Yerel-Sen’de Toçoğlu yeniden başkan
Reklam

Yerel-Sen’de Toçoğlu yeniden başkan

2005 yılından bu yana toplu-iş sözleşmelerinde kamu işverenlerini temsil eden Yerel-Sen’in 5’inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurula tek aday olarak giren mevcut Başkan Zeki Toçoğlu yeniden başkan seçildi

Yerel-Sen’de Toçoğlu yeniden başkan

2005 yılından bu yana toplu-iş sözleşmelerinde kamu işverenlerini temsil eden Yerel-Sen’in 5’inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurula tek aday olarak giren mevcut Başkan Zeki Toçoğlu yeniden başkan seçildi

Yerel-Sen’de Toçoğlu yeniden başkan
20 Aralık 2018 - 15:13

Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (Yerel-Sen) 5’inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Ramada Plaza Otel’de gerçekleştirilen Genel Kurula Yerel-Sen Genel Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ve çok sayıda sendika temsilcisi katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul’un divan başkanlığını İsmail Karakullukçu üstlendi. 94 kişinin oy kullanma hakkının bulunduğu Genel Kurul’da Yerel-Sen’de 7 kişilik yönetim kurulu, 3 kişilik denetim kurulu ve 3 kişilik disiplin kurulu seçildi. 2005 yılında Yerel-Sen kendisine üye olan 6’sı Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 29 İlde toplam 94 belediye için, toplu-iş sözleşmesi için işçi sendikalarıyla birlikte masaya oturuyor.
 
TALEP ETMEK BİZLERİN GÖREVİ

Yerel-Sen’in anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye çıkan Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, “Yerel-Sen ilk kurulduğunda Türk-İş ailesi olarak kuşku ve endişeyle bakmıştık. Geçen zamanda kuşkularımız ortadan kalktı. Geçen zamanda pazarlığın sünnet olduğu düsturuyla çok güzel sözleşmelere imza attık. Türk-İş ailesi olarak birinci çizgimiz ülkenin bütünlüğüdür. Hak ve menfaat adına mücadele hakkımızdır ve 66 yıldır da bu şekilde mücadele ediyoruz. Biz bu ülkede iktidarın bize yaptıklarını asla yadsıyamayız. Bir de yapılması herekler var. Bunları talep etmek bizlerin görevi” ifadelerini kullandı.  

BİRLİKTE MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ

Konuşmasının devamında Uyar, “Kıdem tazminatı ile ilgili sıkıntımız yok bizim. Bunun rafa kalktığını hükümet söylemişti. Bunu sürekli birileri dile getiriyorsa ve lazımsa, bunlarla ilgili yasal düzenlemeler yapılabilir. Sendikacıların hedefi kazanılmış hakları geri vermemek. Kıdem tazminatı bizim kırmızı çizgimiz derken, bu düsturla söylüyoruz. Asgari ücretle ilgili talep edilen rakamlar haklı rakamlardır. Biz bu ülkeyi bitirmek için bu talepleri söylemiyoruz. Vergi meselesi bu ülkenin sıkıntılı meselesi. DİSK’iyle ve HAK-İŞ’iyle birlikte mücadele etmek zorundayız” şeklinde konuştu.  

YEREL-SEN’İ ÖNEMSİYORUZ

Uyar’ın ardından kürsüye çıkan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, “İşi bilenlerle çalışmak biz emekçi sendikalarına büyük kolaylık sağlıyor. Bizim toplu-iş sözleşme anlayışımızda 4 kriter yer almakta; üyelerimizin işini güvence altına almak, sosyal haklarının ve maaşlarının zamanında verilmesini sağlamak, verimliliği devam ettirmek, işyerlerinin devamlılığını sağmak. Çalışanlar mağdur oluyorsa, yapılan sözleşme
başarılı olarak kabul edilemez. Bu açıdan Yerel-Sen’in varlığını önemsiyoruz” diye belirtti.  

YÜZLERCE TOPLU-İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADIK

Keskin’in ardından kürsüye çıkan Yerel-Sen Genel Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kurulduğumuz günden bu yana toplu-iş sözleşmeleri, eğitimler gibi önemli faaliyetleri icra ettik. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin her yerinde önemli faaliyetlere imza atan bir sendikayız. Türkiye genelinde her yıl onlarca toplu-iş sözleşmesinde yer almaktayız. Yüzlerce toplu-iş sözleşmesi yaptık. Sözleşmeler, Türkiye standartlarında uygulanabilir hale getirildi” ifadelerini kullandı.  

GELİRLERİ ÇARÇUR ETMEDİK

Konuşmasının devamında Toçoğlu, “Sadece toplu-iş sözleşmeleri yapmadık. Üyelerimizin yanında olduk. Yargıya giden konularına hukuki destek sağladık. Eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyoruz. 29 ilde 94 üyemiz var. Kamu işverenleri arasında Türkiye’nin en güçlü sendikasıyız. 13 yıldır yaptıklarımızla referans alınacak noktaya geldik. Bugün Yerel-Sen kurumsal bir marka duruma gelmiştir. Yerel-Sen bugün markaysa, sizin destekleri sayesinde olmuştur. Sendikamızın gelirlerini hiçbir zaman çarçur etmedik” şeklinde konuştu. 
Yerel-Sen Yönetim Kurulu
Zeki Toçoğlu,
Mustafa Çöpoğlu,
İlhan Bayram,
İsmail Yılmaz,
Burhanettin Çoban,
Adnan Köşker,
Şükrü Karabacak
Denetme Kurulu
Mustafa Dündar,
Yusuf Alemdar,
Ali Sağlık
Disiplin Kurulu
Mehmet Ellibeş,
Süleyman Dişli,
Cavit Öztürk

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar