Nişantaşı kalitesini Gebze’ye getirdi

Nişantaşı kalitesini Gebze’ye getirdi

Gebze’de önemli bir kesime hitap eden İsa Atik Hair Design İstanbul’da ki tecrübelerini Gebze’ye getirmenin haklı gururunu yaşıyor.

Nişantaşı kalitesini Gebze’ye getirdi

Gebze’de önemli bir kesime hitap eden İsa Atik Hair Design İstanbul’da ki tecrübelerini Gebze’ye getirmenin haklı gururunu yaşıyor.

Nişantaşı kalitesini Gebze’ye getirdi
19 Eylül 2017 - 09:50

Salona girip koltuğa oturduğunuz andan itibaren kontrol sizden çıkıyor ve İsa Atik maharetlerini sergilemeye başlıyor.  Mutlu olmamanız ise neredeyse imkânsız. Mesleğin dedesinden miras kaldığının altını çizen İsa Atik, ortaokul yıllarında tanıştığı kuaförlük mesleğini profesyonel hale getirmenin hikâyesini Kulis Dergi ile paylaştı. İşte o özel röportajın detayları;

İsa Atik kimdir?

1985 Gebze doğumlu aslen Erzurumluyum. Eğitimimi Gebze’de tamamladım. İlkokulda kuzenimin yanında mesleğe başladım. Meslek hayatıma daha sonra Bostancı’da Erdem Kıramer’de devam ettim. Yaklaşık 12 sene aynı salonda çalışıp, 22 farklı şubesinde de görev yaptım.

İstanbul’a gitme sebebiniz neydi?

Kuaförlük bizde aile mesleği, dedemde Almanya’da gurbetçi olarak bu mesleği yapıyordu. Amcamın oğlu da kuafördü. Bende ilkokul dönemlerinde çırak olarak ve severek başladım bu mesleğe. Ortaokul bittikten sonra daimi olarak yapmaya başladım. Çıraklık eğitimimi ve Gebze Mesleki Eğitim Okulunu bitirdim. Sonra 2008’de Nişantaşı’na geçtim.

İşe başlamanıza dedeniz mi vesile oldu?

Amcamın oğlu vesile oldu ama dedemden gelen bir iş olduğu için ben daha çok miras gibi gördüm mesleğimi. Ya da müşterileri mutlu etmek bana daha keyifli geldi. Aldığım eğitimlerden dolayı stilistlik belgem var, aynı zamanda danışman kuaför olarak geçiyor. Yüze göre saç kesme eğitimleri aldık. Bu eğitim günümüzde ciddi ihtiyaç duyulan bir eğitim…

İsa Atik Hair Stüdio açma gereksiniminiz neydi?

2011 yılında Gebze Center Salon Dejavu için geldim. Yaklaşık 3 sene orada çalıştım. Erkek bölümünün yöneticiliğini yaptım. 2014 sonlarında işten ayrıldım. Gebze’nin profesyonel kuaföre ihtiyacı olduğu için burada kalmaya karar verdim ve o dönemden beri Gebze’deyim.

Gebze’de sevilen ve talep gören bir kuaförsünüz. Bunun sebebi nedir?

Gebze’de seviliyoruz. Çünkü burada ciddi bir profesyonel kuaför açığı vardı. Biz bunu doldurduk, iyi hizmet verdik, güzel sonuçlar elde ettik. Doğal olarak ta bunun müşterilerimiz tarafından bize dönüşü güzel oldu.

Hedefleriniz nedir?

Şuan bulunduğumuz yerin bize yetmeyeceğini biliyorduk. Yaklaşık 2 sene gibi bir program cetvelinde manikürümüz, solaryumumuz, cilt bakımımızın da olacağı daha büyük bir salonda, daha iyi hizmet vermek adına çalışmalar sürdürüyoruz. Henüz fikir aşamasındayım. 

Genç yaşta başarılı oldunuz, bunun sırrı nedir?

Çok erken yaşta başladığımdan dolayı erken yaşlarda da başarılı olma şansını yakalamış olduk. Mesleğimizle alakalı defile ve Showlara çok katıldım, onlarında katkısı oldu tabiki. Aslında bizim tarzımız İstanbul’da olağan bir tarz. Yani İstanbul camiası ister istemez Gebze’den önde gidiyor. Bizde bu kaliteyi Gebze’ye getirdiğimiz için başarıyı yakaladık.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiftçi, Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluştu
Çiftçi, Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluştu
Çoban Mustafa Paşa Dualarla Anıldı
Çoban Mustafa Paşa Dualarla Anıldı