"Türkiye’nin en güçlü sermaye...
Reklam

"Türkiye'nin en güçlü sermaye platformuyuz"

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şekerli, Gebze Şube’nin kongresinde 105 olan üye sayısının en az 150’ye çıkmasını istedi. Ticarette doğru bilgi ve istihbaratın adresinin MÜSİAD olduğunu öne sürdü.

"Türkiye'nin en güçlü sermaye platformuyuz"

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şekerli, Gebze Şube’nin kongresinde 105 olan üye sayısının en az 150’ye çıkmasını istedi. Ticarette doğru bilgi ve istihbaratın adresinin MÜSİAD olduğunu öne sürdü.

28 Ocak 2019 - 08:57

MÜSİAD Gebze Şubesi’nin geçen hafta gerçekleşen Gebze Şube kongresine katılan Genel Merkez Yöneticisi Ahmet Şekerli kongrede yaptığı konuşmada halen 105 üyeye sahip MÜSİAD Gebze Şubesi’nin en az 150 üyeye sahip olmasını beklediklerini kaydetti. Şekerli üye niteliğinin de çok önemli olduğuna dikkat çekip, “Bizi bir adım öteye taşıyacak üyeler görmek istiyoruz. Yerli ve milli sanayi alabildiğine güçlenmeli. MÜSİAD olarak Türkiye’nin en güçlü sermaye platformuyuz. Ticarette en doğru tercihler doğru bilgi ve istihbaratla olur. Ticari istihbaratın doğru adresi de MÜSİAD’dır” diye konuştu.

BİZ BÜYÜDÜKÇE TÜRKİYE BÜYÜYECEKTİR

MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Serkan Beyaz kongrenin açılış ve kapanışında söz aldı. Beyaz açılışta yaptığı konuşmada 29 yıldır Türkiye’nin kalkınmasında önemli görevler üstlenen MÜSİAD’ın toplumun sadece sermaye kısmının değil bütününün temsilcisi olduğunu söyledi. Beyaz, “Biz büyüdükçe Türkiye büyüyecektir. Sorunun değil çözümün parçasıyız” dedi. Beyaz kongrenin sonunda da kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

AYSEN: YENİ EKONOMİK PROGRAMI DESTEKLİYORUZ

Kongrede divan kurulunda başkan yardımcılığını üstlenen genel merkez yöneticisi Fatih Uysan ekonomik zemine değindi. Uysan, “Zorlukları doğru tahlil ederek oluşturacağımız yol haritası bizleri kalıcı ve sürdürülebilir bir başarıya taşıyacaktır. Türkiye ekonomisinin kendine özgü dinamikleri olduğunu, kırılganlıklar olduğunda bunları atlatacak mekanizmalara sahip olduğunu geçmişteki tecrübelerimizden biliyoruz” dedi. Aysan bu kapsamda MÜSİAD olarak Yeni Ekonomik Programı desteklediklerini dile getirdi.

81 İLE ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ

MÜSİAD’ın bu yıl 29’ncu yılını kutlayacağını hatırlatan Aysan bu süreçte büyük engelleri kaldırdığını belirtip MÜSİAD yapılanmasına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Etkinliklere de değinen Uysan geçen seneki MÜSİAD EXPO Fuarı’nın Türkiye’nin 2023’teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkısı olacağını söyledi. İlk defa o fuarda dillendirilen 81 ile orta ölçekli sanayi sitesi kurulması, ortaklık kültürüne atfen SENYAP Yatırım Ortaklığı, güzel borç anlamına gelen Karz-ı Hasen geleneğini sürdürmek için kurulan Karz-ı Hasen Sandığı, Entegre Tarım ve Enerji projelerine değindi.

ÜLKELER DEĞİL KENTLER YARIŞIYOR

Uysan, “Bütünsel kalkınma ancak başarılı bir bölgesel kalkınma ile mümkündür. Şehirlerin ticaret kapasitelerini arttırmak hem şehir ekonomisini geliştirmek hem de ülke ekonomisine yaptıkları katkıyı arttırmak bakımından son derece önemlidir. Verimli şehirler bulundukları ülkede, ülkenin ekonomisini geride bırakabiliyor. Artık ülkelerin değil kentlerin yarışı söz konusu. Bizler de kentlerimizi yeni döneme hazırlayacak şekilde yapılanmalıyız” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar