MHP'nin 6 aday adayı…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

MHP'nin 6 aday adayı…

02 Ocak 2019 - 09:16


MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, ilk Serap Çakır’a ilişkin açıklamasını Gazetemizden Zeynel Oğuz’a yaptığında, “Serap Çakır’ın adayımız olmasını çok istedik. Kendisi bize henüz net cevap vermedi, yarın Genel Başkanımız ile görüşmeye gelirse orada da müracaatını yapacak” dedi.
Aynı Taşdemir, Serap Çakır’ın partisine katacağı güçten öyle emindi ki, bir ara Gebze’de MHP’nin Serap hanım ile seçim alacağına da inandı ve teşkilatını da inandırdı.
Aceleyle açıklama yaptı, “5 aday adayı arkadaşımız Serap Çakır lehine çekildi” o dakikadan sonra Serap Çakır MHP’nin Gebze Belediye Başkan adayı olarak lanse edildi.
Bu arada Kocaeli’de Serap Çakır üzerinden pazarlıklar devam ederken, Taşdemir, Serap Çakır ile birlikte seçim çalışmalarının startını verdi.
Bizzat dinlediğim Akse Sapağı’nda ki MHP Teşkilatı’nda ki konuşmasında Ferit Taşdemir, “Serap Çakır bizim Asenamızdır. Yıllardır partilimizdir. Bu dönem Serap Çakır ile birlikte Gebze Belediyesi’ne üç hilalli bayrağımızı dikeceğiz” dedi.
Aynı toplantıya katılan Kadın Kolları Başkanını da göstererek, “başkanımız ve diğer 4 arkadaşımızda yarıştan çekilerek, Serap Çakır’a destek için sahaya inmişlerdir” dedi.
MHP bir dava partisidir, Ülkücü Harekatın temsilcisidir, kurumsaldır ve lideri Devlet Bahçelidir.
Gebze’de bunlar yaşanırken, Kocaeli’de Serap Çakır kozunu eline alanlar, iktidar ile pazarlık masaları kurup, birkaç ilçe belediye başkanlığını kapmanın mücadelesini vermiş olabilir.
Genel Merkez’de Gebze adayını çekerek, ortağı AK Parti’ye destek verebilir.
MHP’nin Gebze’de Serap Çakır’ı aday göstermeyip, seçimi kazanacak bir hamleyi yapacak cesareti de olmayabilir.
Ferit Taşdemir, aylarca dil döküp, aday yapmak için uğraş verdiği, 5 partili arkadaşını ikna ederek, tek aday olarak açıkladığı Serap Çakır’ın arkasında duracak kararlılığı da gösteremeyebilir.
Bunların hepsi ‘siyasetin çirkin yüzü’ yada ‘Gebze’nin siyasette ki yalnızlığı’, ‘Kocaeli’nin arka bahçesi’ gibi söylemlerle anlatılabilir.
Ancak, artık karar aşamasına gelinen bir noktada, “bizim Gebze’de 6 tane aday adayımız var, bunlardan birisi de Serap Çakır” demek, nasıl bir mantığın ürünüdür.
Sizler Gebze’nin aklı ile dalga mı geçiyorsunuz.
Burada Aydın Ünlü isimli MHP’nin Kocaeli İl Başkanı’na tek laf söylenemez.
Çünkü, Aydın Ünlü’de tüm Kocaeli’de ki siyasetçiler gibi Gebze’yi çıkar odağı, pazarlık aracı, arka bahçe, dikkate alınmayacak kadar önemsiz(!) görmüştür.
Buna Gebze’de siyasete ilgisi olan, siyaseti takip eden hiç kimse de şaşırmamıştır.
Serap Çakır’ın adaylığı ve adaylıktan çekilmesini gerektirecek sürecin tamamında Ferit Taşdemir’in basiretsizliği vardır.
Sen Gebze’nin İlçe Başkanı olarak, İl Başkanına nasıl hatırlatmazsın ki, “bizim Gebze’de 6 değil, tek adayımız var”
Bunu yapamadığın parti de, hala daha nasıl İlçe Başkanlığı koltuğunda oturursun.
Çok açık bir şekilde Gebze bir kez daha Kocaeli’de ki çirkin pazarlıklara alet edilmiş ve MHP Serap Çakır gibi bir şansı değerlendirememiştir.
Bundan sonra ne mi olur?
Bilmiyorum ama belki Gebze ayağa kalkar.
Belki, Gebze ilk kez güçlü bir şekilde kendi çıkarını ve Gebze’de yetişecek çocukların geleceğini düşünerek, birlik olur ve Gebze MHP’nin iki başkanının hatasından çok büyük bir doğru çıkartır.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum