Konak’ta Zen farkı

Konak'ta Zen farkı

Tomografi’de vücuda verilen radyasyon miktarını ayarlayan Zen Teknolojisi Konak Hastanesi’nde hizmete girdi.

Konak'ta Zen farkı

Tomografi’de vücuda verilen radyasyon miktarını ayarlayan Zen Teknolojisi Konak Hastanesi’nde hizmete girdi.

Konak'ta Zen farkı
13 Şubat 2018 - 09:50

Türkiye’de sadece 13 hastanede bulunan Zen Teknolojisine sahip Tomografi ile görüntüleme artık Gebze Konak Hastanesi’nde de kullanıyor. Konak Hastanesi Başhekimi Dr. Göksel Ensari, son teknoloji olan bu sistemle, özellikle çocukların Tomografi ile görüntülenmesinde çocukların vücuduna daha az radyasyon verileceğini söyledi.

SADECE GEBZE KONAK’TA VAR

Merkezi Kocaeli olan ve 3 yıl önce Gebze’de de hizmet vermeyen başlayan Konak Hastaneleri, Kocaeli’den önce Gebze’ye Zen teknolojisini kazandırdı. Türkiye’de sadece 13 Hastane’de bulunan bu sistem, özellikle çocukların sağlığının korunması için büyük önem taşıyor. Normal Tomografi ile görüntülemede vücuda verilen radyasyon oranını düzenleyen Zen Teknolojisi, daha az oranda radyasyon ile aynı kalitede görüntüleme yapılmasını sağlıyor.

EN SON TEKNOLOJİ

Zen teknolojisinin bu alanda ki en gelişmiş sistem olduğunu belirten Konak Hastaneleri Gebze Başhekimi Dr. Göksel Ensari, “Bu sistemin Türkiye’de ki 13 büyük sağlık kuruluşu ile birlikte de Gebze’de de kurulmuş olması, bizleri mutlu etmiştir. Konak Hastaneleri içinde de ilk Gebze’de bu sistem kuruldu. Bu sistemle vücuda verilen radyoysan oranı düşürülürken, görüntülemede aynı kaliteyi yakalamak mümkün. Yetişkin hastalarımızdan ziyade bu teknoloji çocuklarımızın sağlığını korumada büyük önem taşıyor. Çocuklarımızın Tomografi görüntülemesinde artık daha az oranda doz ile aynı kalitede sonuç alınacak” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HEDEFE ADIM ADIM
HEDEFE ADIM ADIM
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ