Yılmaz,"Dünden bugüne değişen bir şey...

Yılmaz,"Dünden bugüne değişen bir şey yok"

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, YSK'nın İstanbul kararı sonrası tepkileri eleştirdi

Yılmaz,"Dünden bugüne değişen bir şey yok"

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, YSK'nın İstanbul kararı sonrası tepkileri eleştirdi

Yılmaz,
08 Mayıs 2019 - 08:50

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini yeniletme kararı çıkarmasına tepkiler sürüyor. AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da tepkileri eleştirdi. Yılmaz, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu için de eleştirilerini sıraladı. 

Yılmaz şunları söyledi: "CHP’lilerin ve avanelerinin dilinde bir mağdur edebiyatı aldı başını gidiyor. YSK’nın tekrar seçim kararıyla güya mağdur edilmişler. 1 Nisan sabahında YSK’yı en güvendikleri kurum olarak gördüklerini söyleyenler, Hak, Hukuk, Adalet diyenler, Hukukun kararı istedikleri gibi çıkmayınca YSK’yı Çete ilan ederek üyelerine en ağır hakaretlerle saldırıyorlar. CHP’nin dilinde mağdur edebiyatı, hakaret, küfür zirvede. İstanbul’da seçim tam kanunsuzluk gerekçesiyle yenilenecek. Yani tekrar sandık kurulacak. Millet iradesini ortaya koyacak ve netice her ne olursa olsun herkes saygı duyacak. Şaibeli bir seçimi sandıkla herkesin kabulleneceği şekilde vuzuha kavuşturmak her kesimi rahatlatacak bir netice olacaktır. Bundan bu kadar kıyamet koparmak, mağdur edebiyatıyla seçime dönük siyasi bir stratejiden başka birşey değildir.

Biz CHP zihniyetinin cemaziyel evvelini biliriz. Askeri darbeler ve yargı vesayetinden beslenerek, açık oy gizli tasnifin mucidi olarak tarihe geçtiler. CHP tarihi Millet iradesine darbe tarihidir. Yıllarca sandığa darbe yapanlar, siyaseti tasfiye edenler, şimdi tekrar sandık kurulmasına  darbe yakıştırması yapıyorlar utanmadan. 

Bizden birileri de YSK’nın tekrar sandık kararını 2007 yılındaki haksız “367” kararı ile bir tutuyor. Evrensel hukuk ve yerleşik teamüllere aykırı buluyor. Bu bir akıl tutulmasıdır. “367” kararı ile Meclis iradesi ortadan kaldırılmıştı. Bu kararla tekrar Millet iradesine gidiliyor. Yerleşik teamüllere gelince, CHP’nin birçok ilde seçimi iptal ettirerek tekrar seçim kararı aldırdıklarını Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık yapmış bu tecrübeli siyasiler bilmiyorlar mı? YSK’nın CHP lehine geçmiş seçimlerde birçok ilde tekrar seçim kararı vermesi bir yerleşik teamül değil midir? Anlayacağınız CHP ve avanelerinde, CHP’nin peşine takılanlarda dünden bugüne değişen bir şey yok! Bir arpa boyu yol alamamışlar! Sevsinler sizin demokratlığınızı, hak, hukuk, adalet anlayışınızı!"

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı