AK Parti’den sahaya 43 taktik

AK Parti'den sahaya 43 taktik

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde aday ve parti teşkilatlarına dönük taktik ve uyarıların yer aldığı 43 maddeden oluşan seçim kılavuzu hazırladı.

AK Parti'den sahaya 43 taktik

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde aday ve parti teşkilatlarına dönük taktik ve uyarıların yer aldığı 43 maddeden oluşan seçim kılavuzu hazırladı.

AK Parti'den sahaya 43 taktik
02 Şubat 2019 - 10:48

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde aday ve parti teşkilatlarına dönük taktik ve uyarıların yer aldığı 43 maddeden oluşan seçim kılavuzu hazırladı.
Kılavuzda detaylar şöyle:

KONSEPT UYARISI: Hiçbir AK Parti adayı ve teşkilatı, kendi başına hazırladığı metin ya da sloganları kullanmamalı ve dağıtmamalı. Seçim kampanyamız ile ilgili konsept bütünlüğünün bozulmaması açısından bu konu büyük önem taşıyor.

KÂĞIT VE BEZ MALZEME: Kampanya süresince kullanılacak materyallerin estetik ve kolay algılanabilir olması, AK Parti’nin imajına olumlu bir katkısı olacak ve seçmenin partiyi “düzenli, disiplinli” bir parti olarak algılamasını sağlayacak. Ayrıca, çevreye zarar verebilecek plastik ve naylon gibi malzemeler yerine kağıt ve bez gibi geri kazanılabilir maddeler kullanılacak. Görüntü, ses ve gürültü kirliliği yapılmayacak.

SEÇMENE TEZ CEVAP: Seçmenlerin seçim bürolarında AK Parti ve aday ile ilgili merak ettikleri sorulara en kısa zamanda cevap verilmesi sağlanmalı. AK Parti’nin yerelliği vurgulanırken, aynı zamanda AK kadroların dünyayı bilen, teknolojinin bütün imkânlarından yararlanan, iş yapabilir ve kabiliyetli kadrolar olduğunu göstermek için günümüz iletişim cihazların teşkilatlar ve seçim bürolarında hazır halde bulundurulmalı.

ÇALIŞMALAR RAPORA: Teşkilatlar ve seçim büroları, yaptığı çalışmalarla ilgili olarak rapor tutmalı. Seçmen tepkilerinin ölçülmesi ve teşkilatlarda çalışma disiplininin sağlanması açısından sabah akşam günlük durumu değerlendiren toplantılar yapılmalı.

GENÇ SEÇİMİNE DİKKAT: Teşkilatlar ve seçim bürolarında görev yapacak kadroların genç ve birikimli görevlilerden oluşmasında yarar var. Bu gençlerin aynı zamanda çabuk karar alabilen, yetenekli, partinin düşüncelerini doğru şekilde anlatabilecek kişiler olması ve bölgenin genel yapısına uygun olanlar arasından seçilmesine dikkat edilmeli.

SESSİZLİĞE ÖZEN: Gürültü kirliliği oluşturmamaya özen gösterilmeli. Okul, hastane, ibadethane gibi yerlerin çevresinde müzik ve anons yapılmamasına dikkat edilmeli. SORULARA HAZIRLIK: Teşkilatlar ve seçim büroları, yapacağı bir çalışma ile seçmenin sorabileceği sorulara önceden cevap hazırlamalı. Kampanya süresince gelebilecek farklı sorular ise durum değerlendirme toplantılarında ele alınmalı. Görevliler, kendi kişisel düşüncelerini seçmene aktarmamalı.

TAKIM RUHU: Teşkilatlar ve seçim bürolarında görev alacak olanlar mümkün olduğu kadar aynı renk ve özellikte kıyafet giymeli. Bu, aynı zamanda takım ruhunu çağrıştıracak ve birlikte hareket edildiği imajını doğuracak.

KANAAT ÖNDERLERİYLE TEMAS: Adaylar, seçim bölgelerindeki kanaat önderleri ile sürekli iletişim halinde olmalı, onlar ile dirsek temasında bulunmaya dikkat etmeli. Kanaat önderleri ile iletişim halinde olmak hem seçim bölgelerindeki insanların beklentilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olacak, hem de kanaat önderinin insanlardaki olumlu algısı adayın daha kolay kabullenilmesini sağlayacak.

SPORA İLGİ: Adaylar, kendi seçim bölgelerinin amatör ve profesyonel spor kulüplerinin maçlarına gitmeli ve halkla bütünleşerek coşkuyu paylaşmalı. Belediye başkan adayları, mümkün olduğu kadar çocuklarla ve gençlerle etkili iletişim kurmalıdır.

ADIYLA HİTAP EDİN: Belediye başkan adayları, propaganda çalışmaları sırasında tanıdığı insanlara mutlaka adıyla hitap etmeli. Belediye başkan adayı, propaganda amacıyla gideceği bölgenin sorunlarını önceden araştırıp öğrenmeli.

MAKUL PROJELER: AK Parti belediye başkan adayları, seçmen ve medyanın karşısına makul projelerle çıkmalı. Uygulanabilir, yasalara aykırı olmayan, tüm altyapısı düşünülmüş ve seçmenin ortak mutabakatına uygun projeler üzerinde durulmalı.

TRAFİĞİ TIKAMA: İnsanlarla yüz yüze görüşmeler yapılmalı, esnaa birebir temas halinde olunmalı, ev ziyaretleri gerçekleştirilmeli. Ancak bu iletişim çalışmalarında esnafın rahatsız olmasına, trafiğin tıkanmasına neden olacak davranışlardan uzak durulmalı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı