Tapular en düşük ücretle verilecek!
Reklam

Tapular en düşük ücretle verilecek!

AK Parti Kocaeli Milletvekilli Fikri Işık, Hürriyet ve Yavuz Selim’e söz verdi.

Tapular en düşük ücretle verilecek!

AK Parti Kocaeli Milletvekilli Fikri Işık, Hürriyet ve Yavuz Selim’e söz verdi.

Tapular en düşük ücretle verilecek!
26 Kasım 2018 - 15:37

Son Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, tapu sorununun çözümünde son noktaya geldiklerini belirterek, vatandaşlara söz verdi. Işık, “Size şu konuda garanti veriyoruz. Kanunun tanıdığı en düşük ücretle tapularınız sizlere verilecek. ”dedi. Hürriyet ve Yavuz Selim mahallerinin tapu sorunu, bir kez daha masaya yatırıldı. Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallerine geçtiğimiz haftalarda 25 Kasım’da toplantı sözü veren Eski Başbakan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, sözünü dün sabah tuttu. Toplantıya Işık’ın yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Dernek Başkanları ve iki mahalle sakinleri de katıldı.

EN DÜŞÜK ÜCRETLE TAPUALR VERİLECEK
Toplantıda konuşan son Başbakan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, en düşük ücretle tapuların teslimi müjdesini vererek “Biz bu sorunu çözmek istiyoruz. Bu konuda Meclis Başkanımız Binali Yıldırım mutlaka çözmemiz talimatı verdi. 17 senedir biz buradayız. Kolay bir sorun olsaydı hemen çözülürdü. Türkiye’nin en zor Kentsel Dönüşüm sorununu çözüyoruz. Birbirimize güvenmezsek bu sorunu kim çözecek. Size şu konuda garanti veriyoruz. Kanunun tanıdığı en düşük ücretle tapularınız sizlere verilecek. Çünkü siz orada oturuyorsunuz, rant amaçlı değerlendirmiyorsunuz. Siz pahalı alınca bizim başımız göğe mi erecek? Burada ki gariban insanlar bize dua etsin isteriz. Devletin malı verdim demekle olmuyor, bunun prosedürleri var. En zor kısmı çözdük, arsaları Belediyeye devrettik. Siz onu eğer Maliye’den alsaydınız, o günkü rayiç fiyattan alırsınız.”dedi.

İMAR BARIŞI’NA GEREK VAR MI?
İmar Barışı ile ilgili vatandaşların sorusuna yanıt veren Işık, “İşin son kısmına geldik. Makul bir ücretle bu tapular sizlere verilecek. Şu anda rakam bilemeyiz, çünkü işlem devam ediyoruz. İşlemler bittikten sonra kanunun bizlere tanıdığı en düşük fiyattan tapularınız sizlere verilecek. Sürecin sonunda buraya gelip sizlerle beraber sevincinizi bizler de paylaşacağız. Mülkiyet kendinizde değilse, Yapı Kayıt’a müracaat edin, ama mülkiyet kendinizinse gerekli görmüyoruz.  Sizi kanunen zor durumda bırakan bir şey varsa İmar Barışı’na müracat edin. Burada dönüşüm olacak, kaçak bina kalmayacak. Gönlüm rahat olsun diyen müracaat etsin, bunun dışında gerek görmüyoruz.”diye konuştu. Selçuk 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar