AK Parti’de 5 soru

AK Parti’de 5 soru

AK Parti Genel Merkezi Ekonomik İşler Başkanlığı tarafından 81 ilderndüzenlenen “2019’a doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu”,rnbugün ilimizde de yapıldı. Katılımcılara 5 soru soruldu.

AK Parti’de 5 soru

AK Parti Genel Merkezi Ekonomik İşler Başkanlığı tarafından 81 ilderndüzenlenen “2019’a doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu”,rnbugün ilimizde de yapıldı. Katılımcılara 5 soru soruldu.

AK Parti’de 5 soru
20 Mart 2018 - 10:09

Bu sorulara verilen cevaplar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rapor halinde sunulacak.  Antikkapı’da, Şehirlerin ekonomik taleplerinin ve beklentilerinin belirlenmesi amacıyla iki oturum halinde yapılan toplantıya AK Parti Genel Merkez Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Salman, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İlçe Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları, İlçelerin siyasi ve ekonomik işler başkanları ve İl İcra Kurulu katıldı. Forumun öğleden sonra yapılan ikinci oturumuna da STK temsilcileri, sanayici ve iş adamları katıldı.

5 SORU SORULDU

  Moderatörlüğünü Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Vedat Cengiz’in yaptığı ekonomik forumda, araştırmada yer alacak kişilere şu sorular soruldu:  - Hükümetin son 15 yılda şehrinizde gerçekleştirdiği ve sizi en çok memnun eden yatırım ve projesi ne oldu?  - Şu anda şehrinizde devam eden ve hızlanması gerektiğini düşündüğünüz en önemli yatırım ve proje hangisidir?  - Önümüzdeki dönemde şehrinizde başlamasını beklediğiniz en önemli yatırım veya proje hangisidir?  - Şehrinizin ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleşmesinin önündeki en önemli engeller nelerdir?  - Şehrinizi önümüzdeki 10 yıllık sürede öne çıkaracak vizyon proje ve yatırımlar nelerdir? ÇALIŞMA KONFERANSI Forumun açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Ekonomik anlamda Kocaeli’nin dünü, bugünü ve geleceğini konuşacağız. Bu toplantı bir çalışma konferansı gibi olacak” dedi. Ekonomin, idarenin en önemli görevlerinden birisi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Şehirlerin ekonomik beklentileri Kocaeli üretim kenti, en önemli üretim üssü. On binlerce insan çalışıyor. İthalat ve ihracat kenti bu anlamda Türkiye’nin başkenti. Fabrikalarda doyum var. Anadolu’ya gitmesini arzu ediyoruz. Yeni sanayi alanları açmakta sıkıntı çekiyoruz. Üretimin kalitesi değerlerinin yükseltilmesi için teknolojiye önem veriyoruz. 360 bin öğrencimize bilgisayar verdik. Gençlerimizi önemsiyoruz. Akademi lise, üniversite gençlik kampları, bilim merkezleri ile onları geleceğe hazırlıyoruz” dedi. 

BİLİŞİM VADİSİ’NDE ÖDENEK EKSİKLİĞİ VAR

Bilişim Vadisi’nde ödenek eksikliği olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Başbakan Yardımcımız Fikri Işık bu konuyu takip ediyor. Lojistik ve ulaşım konusunda sıkıntılarımız var. Özellikle TEM’de karayollarının yapması gerekenler var. Bakanlıklarla, işadamı ve sanayicilerle uyum içinde çalışıyoruz. Ulaşım, lojistik, taşıma sorunlarının ve Bilişim Vadisi’nin bir an önce bitirilmesini arzu ediyorum” diye konuştu. 81 ilde şehirlerin ekonomik beklentileri formu yaptıklarını açıklayan AK Parti Genel Merkezi’nin Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Salman, sabah ilin yöneticileri, öğleden sonra da STK, üniversite hocaları, sanayici ve ticaret temsileri ile bir araya geleceklerini söyledi. 

SOSYAL VE EKONOMİK DÜŞÜNCELERDE ÖNEMLİ

Ülkeleri var eden siyasi düşünceler sosyal ve ekonomik gelişmelerin çok önemli olduğunu, AK Parti iktidara geldikten sonra adalet ve kalkınma açısından önemli hamleler yaptığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salman, “Bu toplantıda 5soru sorulacak. Her soruda sizin fikirlerinizi istiyoruz. Önünüze konulan kağıtlara isim yazmadan düşüncelerinizi yazmanızı istiyoruz. Her soru çok önemli ve değerli. İkinci oturumu bitirdikten sonra Kocaeli’de vatandaşlara yapılacak anketlerle bu sorular sorulacak. Genel Merkezde Fikir Tepsi yöntem ile taslak rapor oluşturulacak. Tamamı alındığında taslak bir çalışma yapılacak. Cevdet Yılmaz başkanlığında rapor hazırlanıp, mevcut milletvekilleri ile değerlendirilip rapor Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza sunulacak” dedi.

81 İLİN DEĞERLENDİRMESİ YAPILACAK

2019 seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Salman şöyle konuştu: “Makro ve mikro verileri toplamak ve görmek bizim için çok önemli. Her fikir bizim için yol gösterici olacak. Nihai rapor Cumhurbaşkanımıza verildiğinde 81 ilin değerlendirilmesi yapılacak, gerekirse tekrar illere geleceğiz. Her sorunu Cumhurbaşkanı talimatı ile ilgili bakanlıkların yapması sağlanacaktır. Somut hedeere ve amaca ulaşacak bir toplantı olacak. Kocaeli Türkiye sanayisinin kalbinin attığı yer. Her bir soruyu istediğiniz gibi cevaplayın. Bizlere, ekonomik politikaların belirlenmesinde yol gösterecektir

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ