’Tanklara savaş durumundaki gibi mühimmat...

'Tanklara savaş durumundaki gibi mühimmat yükledik'

Darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'nı kapatan askerlerin başında olan Yarbay Serbülent Eker'in ifadesinde o geceye ait korkunç ayrıntılar ortaya çıktı.

'Tanklara savaş durumundaki gibi mühimmat yükledik'

Darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'nı kapatan askerlerin başında olan Yarbay Serbülent Eker'in ifadesinde o geceye ait korkunç ayrıntılar ortaya çıktı.

'Tanklara savaş durumundaki gibi mühimmat yükledik'
23 Eylül 2016 - 09:19

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nın girişini tanklarla kapatan darbeci askerlerin başındaki Yarbay Serbülent Eker'in ifadesi ortaya çıktı. Serbülent Eker, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcılığı'na verdiği ifadesinde önemli itiraflarda bulundu. İşte cezaevine konan Eker'in ifadesi:

'8 TANK HAZIRLATIM'

"15 Temmuz öncesi birlik içerisinde sıkı yönetim ilan edilebileceği konuşuluyordu. Teyakkuz halindeydik. Ben de araç ve personel planlaması faaliyetlerini takip ettim. 14 Temmuz akşamı normal askeri faaliyetlerimizi yürüttüğümüz sırada Albay Yusuf Sarı geldi. Bana mühimmatların hazırlanmasını emretti. Tugay komutanım, Vatan Emniyet, Atatürk Havalimanı ve Çevik Kuvvet'e gidilecek şekilde plan yapılmasını emretti.

8 tank, 1 de Mercedes Unimork araç hazırlattım. Tabur astsubayıma mühimmat hazırlayıp Mercedes'e yüklemesini emrettim. Her tank için 3'er top mermisi, makineli tüfekler için biner adet mermi ve personelin emniyeti için tüfeklere beşer adet şarjör hazırlattım.

'DARBE OLDUĞUNU ANLADIM'

15 Temmuz öğleden sonra İstanbul'da bombalı saldırılar olabileceği yönünde mesaj geldi. İzinler iptal edilmişti. Öğleden sonra tugay komutanımın emriyle Ömer Albay ile birlikte Atatürk Havalimanı'na gittik. Amacımız havalimanını ve güzergâhını kontrol etmekti. Kontrolden sonra Hava Harp Okulu'na giderek Hüseyin Ergezen ile görüştük. Sonra havalimanında uçakların bulunduğu tarafı araçlarımızla kapattık. Bir müddet sonra tugay komutanı beni aradı ve sıkıyönetim ilan edildiğini söyledi.

Ben gelen araçları bir kısmını VIP girişini bir kısmını ise ana giriş kapısını kapatacak şekilde konumlandırdım. Tam bu sırada bir grup Özel Harekât polisi geldi. Birinci Ordu Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını gösterdi. Fakat tugay komutanım sıkıyönetim ilan edildiğini ve 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk'ün sıkıyönetim komutanı olduğunu söyledi. Darbe olduğunu anladım ama emir gereği orda durmaya devam ettim.

TANKI BEN KULLANDIM

Havalimanı girişinde halk toplanmaya başladı. Bir müddet sonra tugay komutanım beni arayarak havalimanındaki inisiyatifin bende olduğunu söyledi. Ben de kışlaya dönme emri verdim. Girişte bulunan tankın şoförü olay yerinden kaçmıştı. Bu yüzden tankı ben kullandım. Basın ekspres yolunda çok kalabalık vardı. Tankla devam edemedim. Tanktan indiğimde bir vatandaş bana tişört giydirdi. Havalimanındayken tüfekle havaya 2 kez ateş ettim. Benim dışında kim ateş etti bilmiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HEDEFE ADIM ADIM
HEDEFE ADIM ADIM
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ