SP Gebze, merhum liderini andı

SP Gebze, merhum liderini andı

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanlığı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 8. yılı dolayısıyla ‘Necmettin Erbakan-Nezaket ve Dürüstlük’ programını düzenledi.

SP Gebze, merhum liderini andı

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanlığı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 8. yılı dolayısıyla ‘Necmettin Erbakan-Nezaket ve Dürüstlük’ programını düzenledi.

SP Gebze, merhum liderini andı
01 Mart 2019 - 10:52

Türk siyasetinin önemli ismi, Milli Görüş hareketinin kurucusu ve 1997-1998 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Necmettin Erbakan, Gebze Kültür Merkezi’nde Saadet Partisi’ne gönül vermiş yüzlerce insan tarafından anıldı.
‘Nezaket ve Dürüstlük’ adıyla gerçekleşen programda Erbakan’ın yaşamına ilişkin anekdotlar, izleyicilerle paylaşıldı. 8 sene önce hayatını kaybeden Erbakan’ın anısına düzenlene etkinliğe, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Adayı Atik Ağdağ, Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Birol Aydın, Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, Gebze Belediyesi Başkan Adayı Op. Dr. Burcu Çetinkaya, Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, misafir ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Korkmaz, “8 sene önce Saadet Partisi Liderimiz Necmettin Erbakan’ın hayatını kaybettiği haberini aldığımızda yüreklerimiz yandı. O gün sadece Milli Görüşçüler mateme bürünmedi. Hocamızın İslam dünyasının her yerinde izi vardı. Hocamız her zaman yasaklar ve baskılarla mücadele etti ancak asla vazgeçmedi. 50 yıllık siyasi hayatıyla biz Milli Görüşçülere tertemiz bir nam, güçlü bir gelenek bıraktı. Gebze’de seçimi kazanmaya aday bir partiyiz. Bunun için de Erbakan Hocamızın tekerlekli sandalyede verdiği mücadeleyi vermenizi hepinizden istiyorum” dedi.


 

“EMANETİNİ GEBZE’YE UYGULAYACAĞIZ”
Korkmaz’ın akabinde konuşan İl Başkanı Çelik ise şunları aktardı; “Biz Erbakan hocamızla bir ömür yaşadık ama doyamadık. Erbakan denilince herkesin kendi dünyasına göre bir algısı var. Milli Görüş çerçevesinden bakıldığında Erbakan, bizlere umudun, ahlakın, ekonominin ve geleceğin ömür boyu adresi olmuş. Bıraktığı mirası etkin bir şekilde kullanmak için özen gösteriyoruz. İl başkanı olarak kısaca siyaset yapma hakkım var. Gebze önemli bir ilçe ve burada ne yapıldıysa bizim dönemimizde yapıldı. Bizler geçmişi, bugünü ve geleceğiyle bu kente değer katacak çalışmaları yapmak zorundayız. Sizlerin çalışmasıyla hocamızın bize emanet ettiği yerel yönetim anlayışını 1 Nisan’dan itibaren Gebze’de uygularız.”

“NİSAN AYI GEBZE’NİN BAHARI OLACAK”
Çelik’in ardından kürsüye çıkan ve Saadet Partisi’ne gönül vermiş vatandaşlara seslenen Op. Dr. Burcu Çetinkaya, “Maalesef Türkiye’nin sahip olduğu kıymetleri yeni anladığı bir dönemdeyiz. Merhum hocamızın ülkemiz için her alanda birçok hayali vardır. Bu bir bayrak taşıma görevidir. Biz de kendisinden teslim aldığımız bayrağı hakkıyla taşımaya devam edeceğiz. Merhum Erbakan hocamızın ektiği tohumlar artık filizleniyor. Gebze için dürüst belediyecilik dönemi başlıyor. Bizler dürüst, ahlaklı ve şefkatli bir siyasetin temsilcileriyiz. En önemli mirasımız ise Erbakan hocamızdan bize kalan heyecanımızdır. Gebze için hayalleri gerçeğe dönüştürmek için el ele, kol kola beraberiz. Nisan ayı Gebze’nin baharı olacaktır” ifadelerini kullandı.

KAH DUYGULANDILAR KAH TEBESSÜM ETTİLER
Programın devamında Saadet Partisi’nin Gebze meclis üyesi adayları da tanıtıldı. Merhum Erbakan’la birlikte çalışmış Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Birol Aydın ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Atik Ağdağ’ın anlattığı anekdotlar salonda bulunan büyük kalabalığı yer yer duygulandırdı, yer yer de tebessüm ettirdi.  Akdağ bu kadar büyük bir kalabalığa seslenmekten duyduğu mutluluğu da dile getirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BTP Gebze İlçe Teşkilatı emekçilerle 1 mayıs'ı kutladı
BTP Gebze İlçe Teşkilatı emekçilerle 1 mayıs'ı kutladı
‘Ülkemizin gelişiminin yapıtaşı, çalışanlarımızd
‘Ülkemizin gelişiminin yapıtaşı, çalışanlarımızd