Milli Teknolojinin kalbi TEKNOFEST’te atacak
Reklam

Milli Teknolojinin kalbi TEKNOFEST’te atacak

Teknoloji üreten Türkiye’nin Festivali bugün İstanbul yeni Havaalanı’nda kapılarını açıyor

Milli Teknolojinin kalbi TEKNOFEST’te atacak

Teknoloji üreten Türkiye’nin Festivali bugün İstanbul yeni Havaalanı’nda kapılarını açıyor

Milli Teknolojinin kalbi TEKNOFEST’te atacak
20 Eylül 2018 - 08:50

Millî teknoloji hamlesi sloganıyla, çocuklarda ve gençlerde havacılık, uzay ve teknoloji konularına ilgi uyandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, kapılarını bugün açıyor. Katılımın ücretsiz olduğu festival ile Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefleniyor. Festivale ulaşım da İstanbul’un farklı noktalarından İETT otobüsleriyle ücretsiz olarak sağlanıyor.

GTÜ VE TÜBİTAK TEKNOFEST’İN DESTEKÇİLERİ
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen yarışmaların destekçileri arasında, TÜBİTAK ve Gebze Teknik Üniversitesi’de yer alıyor. Bu iki kurumumuzun yanı sıra  Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedefinde önemli rol oynayan Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, ve TÜRKSAT’da destekçiler arasında  yer alıyor. Festivalin diğer paydaşları arasında ise, Anadolu Ajansı, Boğaziçi Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Demirören Medya, Gebze Teknik Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı, HAVELSAN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi, Savunma Sanayii Başkanlığı, Turkuvaz Medya Grubu, TRT, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türk Medya ve Yıldız Teknik Üniversitesi bulunuyor.

MOTORLU ARAÇLAR ŞOVU RENK KATACAK
Bugünden itibaren 4 gün boyunca İstanbul Yeni Havalimanı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak olan festivalin  açılışı dünyanın en hızlı araçlarının şovuna sahne olacak. Dünyanın en hızlı araçları olarak kabul edilen Red Bull Racing Formula 1 arabası, Kenan Sofuoğlu’nun kullanacağı Kawasaki H2R, Tesla P100 DL, Red Bull sporcusu Türkiye ralli şampiyonu Yağız Avcı’nın kullanacağı Lotus Evora 430 GT, Avrupa Şampiyonu Red Bull sporcusu motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu’nun kullanacağı Aston Martin The New Vantage, Solotürk F16 uçağı ve özel jet Challenger 605 ilk kez bir arada yarışacak.

4 GÜN BOYUNCA YOK YOK… TEKNOFEST İSTANBUL
Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, teknoloji üreten bir Türkiye hedefi ile aşağıdaki organizasyonlara ev sahipliği yapacak. 20-23 Eylül tarihleri arasında gezilebilecek festivalde, 14 farklı kategoride teknoloji yarışmaları, World Drone Cup , Hack İstanbul Siber Güvenlik Yarışması, geleceği şekillendirecek teknolojik girişimlerin görücüye çıkacağı Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Redbull takımının da  yer aldığı Dünyanın en heyacan verici yarışı, nefes kesen Jet uçak, helikopter ve akrobasi gösterileri, Konserler, Dikey rüzgar tüneli, Planetaryum ve paraşüt atlayışları, hava araçları sergisi ile simülasyon Uygulamaları da ziyaretçilere sunulacak.

DÜNYA DRONE ŞAMPİYONASI HEYECANI
TEKNOFEST İstanbul’da; TÜBİTAK tarafından düzenlenecek olan Dünya Drone Şampiyonası’da yapılacak. Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarının yanı sıra, Solo Türk ve Türk Yıldızlarının nefes kesen gösterileri, Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Hack İstanbul 2018, THY Seyahat Hackatonu, havacılık gösterileri, seminerler, sergiler, rüzgar tüneli ve planetaryum, teknoloji ve eğitim atölyeleri, konserler ve aktiviteler festival boyunca ziyaretçilere sunulacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar