Ziraat Odası kongre yaptı
Reklam

Ziraat Odası kongre yaptı

Gebze Ziraat Odası, 24. Olağan Genel Kurulu’nu dün gerçekleştirdi. Kongrede tek liste yarıştı.

Ziraat Odası kongre yaptı

Gebze Ziraat Odası, 24. Olağan Genel Kurulu’nu dün gerçekleştirdi. Kongrede tek liste yarıştı.

Ziraat Odası kongre yaptı
13 Şubat 2019 - 09:01

Bölgemizin üreticileri genel kurul heyecanı yaşadı. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda bulunan Kardelen Salonu’nda gerçekleşen kongrede tek liste oylandı. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Millet İttifakı Gebze Belediyesi Başkan Adayı Recep Dursun, Gebze Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Başaran, Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erat, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda çiftçinin hazır bulunduğu kongrede açılış konuşmasını Ayhan Pekşen yaptı. Yapılan oylamayla Divan Başkanlığı’na Sadık Güvenç seçildi. Pekşen, “Bölgemiz ne kadar sanayi kenti olsa da küçümsenmeyecek derecede tarıma elverişli olduğunu da biliyoruz. Bir karış toprak dahi kalsa üretim yapmayı düşünüyoruz. Arkadaşlarımız ve delegelerimiz özverili bir şekilde çalışarak Gebze bölgemizin tarım alanı olarak bilinmesi için uğraşıyoruz” dedi.

“TARIMI ÖNEMSİYORUZ”
Pekşen’in Akabinde kürsüden salonda bulunanlara seslenen Kaymakam Güler, “İlçemiz sanayi kenti olmasına rağmen azımsanmayacak kadar büyük tarım alanlarına sahip. Tarım ülkelerin olmazsa olmazı ve vazgeçilmezi. Tarım konusuna sahip çıkamazsak, ülke olarak başarılı olamazsak büyük sorunlarla karşılaşırız. İnşallah duyarlı büyüklerimiz ve devlet başkanımız çiftçimize destek verir, üreticilerimiz de daha çok çalışırsa kendi ürünlerimizi üretmeye devam ederiz. Yeni nesil tarımda ve hayvancılıkta çalışmak istemiyor. Bu da güncel olarak büyük bir problem. İşgücünü kaybedersek dışa bağımlı hale geleceğimiz kaçınılmazdır. Tarımı önemsiyoruz ve bu konuda da güç sahiplerinin çiftçimize sahip çıkmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, kongrede bir konuşma gerçekleştirdi.

“ÜRETEN BİR GEBZE”
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenni bölümünde konuşan Millet İttifakı’nın CHP’li Gebze Belediyesi Başkan Adayı Recep Dursun da salonda bulunan üreticilere seslendi. Dursun şunları dile getirdi; “Türkiye’nin üretmediği bir dönemde sizler topraklarınızı ekerek üretime katkıda bulunan insanlarsınız. Bu kadar zor şartlar altında üretmeye devam ediyorsunuz. Hepinizin alnından öpüyor ve tebrik ediyorum. Bir avuç üreten insan olarak kaldınız ve sizlerin sayısını arttırmamız gerek. Biz de üreten ve gelişen bir Gebze istiyoruz. Gebze’nin topraklarını üretime açıp, temel ihtiyaçlarımızı daha ucuz şekilde temin etmek için projelerimiz var. Üreten bir Gebze’ye ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından kongrede yarışan tek liste oylamaya sunuldu. İşte o liste;


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar