Gerilim siyaseti…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Gerilim siyaseti…

25 Nisan 2018 - 09:51

24 Haziran seçimleri çok zorlu olacak.

Sistemi değiştirecek seçim olması nedeni ile zaten Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birisiydi.

Son gelişmelerin ardından 24 Haziran seçimlerine daha farklı misyonlar yüklendi.

Türkiye iki partili seçim sistemine doğru çekilmekte ve sonuçları birilerinin de sonu olacak.

Gerek iktidar kanadı, gerekse de muhalefet için 24 Haziran bir milat ve olumsuz sonuçları her iki cephede büyük değişikliklere sahne olacak.

Bu sebepledir ki, ortam çokça gerilmekte, bu gerilim siyaseti hiç hayra alamet değil.

Gerilimi sadece siyasiler değil, siyasete yaranma derdinde olan ‘kraldan çok kralcılar’ derinleştiriyor, adeta ateşe odun atıyorlar.

Erken seçim kaçınılmazdı, yeni sistemin başkanı ve vekilleri seçilmeden yerel yöneticilerinin seçilmesi zaten mantıklı değildi ve genel seçimlerin, yerelden önce yapılacağı referandumdan sonra görülen bir gerçekti.

Erken seçimin baskın seçime dönüşmesi yapılacak seçimlere artı gerilim katan etkendi.

Meral Akşener’i de parlatan bu karar, muhalefeti neredeyse kenetledi.

CHP’nin çok tartışılacak Akşener’e İYİlik yapma hamlesi, siyasette pek rastlanır bir durum değildi, ancak bu tarz siyasi hamlelerin siyasi karşılığını görmek gerekirdi.

Sosyal medya trolleri siyasi sonuç beklemeden, yapılan bu hamle üzerinden ortamı germe derdine düştüler ve şuanda siyasi arena gerilim hattı gibi.

Saha çalışmalarında karşıt tarafların birbirlerine sataşmadan siyaset yapmaları mümkün olacak mı? Bunu zaman içinde göreceğiz ama şu anki tabloya baktığımızda, karşıt tarafların birbirlerine hoşgörü göstermeyecekleri açık.

Siyaset çok çirkinleşti ve 24 Haziran öncesi çok ciddi bir gerilim ortamı oluşturuldu.

Ülkemizin bunca sıkıntıların içinde, bu denli ekonomik baskıların olduğu bir ortamda, böylesi gerilim yüklü bir seçime gitmesi çokta sağlıklı değil.

24 Haziran seçimleri öncesinde yaratılan bu gerilim ortamına ben Gebze’de ki dostluk ve sağduyulu tavrı örnek göstermek istiyorum.

En son Eskişehir’de Gebzespor’un şampiyonluk maçını yan yana izleyen AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar ile CHP İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın son dakika golümüz sonrasında birbirlerine sarılmaları Ülke’de ki bu gerilim siyasetine verilen en güzel cevaptı.

Umarım, Ülkemin her köşesinde siyaseten yarış halinde olanlar, birbirlerinin rakibi olanlar, aynı zamanda birbirlerine de sarılabilirler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum