CHP, ezber bozdu!
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

CHP, ezber bozdu!

31 Mayıs 2017 - 11:11

Konunun içeriğine çok girmeyeceğim.

Mesele, yaklaşık 1 aydır, tartışılan (!) Gebze’de kurulacak olan Mermerciler Fuarı..

Bu Fuar meselesi esasta zaten bir mesele değildi.

Gebze’de özlemi duyulan, yıllardır istenen, Uluslar arası bir fuar, Mermerciler katkısı ile hayata geçiyordu.

Biz, buraya kurulacak fuar ile ilgili, zaten muhatapları ile, muhalifleri ile görüşüp, yapılacak şeye ilişkin net bilgiler edindiğimizden, Gebze’nin ne denli önemli bir şey kazandığını yazmıştık.

CHP’de, bu fuar meselesini gündemine aldı.

Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, yöneticileri ve meclis üyeleri ile birlikte basın mensuplarını iftarda ağırladı.

Gerçi pek basın mensubu yoktu, 1-2 gazeteden, 2-3 temsilci…

Oysa, Gebze kamuoyunu 1 aydır meşgul eden, hani birilerine göre abartılı ifade edilerek, ‘çocuklarımızın geleceğini ilgilendiriyor’ denilen, bir mesele CHP’nin gündeminde idi ve Gebze’de bu konuda yorum yapan, yazı yazanlar da dahil, gazeteciler yoktu.

Kulis Haber olarak, ilk andan itibaren fuar alanına ilişkin, doğru araştırmalar yapıp, okurlarını doğru bilgilendiren kurumduk ve CHP’nin açıklamasını da önemsiyorduk, 3 kişi katıldık, bu toplantıya.

Bu da meslektaşlarımızın tercihi diyelim, Gebze CHP’nin tavrına gelince, öncelikli olarak söylemeliyim ki, yöneticiler, meclis üyeleri ve ilçe başkanı arasında güzel bir birliktelik, yakınlık gözlemledik.

Ve ezber bozan bir tavır sergiledi CHP…

İktidar partisinin, onaylamadıkları, yanlış buldukları, insanı, vicdani ve siyasi anlamda kendilerine doğru gelmeyen tüm kararlarını eleştirdi, tabiri caiz ise yerelden, genele yerden yere vurulduktan sonra, Gebze’nin Fuar ve Balçık’a kurulacak Oto Sanayisi’ne ilişkin değerlendirmelere geçildi.

Bu Balçık Oto Sanayi ile ilgili çok ciddi eleştiriler, iddialar ortaya atıldı, bu konu kesinlikle önümüzdeki günlerde tek başına kaleme alacağımız bir konu.

Ancak, CHP Gebze herkesi ters köşe yapan,  ezber bozan çıkışını Fuar meselesinde yaptı.

İktidar partisinin yöneticisi, sahibi olduğu gazetede, Gebze Belediyesi ve Büyükşehir’i yerden yere vururken, kendi belediye başkanlarını zan altında bırakan ithamlarda bulunurken, Ana muhalefet partisi, çıktı “Bu fuar projesi Gebze’nin yararına olan bir projedir ve biz fuar projesinin altına imza atıyoruz” dedi.

İçeriğinden ziyade CHP’nin iktidar kanadında bile ‘tartışma’ yaratan, kendi içlerinden ‘muhalif’ çıkartan bir mesele de, Gebze Belediyesi’nin hayata geçireceği fuar alanına destek vermesi, altına imza atması siyasi duruş anlamında son derece önemliydi.

Kendi Milletvekillerine, AK Parti kanadından gönderilen, düzmece sözler ve oluşturulan sözde dosyalara rağmen Gebze CHP, “Gebze’nin yararına olan her şeyin yanında oluruz” diyerek, aynı zamanda bir siyasi ders vermiştir.

Her yönü ile ciddi bir ders ama anlayana…

YORUMLAR

  • 0 Yorum