tarhan’ın Recep Dursun’a desteği bilinmekte ve benim de düşüncem, Recep Dursun’un büyük olasılıkla CHP’nin adayı olacağı.
Peki Dursun aday olursa başarılı olur mu?
Bir kere iktidar partisi ile arasında ki oy farkı yüksek, kapanması zor.
Ancak, Recep Dursun’un Hürriyet ve Yavuz Selim’de yaptığı çalışmaları ve o iki mahalleden alacağı oyları küçümsememek gerekli.
Recep Dursun, mütevazi kişiliği ile bilinen bir isim ve her kesimden de oy alması beklenebilir.
Ancak, en büyük handikap parti içinde ki sorunları olacaktır.
Kendisine açık karşı olan bir İlçe Örgütü ile bir belediye başkan adayı ne kadar sağlıklı bir çalışma yürütür burası biraz muamma.
Geçmişte, iktidar partisi benzer durumlar yaşadığında süreci sorunsuz yada dışarıya taşmayacak kadar sorunla götürebildi.
Fakat, tabanı her zaman tavanın da daha dolu ve üretken olmuş bir CHP’de bu süreç nasıl idare edilir, bunu kestirmek zor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe