Pandemi kahramanı hastasıyla buluştu!

Pandemi kahramanı hastasıyla buluştu!

Pandemi kahramanı hastasıyla buluştu!

Pandemi kahramanı hastasıyla buluştu!
02 Kasım 2020 - 09:43

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pandeminin asıl kahramanı ile hastası aylar sonra buluştu. Korona Virüs’ün ülkemizde ilk başladığı haftalarda salgına yakalanan ve uzun bir tedavi süreci yaşayan Gebzeli iş insanı Engin Kara, süreç içinde entübe olmuş ve Darıca’da ilk kez kendisine uygulanan Plazma tedavisiyle hayata tutunmuştu. Engin Kara, o zorlu günlerde tedavisini gerçekleştiren Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım ve Anestezi Uzmanı Dr. Deniz Heppekcan ile buluştu. Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr.Ulaş Doğan ve Gebze iş ve siyaset camiasının sevilen ismi Ertan Kara da hastanede gerçekleşen buluşma da yer aldı. Dr.Heppekcan hastalık sonrası dönemle ilgili Engin Kara’dan sağlık durumuyla ilgili bilgi alırken, tavsiyelerde bulundu. 
ENTÜBE OLDU, PLAZMAYLA KURTULDU
Pandeminin ilk başladığı günlerde 4 hastası için canla başla çalışıp, mücadele eden ve tecrübesiyle hastalarını hayata tutunduran Deniz Heppekcan, şimdilerde de aynı hassasiyetle yeni hastalarının sağlığı için mücadele ediyor. Heppekcan taburcu olan hastalarından da ilgi ve alakasını kesmiyor. Kocaeli Batı yakasının Pandemi Hastanesi Darıca Farabi’nin yoğun bakım doktoru Deniz Heppekcan, kronik rahatsızlığı olan ağır vakaları, cihaza bağlı yaşayan ve entübe durumda ki hastalarıyla yakından ilgilenirken, Darıca’da ilk kez plazma tedavisini uyguladığı Engin Kara da 48 saat içinde hızlı bir toparlanma göstermişti. Dr. Deniz Heppekcan geçtiğimiz günlerde hastasının son durumuyla ilgili tetkikler gerçekleştirdi. 
EN BÜYÜK HEDİYEM HASTALARIN İYİLEŞMESİ
Hastası Engin Kara’nın güncel yaşamında ki sağlığının genel durumunu değerlendiren ve bilgilerini tecrübesiyle birlilikte daha da sağlıklı günler için aktaran Heppekcan, önerilerde bulundu. Dr.Heppekcan işine olan sevdasını duygulu sözlerle birkaç cümleyle anlattı: Heppekcan, “Ben hastalarım iyileşip çıktığında en büyük hediyemi alıyorum ve en büyük hayalimin sahibi oluyorum. Lütfen geleceğimiz için, yeni nesiller için, ailemiz için ve ailelerinden fedakarlık yapan sağlık çalışanların için bu hastalığının bulaşmamasını gerektiren tedbirleri alalım ve uygulayalım.”dedi. 
TECRÜBELERİMİZİ SAHADA UYGULUYORUZ
Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen buluşmada Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr.Ulaş Doğan da hazır bulundu. İşine olan sevdası, tatil ve mesai kavramı gözetmeden İlçe Sağlık Müdürlüğü makamını koltuk müdürlüğü değil, ilim insanı olarak görev yağan Ulaş Doğan, salgın hastalık nedeniyle hastanede pandemi sürecini kontrol altında tutabilecek her türlü müdahaleye hazır bir yönetim sergiliyor. Bütün ekibiyle, kurumlarla uyumlu çalışma enerjisi vatandaşa ve hastalara da yansıdığı görülen Ulaş Doğan’ın çalışmaları moral ve motivasyon anlamında sahaya da yansıyor. Değerlendirmelerde bulunan Dr. Doğan, “Bazen yapacağımız görevi yalnızca biliyor olmak değil, aynı zamanda edindiğimiz tecrübeleri de sahada uyguluyor olabilmek bizleri başarılı kılıyor. Ben vatandaşlarımıza hizmet için varım. Bugünleri de atlatacağımıza inanıyorum.”diye konuştu.  
DENİZ HEPPEKCAN KİMDİR?
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Uz.Dr.Deniz Heppekcan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanlığının üzerine Yandal Yoğun Bakım İhtisasını Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirmiştir. Uz.Dr.Deniz Heppekcan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3.Düzey Yoğun Bakım Ünitesinde hizmet vermektedir. Uzman hekim olarak “ONKOD” (organ nakli koordinatörleri derneği) bünyesinde, organ nakli ve bağışının artırılması için çalışmalar yapmaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı
Çiftçi, şampiyon Çayırovaspor’u ağırladı