Okay Memiş, Erzurum Valisi oldu

Okay Memiş, Erzurum Valisi oldu

Uzun bir süredir çıkması beklenen Valiler Kararnamesi gün doğumunda yayınlandı.

Okay Memiş, Erzurum Valisi oldu

Uzun bir süredir çıkması beklenen Valiler Kararnamesi gün doğumunda yayınlandı.

Okay Memiş, Erzurum Valisi oldu
27 Ekim 2018 - 13:37

. 39 ilin valisini değiştiren kararnamede, Kocaeli yer almıyor. Daha önce Kocaeli Valiliği de yapan Ankara Valisi Ercan Topaca’nın mülkiye başmüfettişliğine getirildiği görülüyor. ESKİ GENEL SEKRETERLER Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin eski genel sekreter yardımcıları olan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Bilecik Valisi Tahir Büyükakın bu kararnamede yerlerini korudu, onlarla ilgili herhangi bir değişiklik olmadı.
GÜMÜŞHANE’DE VALİYDİ
Ancak listede tanıdık isimler de var. O isimlerden biri Gümüşhane Valiliği yapan Okay Memiş. Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde danışmanlığını yapan ve o dönem kaymakam olan Memiş, bir süre sonra Fikri Işık’ın da memleketi olan Gümüşhane’ye vali olarak atanmıştı. TERFİ ETTİ
Okay Memiş yeni kararname ile Gümüşhane’den daha büyük bir il olan Erzurum’a atandı, Erzurum Valisi oldu. Bu tayin kuşkusuz Memiş için önemli bir terfi anlamına geliyor. Okay Memiş ilimizde de pek çok kişi tarafından tanınıyor.
ERDAL ATA DA BIRAKTI
Öte yandan yine ilimizde bir süre valilik yapan isimlerden Hatay Valisi Erdal Ata da tıpkı Ercan Topaca gibi Mülkiye Başmüfettişi oldu, görevini Kars Valisi Rahmi Doğan’a bıraktı.
OKAY MEMİŞ KİMDİR?
1970 yılında Giresun´un Piraziz İlçesinde doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılında Ordu Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sarıyahşi/Aksaray, Genç/Bingöl, Orta/Çankırı Kaymakamlığının ardından, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde 2002-2013 yılları arasında sırasıyla; Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Kısa bir süre İçişleri Bakanlığı’nda Hukuk Müşaviri olarak çalıştıktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başdanışmanı olarak görev yaptı. 1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Gümüşhane Valisi olarak atandı. İyi derecede İngilizce bilen Vali Okay Memiş, Sibel Hanım ile evli olup iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BİLAL DÜLGER KENDİ REKORUNU KIRDI
BİLAL DÜLGER KENDİ REKORUNU KIRDI
GTÜ Rektörü Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı
GTÜ Rektörü Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı