Sarıbay gündemi değerlendirdi
Reklam

Sarıbay gündemi değerlendirdi

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, yaşanan mazbata kriziyle ilgili konuşarak YSK’ya yapılan 7 maddelik çağrıyı okudu.

Sarıbay gündemi değerlendirdi

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, yaşanan mazbata kriziyle ilgili konuşarak YSK’ya yapılan 7 maddelik çağrıyı okudu.

Sarıbay gündemi değerlendirdi
10 Nisan 2019 - 16:18

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, il binasında ülke genelinde yaşanan mazbata krizi hakkında açıklama yaptı. Açıklama 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşti. “Türkiye’de bir mazbata krizine şahit oluyoruz” diyen Sarıbay “Dünyada ve ülkemizde seçim sonrası böyle bir tartışma ortamı yaratılmadı. Maç oynanırken kurallar değiştiriliyor. Hile yapıldı diyorlar ama kendilerinin kazandığı yerde hile yok, CHP’nin kazandığı yerlerde ne hikmetse hile var. Hukuk herkese lazım ama maalesef ülkemizin hukukunu da katlettiler. Onlara hukuk lazım olduğunda yine de onların hukukunu savunacağız” dedi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

 Kartepe örgütünün gerçekleştirdiği toplantıyı eski İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar’ın bastığı ve tartışma yaşandığı haberlerine yönelik konuşan Sarıbay, “Dün İstanbul’daydım. Gece geç döndüm. Telefonla bazı bilgiler aldım. Soruşturma devam ediyor. Tutanakları bana gönderin dedim. Kesinleşmiş bir bilgi yok. İlçe başkanımız da şu an araştırıyor. Bana bilgi verecekler” dedi.

MAZBATAYI EN GEÇ CUMA ALIRIZ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in ne zaman mazbata alacağı sorusuna da yanıt veren Sarıbay, “En geç cuma günü mazbata alacak. 15 yıl sonra İzmit gibi bir yerde belediye başkanlığını kazandık. İzmit Belediyesi Büyükşehir’in kalbi. İstanbul’daki mazbata kumpası sebebiyle Türkiye’de sevincimizi pek dışarı vuramadık. Bunun da bir aşınma ve geriye gitme olduğunu gördüler. Aldığımız belediyelerde şeffaf, herkese dokunan belediyecilik yaparak bir dahaki seçimlerde bunu daha iyi göstereceğiz” şeklinde konuştu. Derince adayı Sertif Gökçe’nin AİHM’e başvurusunun mutlaka yapılacağını da ifade eden Sarıbay, “AİHM dahil bütün kanun yollarını deneyeceğiz. Zorlayacağız. AİHM’e müracaat etmemiz belediye başkanına mazbata verilmesini göreve başlamasını engellemez. Ama biz başvurumuzu yapacağız” dedi. Sarıbay arından 7 maddelik YSK’ya çağrı metnini okudu. İşte CHP’nin YSK’ya çağrı maddeleri:

YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA ÇAĞRI 

1. YSK, yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.
2. YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak, ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır. 
3. YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır. 
4. YSK, “demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye” isteyen iktidar sahiplerine, dur demek zorundadır. 
 5. YSK, “hukukun üstünlüğü mü? Yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu?” buna açık ve net cevap vermek zorundadır. 
 6. ‘YSK’da hâkimler mi var? Yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var’ bunu demokrasiden yana kararlarıyla göstermek zorundadır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar