Mekke’nin fethi 9 ilçede coşkuyla kutlandı

Mekke'nin fethi 9 ilçede coşkuyla kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği(AGD), yeni yıla her zaman olduğu gibi 31 Aralık akşamı Mekke’nin Fethi programıyla girdi.

Mekke'nin fethi 9 ilçede coşkuyla kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği(AGD), yeni yıla her zaman olduğu gibi 31 Aralık akşamı Mekke’nin Fethi programıyla girdi.

Mekke'nin fethi 9 ilçede coşkuyla kutlandı
01 Ocak 2019 - 14:51

Mekke’nin 1388’inci yılı nedeniyle AGD tarafından önceki akşam düzenlenen “Mekke’nin Fethi” programı 9 ilçede; İzmit, Gebze, Darıca, Körfez, Gölcük, Derince, Çayırova, Karamürsel ve Kartepe’de coşkuyla kutlandı. İzmit’teki program Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti, davetliler salonu doldurdu.

AGD Kocaeli İl Başkanı Kemal Halıcı ve İzmit İlçe Başkanı Hüseyin Toruk ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı ve yoğun ilgi gösterilen İzmit’te Sabancı Kültür Merkezi’ndeki programa; SP İl Başkan Yardımcısı Hasan Altıntaş, İl yöneticisi Hasan Antika, SP İzmit İlçe Başkanı Samet Gürsoy, Başiskele İlçe Başkanı Ethem Karataş, Kandıra İlçe Başkanı Ramazan Arslan, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan ve KİHMED Başkanı Sabahattin Yamak ile davetliler katıldı.  Iraklı Hafız Abdurrahman El Mesudi’nin Kur’an tilaveti ve Mekke’yi, fethi anlatan sinevizyon gösterisinin ilgiyle izlendiği programa, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, kutlama mesajı gönderdi. Kocaeli Genç Sesler Musiki Yarışması’nın birincisi Grup Deryadil’in performansı ve Kum Saati gösterisi ilgiyle izlendi.

 

dsc_5030.jpg

 

“İnsanlığı Bir İnşirah” sloganıyla düzenlenen organizasyon Kur’an tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan AGD İzmit İlçe Başkanı Hüseyin Toruk, İslam’ın hayatın her alanını kuşattığını, Kabe’nin bütün Müslümanların kıblesi olduğunu, Mekke’nin de şehirlerin anası olduğunu söyledi. Yılbaşı kutlamalarını Müslümanları ifsat ettiğini, bunun emperyalistlerin bir işgal projesi olduğunu belirten Toruk, her yıl düzenledikleri Mekke’nin Fethi programları ile emperyalist kuşatmaya cevap verdiklerini ifade etti. AGD’nin bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştiren istisnai bir kuruluş olduğunu ifade eden İl Başkanı Kemal Halıcı “Biz her renk, ırk ve dilden herkese kardeşliğimizi ve kalbimizi açıyoruz.” dedi. Hacı özetle şunları söyledi: “Suriye, Filistin, Yemen ile İslam Coğrafyası acımasız savaş ve işgali altında. Müslümanlar zulüm görüyor. Dünyada 800 milyon insan gece aç yatıyor. Emperyalist eğlence sektörü renkli ışıkları ile gözleri kamaştırıyor. Vicdanları karartan eğlence anlayışını kabul etmiyoruz. Değerlerimizi aşındıran, gözleri boyayan yılbaşı kutlamayanları tebrik ediyorum” dedi.

Mekke’nin Fethi kutlamasına konuşmacı konuk olarak katılan İstanbul Sultan Ahmet Camii emekli imamı Emrullah Hatipoğlu: “Dini ve Milli geçmişimizle bizimle hiçbir bağlantısı olmayan, batıdan esen rüzgarlarla resmen kabul görmüş yılbaşı şenliklerine katılmadığınız için teşekkür ederim. Pek çok kardeşimiz rüzgarın etkisi altında buna iştirak ediyor, ortak olabiliyor. Yılbaşı kutlamalarının İslam’la bir ilgisi yok. Hristiyanlar kutlar. Bize ait olmayan değerleri sahiplenmeyelim. Çağdaş cahiliye adetidir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HEDEFE ADIM ADIM
HEDEFE ADIM ADIM
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ