"13 belediyenin 13’ünüde...

"13 belediyenin 13'ünüde alacağız"

31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Seçimleri için çalışmalara tam hız devam eden AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

"13 belediyenin 13'ünüde alacağız"

31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Seçimleri için çalışmalara tam hız devam eden AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

12 Eylül 2018 - 08:35

31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Seçimleri için çalışmalara tam hız devam eden AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, açıklamalarda bulundu. 13 belediyenin 13’ünü de alacaklarını belirten Eryarsoy, “Bizim rakibimiz yine kendimiziz” diyerek seçimlerde CHP’ye şans tanımadı.

ÖNEMLİ UYARILARDA BULUNDU
24 Haziran seçimlerinde başarılı bir il başkanlığı görevini yürüten Abdullah Eryarsoy, daha yılını doldurmadan şimdi de 31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Seçimleri için kolları sıvadı.
Disiplinli duruşu ve insani yanının yüksek olmasıyla Teşkilat tarafından da çok sevilen Eryarsoy, seçimlere adım adım gittiğimiz şu günlerde gazetemize önemli ve samimi açıklamalarda bulundu.
Belediye başkanı olma hayali kuran partililere önemli uyarılarda bulunan Eryarsoy, “ Seçim takvimi netleşmeden kimse adaylık açıklaması yapmasın” derken bir yandan da AK Partili bir başkanın yerine geçecekleri için açıklamalarına dikkat etmelerini belirtti.
Hedeflerinin 13 belediyenin 13’ünü yeniden almak olduğunu açıklayan Eryarsoy, ana muhalefet partisi CHP’ye şans bile tanımadı.
Seçime hazır olduklarının altını çizen Eryarsoy, CHP’yi rakip olarak görüyor musunuz sorusuna, “Biz kendi kendimizle yarışıyoruz. Bizim rakibimiz yine kendimiziz” yanıtı verdi.
İşte o röportajdan öne çıkan konular…  


Yeni sistemin kurucu il başkanısınız. Kısa bir değerlendirme yapmanız gerekirse neler söylemek istersiniz? 
2003 yılından beri AK Parti’de görev yapıyorum. İl yönetimde; seçim işleri başkanlığı, teşkilat başkanlığı, siyasi ve hukuki işler başkanlığı yaptım. Teşkilatın içinden gelen birisiyim. Bu süreçte de böylesi özel bir görev bize nasip oldu. Hem mutluluk var hem de sorumluluğun getirdiği bir yük var. Kolay bir iş değil. Ama alnımızın akıyla bu işin altından kalkmanın gayretini gösteriyoruz. Mevlam bizi utandırmasın.


Seçimi vekaleten il başkanı olarak geçirdiniz. Teşkilatı da seçime İl Başkan Vekili olarak hazırladınız. Zorlandınız mı? 7 Haziran korkusu aldı mı sizi? 
7 Haziran seçimleri zor bir süreçti. Hepinizin de bildiği gibi seçim erkene alındı. Baskın seçim, en erken seçim diyenler oldu. Birden bütün yük bizim omuzlarımızda kaldı. Ama teşkilatlarımız çalışmalarına hızlıca başlamıştı. Çok uyumlu bir teşkilatımız var her kadememizle. Her zaman sahadaydık. İnsanların kırgınlıklarını vardı. Onları giderdik. 7 Haziran korkusu yaşamadık. Tabii ki 1 Kasım seçimleri kadar yüksek bir oy da beklemiyorduk ama yaptığımız anketler neticesinde ana muhalefete en az iki katı oy farkı atacağımızı biliyorduk.


VEKALETEN SEÇİM YÜRÜTMEK FARKLI
AK Parti’de bir otorite sıkıntısı yaşandığı söyleniyor. Mesela sizin vekaleten il başkanı olduğunuz süreçte size karşı tepkiler ya da saygısızlıklar oldu mu? Bir laylaylomluk var mıydı? 
Benim gördüğüm bir laylaylomluk yoktu. Zaten bizim partimizde hiçbir zaman otorite boşluğu olmaz. Cumhurbaşkanımız bizim liderimiz bizlerde onların altındaki kişileriz. Beni teşkilatımda herhangi birinden bir şey istiyorsam demek ki genel merkezde onu benden istemiştir. Bu nedenle bir tepki ya da saygısızlık oldu diyemem. Vekelaten seçimi yönetmek muhakkak farklı ama sağ olsun teşkilatlarımızla bu süreci rahat atlattık.


Ekonomik anlamda ülkece sıkıntılıyız. Toplantılarda bu konuyla alakalı tepkiler alıyor musunuz? 
Vatandaşımızın elbette ki tepkileri olacak. Bizim o köylere mahallelere gitmemizin zaten nedeni de onların tepkilerini, isteklerini öğrenmek. Bizde bu süreçten hoşnut değiliz. Vatandaşımıza da her şeyi tek tek anlatıyoruz. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci de atlatacağız.


Milletvekilleriyle uyumunuz nasıl? 
24 Haziran seçimlerinin hemen ertesi günü vekillerimiz sahaya indi hala da sokakta programlar yapıyorlar. 1 Ekim’de Meclis açılana kadar da öyle olacak. Uyumumuzda zaten ortada değil mi…


Vekillerin toplantılarını siz mi hazırlıyorsunuz yoksa kendileri mi? 
Biz iş birliği içerisindeyiz. Kendi programlarını kendileri yapıyorlar. Biz gerektiği zaman istişare ediyoruz kendileriyle.


Yerel seçimler öncesinde anket yaptırdınız mı? 
Anketler için daha erken olduğunu düşünüyoruz. Genel merkezin yaptırdıklarını ben zaten bilmem, bir şey de diyemem. Ama birkaç ay sonra yaptıracağız.


EN ÇOK BEN MUTLU OLURUM
İlçe başkanları arasında adı belediye başkan adaylığında geçen isimler var. İstifa durumları olacak mı? 
Seçim takvimiz belli olduktan sonra bir genel merkezin bir de resmi seçim takvimimiz olacak. Belediye başkanı olmak isteyen ilçe başkanlarımız resmi takvime kadar istifa etmek zorunda. İlçe başkanlarımız kendi yaşadıkları bölgelerde tanınan, sevilen isimler. Zaten her ilçe başkanımız bir noktada potansiyel adaydır da. Genel merkezimizin takdiri burada önemli. Bir ilçe başkanı, belediye başkanı olursa bundan en çok ben mutlu olurum.


24 Haziran seçimlerinde ilk kez seçilen ilçe başkanlarının milletvekilliğine adayı olmayacaklarının talimatı yapılmıştı. Bu seçimlerde de böyle bir talimat var mı? 
Genel merkezimizden bize konuyla ilgili bir bilgi gelmedi. Daha önceki dönemlerde yeni ilçe başkanlarına izin verilmiyordu ama şimdi seçim geçirmemiş ilçe başkanı diye bir söylenti var, bu seçimlerde izin verilecek söylentileri de var. Tabii bunlar söylenti. Net bir durum yok.


Seçim takvimi belli oldu mu? 
Bize ulaşan net bir tarih yok. Bu hafta Perşembe ve Cuma günleri Ankara’da İl Başkanları Toplantısı var. 8 ve 9 Ekim’de genel merkezin milletvekillerimizle kampı var. Tahmin ediyorum bunlardan birinde tarih netleşecek.


DEĞİŞİM OLACAK
Belediye başkanları noktasında ne oranda değişim yaşanır? 
Bir oran tahmin etmek şuan için doğru değil. Ama muhakkak her seçimde olduğu gibi değişim yaşanacaktır. Karar genel merkezindir.


Yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanlarına neler söylemek istersiniz? 
Bizim partimizde koltuk sevdası değil, hizmet sevdası vardır. Belediye başkanlarımızın da durumu böyle değerlendirip, partileri için hizmet etmeye devam edeceklerine inanıyorum.


Belediye başkanı olma hayali olanlar mevcut belediye başkanları hakkında hoş olmayan konuşmalar ya da dedikodular yapıyor…

Bizim partimizde devamlılık esastır. Ben belediye başkanı olmak isteyen arkadaşları buradan bir kere daha uyarıyorum. Oturmak istediğin koltuktan, kalkan kişi de AK Partili ona göre davranıp, konuşmalılar.


KİMSE ADAYIM DEMESİN
Parti içerisinde bir sürü adaylar çıkıyor, söylentiler var. Birçok gazeteler haber yapıyor. Bu duruma ne diyeceksiniz? 
Bu konuda birden fazla uyarı yaptım. Ortada bir seçim takvimi yokken kim neye aday oluyor. Akla mantığa aykırı. Bu tarz açıklamalar doğru değil. He yine giderler ikili istişarelerini yaparlar bu ayrı bir konu. Herkes belediye başkanı olmak isteyebilir, bu da en doğal haklarıdır. Ama her şeyin bir yeri ve zamanı var. Biz herkesin yaptığı şeyleri takip ediyoruz. Zamanı gelince kim ne yaptıysa önüne konulacak ama olumlu olarak ama olumsuz olarak.


MHP ile ittifak durumu gündem de İl Başkanı Aydın Ünlü’yle hiçbir araya geldiniz mi? 
Aydın Bey’le görüşmelerimiz, muhabbetimiz devam ediyor ama süreci genel başkanlarımız belirleyecek. Böyle bir talimat gelirse il başkanları olarak bizde gerekeni yaparız. Partilerimize en büyük desteği vermek için elimizden geleni yaparız.


BİZ KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ
CHP’yi rakip olarak görüyor musunuz? 
Rakip kelimesi ne kadar doğru bilmiyorum. Sonuçta biz siyaset yapıyoruz. Biz halkın oyuna değil, gönlüne girmeye talibiz. Halkımız kime takdir gösterirse. Biz kendi kendimizle yarışıyoruz. Bizim rakibimiz yine kendimiz.


Siyaseten hedefiniz nedir? AK Parti seçime hazır mı? 
Önceki seçimlerde aldığımız oy oranımızı arttırmak ve 13 belediyenin 13’ünü yeniden kazanmak. Biz yarın seçime gidiyormuş gibi hazırız. Gücümüze güç katarak bu seçimi de atlatacağız.


Peki, siyaseten sizin hedefiniz nedir? Şahsi olarak…
Benim hedefim 31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Seçimleri’nden istediğimiz oradan oyu almak ve 13 belediyeyi de kazanmak.


Parti içerisinde AK Parti Milletvekili Fikri Işık hakkında yakışıksız, olumsuz sözler konuşuluyor. Bu sözleri nasıl değerlendiriyorsunuz? 
İnsanların sözlerine değerlendirmek yerine şöyle bir durum var. Fikri Işık Kocaeli’de AK Parti’nin de önüne geçmiş bir isimdir. Sadece Kocaeli’nin değil, Türkiye’nin bir değeridir. Milli Savunma Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yapmış bir isim. Şuanda da Kocaeli’de AK Parti’nin birinci sıra milletvekili. Herhalde bu kadar şey söylemem, yakışıksız konuşanlara yeterlidir.


ORTAKLIK BOZULACAK MI? 
Baro Başkanı Sertif Gökçe’yle olan ortaklığınız çok konuşuluyor. Siz neler söylemek istersiniz? 
Sertif Bey’le 1998 yılında tanıştık, 2000 yılından bu yana da ortaklık yapıyoruz. Normal şartlarda bir avukatlık bürosu için 18 yıl çok ciddi bir süredir. Nadir örnekler arasındayız. Biz ilk ortak olduğumuzda Sertif Bey’in siyasi görüşü neyse, benim neyse bugün görüşlerimiz yine aynı. O, baro başkanı oldu ben il başkanı oldum diye siyasi görüşlerimiz değişmedi. Biz hiçbir zaman işle siyaseti birbirine karıştırmadık. Ama tabii Sertif Bey’in belediye başkanlığına adaylık süreci olur, o zaman oturur karşılıklı ne yapacağımızı düşünürüz. Bu konuşmanın vakti de gelmek üzere. Kimse bizim yerimize düşünmesin biz gereğini yaparız.
Ortaklığın bozulması gibi bir durum olabilir mi?
O gün geldiğinde siyaseten ne yapılması gerekiyorsa onu yaparız.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
TEMPO ATLETİZM ATA'YA KOŞTU
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLER, ZARARINA OLANIN KARŞISINDA DURURUZ