Ellibeş'ten beklentimiz, üçün biri...
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Ellibeş'ten beklentimiz, üçün biri...

30 Mayıs 2019 - 11:15

AK Parti, Gölcük eski Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’i İl Başkanı olarak atadı, şimdi gündemde İl Yönetimini oluşturmak var.
Ellibeş ismi ilk telaffuz edildiğinde de, İl başkanı olarak atandığında da, bölgemiz adına kaygılarımızı dile getirmiştik.
Çünkü, Gebze Kocaeli’ye ne kadar uzak ise Gölcük ve Karamürsel’e de artı bir o kadar uzaktır.
Gebze’de, Gölcük ve Karamürsel’e hiç gitmemiş binlerce vatandaş varken, Gebze’yi hiç bilmeyen bir o kadar Gölcüklü vardır.
15 yıl belediye başkanlığı sürecinde Sayın Ellibeş’i Gebze’de görenlerin sayısı da bir elin parmağını geçmez.
Gebze’ye uzaktan bakan Kocaeli’nin Gölcüklü bir İl Başkanı ile Gebze’ye çok daha uzaktan bakacağını düşünmek gayet normal.
Tebrikleri kabul eden, İl başkanlığı koltuğuna çabuk ısınan, tecrübesi ile birçok mesafeyi kısa sürede kapatan Sayın Mehmet Ellibeş’in bizim bölgemize bakışını yapacağı İl yönetimin de görmüş olacağız.
50 kişilik İl yönetimine bizim 4 İlçemizden en az 16 ismin girmesini bekliyoruz.
Gebze 5, Darıca ve Çayırova 4, Dilovası da en az 3 isimle temsil edilmeli.
Buda zaten toplam yönetimin üçte birine tekabül ediyor.
Bizim bölgemizin 17 yıldır AK Parti’ye verdiği desteği, nüfus ve coğrafi konumumuz dikkate aldığında 50 kişilik yönetimde en az 20 kişi bizim bölgemizden olmalı ama bu bölge artık üçte bire de razı.
7 Vekil’den sadece birine razı olan bölgemiz için üçte bir de iyi bir oran.
Mehmet Ellibeş’in oluşturacağı il yönetiminde bölgemize vereceği kontenjan, bu bölgeye bakış açısı anlamında da önemli olacak.
Yönetime girecek isimlerin sadece bölgemizden olması değil, nitelikleri ve bölgemize katacakları, bölgemizin sorunlarına karşı duyarlılıkları daha önemli ama bu durumda artık başka bir tartışma konusu.
İlk etapta bölgemiz Sayın Ellibeş’in Gebze’ye bakışını bilmek adına yönetime alacağı sayıya bakıyor olacak.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum