KOİF 2019 açıldı
Reklam

KOİF 2019 açıldı

KOİF’19’un açılış programında konuşan İŞ KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “Kocaeli’de geçen yıl ilk 3 ay 9 bin 872 kişi işe yerleştirilmiştir. İstihdam alanında Kocaeli ilk 3 ayda da ülke istihdamının önüne geçmiştir” dedi.

KOİF 2019 açıldı

KOİF’19’un açılış programında konuşan İŞ KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “Kocaeli’de geçen yıl ilk 3 ay 9 bin 872 kişi işe yerleştirilmiştir. İstihdam alanında Kocaeli ilk 3 ayda da ülke istihdamının önüne geçmiştir” dedi.

KOİF 2019 açıldı
04 Nisan 2019 - 14:24

Ülkemizde hayata geçen ‘İstihdamda Milli Seferberlik’ programına da destek vermek amacıyla “Burası Kocaeli Burada İş Var” başlığıyla Kocaeli Valiliği koordinatörlüğünde Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli Sanayi Odası işbirliği yaparak bölgemizdeki en büyük İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günlerini gerçekleştirmeyi hedefleyen Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri’nin(KOİF’19) açılışı İnterteks Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi. 3 gün sürecek fuarın açılışına Vali Hüseyin Aksoy, İŞ KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İŞ KUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel ve çok sayıda davetli katılım gösterdi. 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İŞ KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “İstihdam fuarımıza gösterdiğiniz yakın ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum. Fuarımızın Kocaeli’mizin istihdamına katkılar sunmasını umuyorum. İstihdam meselesi her daim tüm devletlerin önemli bir meselesidir. Türkiye’nin istihdam kurumu olarak İŞ KUR 1946 yılından bu yana bu görevi yerine getirmeye çalışan bir kurumdur. İstihdam seferberliğinin gerçekleştirilmesi çok kolay bir süreç değildir. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm odalarımız, İŞ KUR İl Müdürlüklerimiz ve Valiliklerimiz ortak çalışmayla bu seferberliği başlatmıştır” ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren Uzunkaya, “Bir yılda 24 bin 482 kişiyi tüm Türkiye istihdam ederken, Kocaeli 59 bin 811 kişiyi Kocaeli istihdam etmiştir. Kocaeli bu anlamda ülkemiz için istihdam alanında büyük mücadele vermiştir. İstihdam seferberliğimizin daha da arttırılması için neler yapılabileceği yine konuşulmaktadır. Hedefimiz 2 buçuk milyon istihdamdır. Kocaeli’de geçen yıl ilk 3 ay 9 bin 872 kişi işe yerleştirilmiştir. İstihdam alanında Kocaeli ilk 3 ayda da ülke istihdamının önüne geçmiştir” şeklinde konuştu.

Uzunkaya sözlerinin sonunda, “2002 yılında Türkiye’de bir yılda 4 bin 543 kadının istihdamı gerçekleştirilmiştir. Kocaeli’de 2018 yılında 18 bin 259 kadın istihdamı gerçekleştirilmiştir. Geçen yıl Kocaeli’mizde 10 bin 612 üniversiteli istihdam edilmiştir. Tüm bunlar çalışınca neler yapılabileceğini göstermektedir. Daha çok çalışmalı daha çok üretmeli ve istihdamımızı daha çok arttırmalıyız. Biz biliyoruz ki sadece iş arayanlar değil, işçi arayanlar da sıkıntı çekmektedir. Yaptığımız bu çalışmalar ve fuarımız hem iş arayanlar hem de işçi arayanlar için büyük bir fırsattır” dedi.



Uzunkaya’nın ardından konuşan KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, “Üniversitelerin en önemli görevi ülkemizin kalkınmasına nitelikli iş gücü yetiştirmektir. Kendini geliştiren kişilere destek olarak istihdam kazandırılmasıdır. Uygulama alanında da bu faaliyeti göstererek ülkenin ve bulunduğu şehrin dünyada ki gelişmelere ayak uydurmasını sağlamalıdır. Üniversiteler ile sanayi iş birliğine aracılık yapmaktan mutluluk duyuyorum. Üniversitemiz meslek yüksekokulları ile de ara eleman yetiştirmeye de önem vermektedir. Bugün gerçekleştirdiğimiz fuarımızın da üniversite olarak bir paydaşı olmak bizim için büyük bir gururdur” diye konuştu.

Hülagü’nün ardından kürsüye gelen Vali Hüseyin Aksoy, “2018 istihdam seferberliğine Türkiye genelindeki istihdam oranına söylendiği üzere katkımız büyüktür. Bu katkının 2019 yılında da gerçekleşmesi için tüm paydaşlarımız ortak bir mücadele yürütmektedir. Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün son bir yılda iş dünyası ile imzaladığı protokol sayısı 96’ya ulaştı. Rektörümüzün ifade ettiği gibi Kocaeli’de sanayi üniversite işbirliğinin zirveye ulaşması adına çalışmalar yürütülüyor” sözlerini kullandı.



Aksoy sözlerinin devamında, “İstihdamın daha nitelikli bir şekilde gerçekleşmesi hepimizin arzusudur. Kadınların, gençlerin ve engellilerin istihdamı gibi pozitif ayrımcılık gerektiren alanlarda bulunuyor. Fuarımız ile birlikte bu istihdam modelinin daha yoğun şekilde gerçekleşeceğinin farkındayız. Bugün istihdam fuarımızda bizimle olan ve ortak çalışma yürüten kişi ve kurumların hepsine teşekkür ederek, ülkemizin istihdam seferberliğine katkı sunmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
(Kocaeli Koz-Kerim Çelik)



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar