Müftülükten ‘’Cami ve Hayat’’ temalı...

Müftülükten ‘’Cami ve Hayat’’ temalı panel!

Kocaeli Müftülüğü tarafından 2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programı gerçekleştirildi.

Müftülükten ‘’Cami ve Hayat’’ temalı panel!

Kocaeli Müftülüğü tarafından 2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programı gerçekleştirildi.

Müftülükten ‘’Cami ve Hayat’’ temalı panel!
03 Ekim 2019 - 12:27

Kocaeli İl Müftülüğü’nün İzmit İlçe Müftülüğüyle beraber ortaklaşa düzenlediği “2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” açılış programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleşen program İstiklal Marşının okunması ve ardından İzmit Topçular Ulu Camii İmam Hatibi Hikmet Akça’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Protokolün ve din görevlilerinin yoğun bir katılım gösterdiği ve ilk defa bu yıl farklı bir formatta gerçekleştirilen ve din görevlilerinin kendi hizmet alanlarıyla ilgili konuları anlatma fırsatı buldukları programın teması “Cami ve Hayat” olarak işlendi.

DİN GÖREVLİLERİNDEN PANEL!

Programın sunumunu İl Müftülüğü Vaizlerinden Servet Hayma’nın, Panel Moderatörlüğünü Cezaevi Vaizi Ebubekir Şahin’in yaptığı panele panelistler olarak, İl Müftülüğü Uzman Vaizlerinden Servet Yalçın, KYK’da manevi rehber olarak görev yapan Recep Çevik ve İzmit Rahmet Camii İmam Hatibi Zeki Albayrak katıldı. Birbirinden farklı konuların ele alındığı panelde katılımcılar, görevlilerin hizmet alanlarıyla ilgili konuları dinleyerek din görevlilerinin din hizmeti sunarken karşılaştığı bütün zorlukları ve bu hizmetin ne derece kutsal bir görev olduğunu verilen örneklerle dinleme fırsatı buldular.

CİHAN, CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLADI

Düzenlenen panel sonunda konuşan İl Müftüsü Sinan Cihan, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlanacak olan haftanın ana teması “Cami ve Hayat” olarak belirlenmiştir. Cami nedir? Hayat nedir? Caminin hayatımızdaki yeri nedir? Bu değerlendirmeler düzenlenecek olan panellerde ve programlarda halkımızla paylaşılacak. Bir taraftan camilerimizi işlerken, camilerimizin bir müslümanın hem bireysel hayatında ve hem de sosyal hayatında ne ifade ettiğini, nasıl bir önemi olduğunu gündeme getirirken, bir taraftan da bu hizmeti gerçekleştirmeye çalışanlar olarak, bu tür programlarda kendimizi yeni bir muhasebeye tabi tutarak, iç muhasebemizi yaparak gelecekle ilgili planlarımızı, projelerimizi daha sağlıklı, daha bereketli bir hale nasıl getirebiliriz açısından bizlere bir vesile oluyor. Dolayısıyla bu haftamızı saymaya çalıştığımız bu ilkelerle inşallah değerlendirmeye çalışacağız. Son olarak bu panelimizin diğer panellerden farkı panelistlerin tamamen kendi görevlilerimizden oluşmasıdır. Din görevlisi arkadaşlarımızın kendi hizmet alanlarıyla ilgili konuları dinleme fırsatı bulduk. İnşallah bu programımızın birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye sebep olacak kanaatindeyim. Bu vesileyle panelimize katılan misafirlerimize teşekkür ederken, tüm din görevlisi arkadaşlarımızın “Camiler ve Din Görevlileri Haftasını” tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası panel programı, panelistlere ve misafirlere gül takdimiyle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BİLAL DÜLGER KENDİ REKORUNU KIRDI
BİLAL DÜLGER KENDİ REKORUNU KIRDI
GTÜ Rektörü Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı
GTÜ Rektörü Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı