Kocaeli’de tam 1249 çocuk… Onlar sokakta...
Reklam

Kocaeli’de tam 1249 çocuk… Onlar sokakta çalıştırılıyor

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un açıklamalarına göre, Kocaeli’de sokakta çalıştırılan tam 1249 çocuk bulunuyor.

Kocaeli’de tam 1249 çocuk… Onlar sokakta çalıştırılıyor

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un açıklamalarına göre, Kocaeli’de sokakta çalıştırılan tam 1249 çocuk bulunuyor.

Kocaeli’de tam 1249 çocuk… Onlar sokakta çalıştırılıyor
05 Temmuz 2019 - 13:08

Kocaeli’de sokakta çalışmak zoruna kalan çocuk sayısı ise oldukça düşündürücü boyutta. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un açıklamalarına göre, Kocaeli’de sokakta çalışan tam 1249 çocuk bulunuyor. Kocaeli Valiliği ise 2017 yılından beri, sokakta çalışmak zoruna kalan çocuklarla ilgili çok önemli çalışmalara yapıyor. Sokakta çalıştığı çalıştırıldığı tespit edilen 1249 çocuktan 171’i il dışında ikamet ediyor. Tespit edilen çocuklardan 62’si Suriye'ye geri döndüğü belirtildi.
Halihazırda 984 çocuğun takibi Valilik tarafından yapılıyor. Bu çocuklardan 843’ünün işlemleri tamamlanmış durumda. Sokakta tespit edilip işlemi tamamlanan 843 çocuğun; 610’u Türk Vatandaşı, 233’ü Suriyeli olup, 484’si erkek, 359’u kız olan sokakta çalışan çocuklarımızın tamamı için Valilik Kararı ve Genelgesi doğrultusunda sosyal inceleme ve ilgili kurumlarla ilişkilendirilme çalışması yapıldı.
Sokakta çalıştığı veya çalıştırıldığı tespit edilen ve eğitime devam etmeyen çocuklardan 265’ine eğitim tedbiri alınarak eğitim hayatına katılmaları yönünde çalışmalar yapıldı.
Türk vatandaşı olan 610 çocuğun aile hekimliklerine kayıtları araştırılmakta, rutin aşı uygulaması, süreğen hastalığı olan çocuk veya aile üyesinin hastalık takipleri Sağlık Birimleri  tarafından yürütülmekte,  Suriyeli çocukların sağlık kayıtları tamamlanmakta. Sokakta çalıştırılan 233 Suriyeli ve diğer yabancı uyruklu çocukların Göç İdaresi’ne haftalık olarak bildirimi yapılmakta ve işlemleri devam etmektedir. Sokakta çalıştığı tespit edilen çocuklar, ev ziyaretleri sonucunda Gençlik Merkezlerindeki aktivitelere başladı.
Sokakta çalışan çocukların ailelerinden 118 kişinin için Çalışma ve İş Kurumuna kayıtları yapılarak iş arama sürecine girildi. Çocukların sağlıksız koşullarda çalışmasını destekleyen yapılarda olan hurdacılar ile kâğıt depoları, kontrol ve denetimleri yapılmakta, kapatma işlemleri yürütülmekte.
Görünürlük ve Farkındalık Çalışmaları kapsamında Afiş, Billboard ve broşürler şehrin en kalabalık yerlerine asılmakta ve bu yöndeki projelere destek verilmekte. 
Sokakta çalıştığı/çalıştırıldığı tespit edilen 1249 çocuğun ailesine Valilik kararı ve Genelgesi tebliği edilmiş, ikinci kez sokakta tespit edilen 127 çocuğun ailesine idari para cezası kesilmiş olup, 2 kez den fazla sokakta tespit edilen 46 çocuğun aileleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Sokakta çalıştığı veya çalıştırıldığı tespit edilen 265 çocuğa eğitim tedbiri alınması, 45 çocuğa sağlık tedbiri alınması ve 239 çocuğa danışmanlık tedbiri alınmasının uygun görülmüş ve mahkemelerden tedbir kararı alınmış ve ilgili kurumlara bildirimleri yapıldı. Sokakta çalıştığı veya çalıştırıldığı tespit edilen 5 çocuk kurum bakımı altına alındı, 25 çocuğun ailesine ise sosyo-ekonomik destek sağlandı.
Tespit edilen çocukların ailelerinin ikamet adreslerinde yapılan incelemelerde evinde engelli bulunan 17 aileye engelli bakım ücreti bağlandı.  Kocaeli’de kurulan 18 mobil ekip ise çalışmalarına devam ediyor.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar