Ulaşımpark işçisine yüzde 45 zam!
Reklam

Ulaşımpark işçisine yüzde 45 zam!

Ulaşımpark işçileri için bugün toplu iş sözleşmesi imzalandı. İşçiler sosyal haklarla birlikte yüzde 45 zam aldı

Ulaşımpark işçisine yüzde 45 zam!

Ulaşımpark işçileri için bugün toplu iş sözleşmesi imzalandı. İşçiler sosyal haklarla birlikte yüzde 45 zam aldı

Ulaşımpark işçisine yüzde 45 zam!
29 Mayıs 2019 - 14:59

Ulaşım Park’a bağlı 785 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde işçilerin bağlı olduğu Demir Yol İş ve Belediye temsilci sendikası Yerel Sen arasında grev noktasına gelen görüşmelerde greve çıkılacağı gün anlaşma sağlanmıştı. Demir-yol İş Sendikası Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman grev kararını açıklayacakları toplantıyı erteleyerek Büyükşehirde Büyükşehir Genel Sekreter Vekili Gökmen Mengüç ile yapılan görüşmüş son olarak Tahir Büyükakın ike yapılan görüşmede anlaşmaya varılmıştı. 

ERGÜN ATALAY GELDİ
Ulaşımpark 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni bugünni Plajyolu Otobüs Garajı Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Ayrıca Türk-İş'e bağlı sendikaların şube başkanları ve temsilcileri de törendeki yerini aldı.

YÜZDE 45 ZAM İKRAMİYE YARDIM  
Türk-İş konfederasyonuna bağlı Demiryol-İş işçi sendikası ve Yerelsen Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası arasında 14 Ocak 2019 tarihinde görüşmelerine başlanan Ulaşımpark A.Ş. işçi personeline yönelik toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2 yıllığına anlaşmaya varıldı. Toplu iş sözleşmesi UlaşımPark A.Ş.’ de çalışan 785 işçiyi kapsıyor.

İŞTE SÖZLEŞME DETAYI  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş. ‘de çalışan işçilere ilk yıl yüzde 45 ikinci yıl yüzde 12 oranında zam yapıldı. Ayrıca Ulasimpark A.Ş. çalışanlarına bir maaş ikramiye, her ay yakacak yardımı, her ay 3 çocuğa kadar çocuk yardımı, her yıl eylül ayında ilk okul, lise ve üniversitede okuyan çocuklar için eğitim yardımı ve isçinin kıdemine göre her bir yıl için emek zammı sosyal paket olarak verildi. 

1 MAYIS TEŞEKKÜRÜ
Demir-yol İş Sendikası Bölge Temsilcisi Cemal Yaman, sözleşme öncesi yaptığı konuşmada, Tahir Büyükakın'ın bu anlaşmada çok payı olduğunu söyledi. Genel Başkan Ergün Atalay, yaptığı konuşmada, "Türk-İş 1 Mayıs'ı burada kutladı. Valimizden Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ve tüm Kocaelililere teşekkür ederim. Çeyrek asırdır yaptığımız en iyi kutlamaydı. Kimseyi sıkıntıya sokmadık. Sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

KIDEM TAZMİNATI
Kıdem tazminatıyla ilgili olumduz bir şey getirmesinler. Geri çekmek zorunda kalırlar. Biz şimdikinden memnunuz. Kamuda sözleşme bekleyen 200 bin kişi var. Kamu sözleşmeleri de olumlu sonlandırılsın. Bunları istiyoruz" dedi.

TOPLU SÖZLEŞME FARKI BAYRAM ÖNCESİ YATIRILACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, "Şimdiye kadarki bütün sözleşmelerde imkanlarımızla neyi verebilirizi düşündük. Her zaman daha iyisi mümkün. Her zaman daha iyisini vermek isteriz. Sözleşme sonrası maliyetimizin yüzde 90'ı personel maliyeti olacak. Toplu sözleşme farklarını bayram öncesi ödeyecek. Sendika başkanımız da söz versin 5 aylık sendika aidatını silecek" dedi.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar