KOİF İstihdam Fuarı 19. kez açılıyor
Reklam

KOİF İstihdam Fuarı 19. kez açılıyor

Bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri 4-5-6 Nisan tarihlerinde açılacak.

KOİF İstihdam Fuarı 19. kez açılıyor

Bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri 4-5-6 Nisan tarihlerinde açılacak.

KOİF İstihdam Fuarı 19. kez açılıyor
26 Mart 2019 - 16:02

Milli İstihdam Seferberliğinin 3’üncü fazı kapsamında, Kocaeli Valiliğinin koordinatörlüğünde İŞKUR, Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KSO ve KOTO ortaklığında istihdam fuarı düzenlenecek. 4 Nisan tarihinde başlayacak olan 19’uncu Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri (KOİF’19), İnterterks Fuar Alanı’nda düzenlenecek ve 6 Nisan tarihine kadar açık kalacak. Fuarın basın toplantısı Antikkapı Restoran Erguvan Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Sanayi Odası’nı temsilen Aydın Kılınç, Kocaeli Ticaret Odası’nı temsilen Özlem Taşkır ve İŞKUR Şube Müdürleri İlhami Çelik, Yaşar Efiloğlu katıldı.

EN BÜYÜK FUAR

Fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, “Bilindiği üzere işsizlik, Ülkemizin en öncelikli sorunudur. İşsizlikle mücadele edebilmek için Milli Seferberliğin ekonomik ayağı olarak, 14 Aralık 2017’de Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliğinin üçüncü fazı kapsamında ‘Burası Kocaeli Burada İş Var’ başlığıyla Kocaeli Valiliğimiz koordinatörlüğünde Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli Sanayi Odası ortaklığında ilimizde bir kez daha bölgemizdeki en büyük insan kaynakları istihdam fuarını düzenlemekteyiz” dedi.

BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Yılmaz, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un Teşrifleri ile Açılışını Gerçekleştireceğimiz Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günlerine Katılımınızdan onur duyarız. Bu fuarla, İşverenlerin işgücü ihtiyaçları, iş arayanların ise iş ihtiyaçları karşılanabilecek, ayrıca üniversite öğrencilerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarılacak, çalışma hayatına hazırlanmaları sağlanabilecek, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi edinebilecekleri bir ortam hazırlanarak, onlara rehberlik edilecek, staj, gönüllü çalışma, kısa süreli çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirme yapılabilecektir” dedi.

AMAÇ NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNÜN KARŞILANMASI

Yılmaz “Üniversite öğrencilerinin yanı sıra ülkemizdeki üniversite mezunlarının ve mesleki eğitim almış nitelikli işgücünün de fuara katılımıyla endüstri kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün karşılanması da hedeflenmektedir. Yine bu fuar ile firmaların ve İnsan Kaynakları yöneticilerin kaynaşması sağlayarak, firmalar arası işbirliğine katkı sağlanması, bölgemizdeki kuruluşların kısa ve orta vadede verimli nitelikli işgücü kayağı ihtiyaçlarının karşılanması ve planlamasına yardımcı olarak üniversite ve sanayi işbirliğinin gelişmesi amaçlanmaktadır” dedi.

3 GÜN SÜRECEK

Fuar hakkında bilgilendirme yapan Yılmaz, “Fuarımız 4 Nisan 2019 tarihinde saat 11.00’da iş aramak, iş başvurusunda bulunmak ve staj başvurusu için kısacası işsizliğe çare olmak için; vatandaşlarımıza ve özellikle nitelikli öğrencilerimize protokol açılışıyla beraber kapılarını açacaktır. Fuar etkinliğimiz 3 gün sürecek olup 6 Nisan 2019 saat 20:00 da son bulacaktır. Fuar süresince vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz iş başvurusunda bulunabilecekleri gibi üç gün boyunca çeşitli etkinlik ve söyleşilerden de ücretsiz yararlanabileceklerdir. Bu sene 4-5-6 Nisan 2019 tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirdiğimiz fuarımıza; 200 stant açılacak olup toplamda 160’dan fazla Kurum ve Kuruluş katılım sağlayacaktır” diye belirtti.

37 BİN 386 KİŞİ İŞ BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Geçtiğimiz yılın fuar rakamlarını paylaşan Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz fuarda 37 bin 386 kişi iş başvurusu yapmıştı. İş başvurusu yapanların içerisinde, fuar süresi boyunca bin 255 kişi işe kabul edildi. Fuarda bin 623 kişi staj başvurusu yaptı. Yine fuar süresi içinde 338 kişi staja kabul edildi. Fuarımız 10:00’da ziyaretçilere kapılarını ücretsiz bir şekilde akşam 20:00 a kadar açık tutacaktır. İlimiz de ve bölgemizdeki tüm vatandaşlarımızı, üniversite de öğrenim gören öğrencilerimizi, lise son sınıf öğrencilerimizi, iş arayan ve daha iyi şartlarda iş arayan tüm vatandaşlarımızı 4-5-6 Nisan tarihlerindeki fuarımıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri programı:

4 Nisan 2018 – Perşembe

11:00 – Açılış Programı

14:00 – 15:00 – Gonca Berktay Karaalp ( İş Hayatında Yetkinliklerinle Ön Plana Çık )

                          Eğitmen / Yazar / Profesyonel Koç

15:00 – 16:00 – Tuğba Karagöz Sever ( Profesyonellik, Kişisel Kalite ve İmaj )

                          Koç / Eğitmen / Danışman

5 Nisan 2018 – Cuma

10:00 – Fuar Alanının Açılışı

14:00 – 15:00 – Tijen Karakaş

             TRT Haber Spikeri – Beden Dili ve Diksiyon

15:00 – 16:00 – Erdoğan Arıkan

              TRT Spor Spikeri- Topluluk Önünde Konuşma ve Hitabet Sanatı

16:00 – 17:00 – Mustafa Açıkgöz

             Girişimci / Yazar - Girişimcilik

6 Nisan 2018 – Cumartesi

10 : 00  – Fuar Alanının Açılışı

20 : 00 - Kapanış

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar