Kocaeli’de kar kalınlığı 1 metreyi bulacak!
Reklam

Kocaeli'de kar kalınlığı 1 metreyi bulacak!

Günlerdir uyarısı yapılan hatta 1987 kışı tartışmalarına neden olan kar yağışı kapıya dayandı. Uzmanların uyarılarına göre Kocaeli genelinde kar yağışının 1 metreyi bulabileceği belirtildi.

Kocaeli'de kar kalınlığı 1 metreyi bulacak!

Günlerdir uyarısı yapılan hatta 1987 kışı tartışmalarına neden olan kar yağışı kapıya dayandı. Uzmanların uyarılarına göre Kocaeli genelinde kar yağışının 1 metreyi bulabileceği belirtildi.

Kocaeli'de kar kalınlığı 1 metreyi bulacak!
12 Şubat 2021 - 09:03

Türkiye, hafta sonu soğuk ve karlı havanın etkisine giriyor. Marmara Bölgesinde günlerdir 20 dereceyi aşan hava sıcaklığının karla birlikte 0 dereceye düşmesi bekleniyor. Uzmanlar kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu 1987 kışındaki gibi bir yağış uyarısı yapıyor.

KOCAELİ VALİLİĞİNDEN UYARI!

Kocaeli Valiliği vatandaşları uyararak; “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 12.02.2021 Cuma günü Trakya’dan başlayarak azalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle birlikte sıcaklıkların hafta sonunda bölge genelinde hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalarak, mevsim normalleri civarına ve Cumartesi gününden itibaren 4 ila 6 derece altına ineceği tahmin ediliyor. 
PAZAR GÜNÜ BAŞLAYACAK
Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle Marmara genelinde (Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova) kar yağışının etkisini göstermesi bekleniyor.
YOĞUN KAR GELİYOR
Pazartesi günü bölge genelinde soğuk havanın etkisini artırması ve kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Salı ve Çarşamba günleri ise Istanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde kar yağışının aralıklarla devam edeceği, hava sıcaklığının Pazartesi günü 3 dereceye kadar düşeceği tahmin edilmektedir.
ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN
Bu nedenle zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması dışarı çıkılması durumlarında da dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.
BÜYÜKŞEHİR’DEN 10 GÜNLÜK TEDBİR
Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri ilimizde etkisini göstermesi beklenen kar yağışı öncesi hazırlıklarını yaparak cuma gecesi itibariyle 10 günlük nöbete başlıyor. Gece ve gündüz iki ekip nöbet tutacak karla mücadele ekipleri, karın yolda buzlanma oluşturmaması ve araçların yolda kayarak olumsuz durumlara sebep olmaması için 24 saat kar temizleme ve tuzlama çalışması gerçekleştirecek. Yapılan çalışmalar ile araçların yol güvenliğini sağlayacak Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, tüm ilçelerde belirlenen noktalarda iş makineleriyle yol tuzlama ve küreme çalışmalarıyla sürekli yolları açık tutacak. Greyder, loader, bobcat, ekskavatör, Pto gibi iş makineleri ve tuz yüklü kamyonlarla tüm ilçelerde 24 saat nöbette olacak Karla Mücadele ekipleri, tuzlama ve kar küreme çalışmalarıyla yolları güvenli hale getirecek.
1987 KIŞI GİBİ OLABİLİR
Doğu Avrupa üzerinden gelen soğuk hava ve Orta Akdeniz'den gelen siklonla Türkiye'yi etkisi altına alacak kar yağışının 1987, 2002 ve 2004'teki kar yağışları gibi etkili olması bekleniyor. 1987 yılının mart ayında İstanbul'da kar yağışı etkili olmuş ve bazı noktalarda kar kalınlıkları 1 metreyi aşmıştı.
"KAR YAĞIŞI GÜNLERCE SÜRECEK"
Newcastle Üniversitesi araştırmacısı, atmosfer bilimci Dr. Abdullah Kahraman, kar yağışının yoğun geçeceğini, 1987, 2002 ve 2004'te görülen kar yağışlarına benzer bir durumun olabileceğini söyledi. Kahraman, "Modellere göre Marmara Denizi’nin güney ve doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege çevrelerinde günlerce sürecek, hayli fazla kar yağışı bekleniyor" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
23 Nisan’ı  bilgiyle kutladılar
Yürekleri doyuran tatlar
Yürekleri doyuran tatlar