Sertif Gökçe veda etti; “Asla taviz...
Reklam

Sertif Gökçe veda etti; “Asla taviz vermedik”

Kocaeli Barosu’nun yeni başkanını belireceği kongrede, mevcut başkan Sertif Gökçe yaptığı konuşmada, “Ailemizden, işimizden, özel yaşamımızdan taviz verdik; fakat Baro çalışmalarına ayırmamız gereken zamandan ve emekten asla taviz vermedik” dedi.

Sertif Gökçe veda etti; “Asla taviz vermedik”

Kocaeli Barosu’nun yeni başkanını belireceği kongrede, mevcut başkan Sertif Gökçe yaptığı konuşmada, “Ailemizden, işimizden, özel yaşamımızdan taviz verdik; fakat Baro çalışmalarına ayırmamız gereken zamandan ve emekten asla taviz vermedik” dedi.

Sertif Gökçe veda etti; “Asla taviz vermedik”
20 Ekim 2018 - 11:40

Bugün Baro genel kurulunun ilk ayağı olan toplantı Kocaeli Ticaret Odası Burhan Kasım Meclis Salonunda gerçekleştiriliyor. Mevcut başkan Sertif Gökçe’nin yeniden aday olmadığı barı seçimlerinde bugünkü genel kurul toplantısının ardından yarınki seçimlerde Nuri Almaz ve Bahar Gültekin Candemir yarışacak. Yarınki genel kurulda bin 640 baro üyesi avukatın oy kullanma hakkı bulunuyor. Genel kurulda kürsüye ilk gelen isim mevcut baro başkanı Sertif Gökçe oldu.
Gökçe yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. “Her şeyden önce söylemek isterim ki; Baro Başkanı seçildiğim günden itibaren, bu onurlu görevi kurullarda görev yapan arkadaşlarımla birlikte, en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Ailemizden, işimizden, özel yaşamımızdan taviz verdik; fakat Baro çalışmalarına ayırmamız gereken zamandan ve emekten asla taviz vermedik. Burada bunun vermiş olduğu gönül rahatlığı ile karşınıza çıkmaktan huzurlu ve gururluyum.2014 yılındaki kongrede aday olurken bir idealimiz vardı demiştik. Bu idealimiz; Hiçbir ayrım olmaksızın bütün üyelerin yönetime katıldığı; mesleğin Kamusal itibarının yükselmesi, meslektaşlarımızın sorunlarının çözülmesi, hukukun evrensel kaidelerine yönelen saldırıların engellenmesi için birlikte çalışıp birlikte mücadele eden bir Baroya ulaşmayı ve bunun için de bütün meslektaşların aidiyet duygusuyla Barosuna sahip çıktığı bir ortam yaratmayı hedeedik
KİMSENİN SİYASİ GÖRÜŞÜNE BAKMADIK
Bugün çok net bir şekilde söyleyebilirim ki; Meslektaşlarımızın siyasi görüşlerine, hayata bakışlarına, farklı düşüncelerine bakmaksızın sorunlarında, mutlu günlerinde, acı günlerinde yanlarında olduk. İlgimizi, sevgimizi ve saygımızı hiçbir meslektaşımızdan esirgemedik. Kapımız, telefonumuz tüm meslektaşlarımıza açık oldu. Kocaeli Barosu’nda huzur, sevgi ve barış ortamı yarattık. Bu ortamı yaratmış olmaktan da büyük mutluluk duyduk.YAKIŞIR BİR BİNAYA… Hali hazırda K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı’nın faaliyet gösterdiği 170 dönümlük alan, Kocaeli Adalet Sarayı yerleşkesi yapılması için Adalet Bakanlığı’na devredilmiştir. Girişimlerimiz sonucunda, arsanın 5 dönümlük kısmının Kocaeli Barosu Hizmet Binası inşa edilmek üzere, bağımsız parsel olarak ifraz edilmesi ve Kocaeli Barosu’na tahsis edilmesi uygun görülmüştür. Sürekli büyüyen Kocaeli Barosu, ihtiyaca yeterli ve kurumsal kimliğine yakışır bir hizmet binasına kavuşacaktır.
İHTİYAÇLARI KARŞILADIK
Yeni hizmete giren Gölcük Adliyesi, Gebze Adliyesi ve yeni taşınan Kocaeli İcra Dairelerinin bulunduğu binalarda, girişimlerimiz sonucu, Baromuza yeterli sayıda ve tarafımızca talep edilen odalar tahsis edilmiş olup ihtiyacı karşılayacak sayıda bilgisayar ve benzeri ekipmanlarla Baro Odaları, meslektaşlarımızın görevlerini konforlu bir şekilde yerine getirebilecekleri şekilde tefriş edilmiştir.
MUTLAKA EKSİKLERİMİZ OLMUŞTUR
Siz değerli meslektaşlarımızın vermiş olduğu bu onurlu görevin ve sorumluluğumuzun bilinci ile faaliyette bulunmuş olsak da, eksiklerimiz mutlaka olmuştur. Eksiklerimiz için anlayışınıza sığınıyor, bu zorlu görevde bizimle birlikte özveri ile çalışan, ilk günkü heyecanla, şevkle toplantılara eksiksiz katılan ve çok büyük bir uyum içerisinde çalışan yönetim kurulu üyelerimin her birisine ayrı ayrı teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.
EŞLERİNE DE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Yönetim kurulu üyesi meslektaşlarımın eşlerine de göstermiş oldukları anlayış ve destek için ayrıca teşekkür ediyorum. Ve bu çalışmalarımıza destek olan, katkı sunan, merkezlerimize, komisyonlarımıza, bölge temsilcilerimize ve en önemlisi de bütün bu çalışmaların arkasında olan gizli kahramanlarımız, baromuzun emektar çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Genel Kurulumuzun, başta Baromuz olmak üzere bütün hukuk camiamıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diler hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar